Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

admin

ну і чого ти бажаєш? залишити як є СХ?
аби було?
краще ДРМ  
  •  

дрон

Цитата: "admin" post=14943ну і чого ти бажаєш? залишити як є СХ?
аби було?
краще ДРМ

З технічного боку, так, ДРМ безперечно краще аналогового мовлення на СХ.
Але (маленьке таке, але) не зараз в Україні. Для держави зараз жодного зиску від переходу на ДРМ у СХ не буде.
Не для тих ця компанія починається. Покращання для людей безперечно настане, список цих людей є у "керманичів".

Вертався додому з роботи, крутив приймача, 1422 кГц - добре чути німців, "Дойчландфунк" 400кВт... Що там у Европі? Криза?
А для кого вони в моно на СХ аналогом працюють? Та що там, німці... Греки від мовлення на СХ відмовились? У них же ж "повний капєц"...

Дискутувати і сперечатись в цій темі можна без кінця, але толку буде 0. "Керманичі"вже усе "порєшалі".  
  •  

dalex

Цитата: "дрон" post=149701422 кГц - добре чути німців, "Дойчландфунк" 400кВт... Що там у Европі? Криза?  А для кого вони в моно на СХ аналогом працюють? Та що там, німці...
Для довідки, за останній місяць в Німеччині назавжди було вимкнено сім СХ-передавачів (6 АМ та 1 DRM). І ніякий DRM нікому не потрібен, всі DRM-трансляції більш схожі на тестове мовлення...  
  •  

дрон

Цитата: "dalex" post=14993
Цитата: "дрон" post=149701422 кГц - добре чути німців, "Дойчландфунк" 400кВт... Що там у Европі? Криза?  А для кого вони в моно на СХ аналогом працюють? Та що там, німці...
Для довідки, за останній місяць в Німеччині назавжди було вимкнено сім СХ-передавачів (6 АМ та 1 DRM). І ніякий DRM нікому не потрібен, всі DRM-трансляції більш схожі на тестове мовлення...

Оппаньки! Німці ДРМ вимикають, а Україна буде вся покрита мовленням трьох програм УР саме у ДРМ! Німці нам (тобто "керманичам") не указ, бо державні кошти вони "піліть нє умєют".  
  •  

admin

я у ДРМ не вірю. І у німців кризи немає  
  •  

дрон

Цитата: "admin" post=15011І у німців кризи немає

Завтра по чату в гуглі розповім про це своїй сестрі, вона у Германії мешкає, нехай порадується.

http://www.rusverlag.de/2012/01/11/15910/  
  •  

admin

на здоров'я. у порівнянні з Італійєю, Францією, Англією, Іспанією..вже не кажучи про Греції та Угорщини кризи у Німеччині немає. А родичів там я теж маю. Тому про німецьку 'кризу' розповіси іншу. Звісно у маслі як раніше не катаються, але кризи там немає. Навпаки, пів ЄС витягають  
  •  

дрон

Та вже задовбалися витягувати. Це, як про температуру у лікарні - назагал 36,6.

Офтопити припиняю.  
  •  

tandem33

Цитата: "admin" post=14930ежики давились и плакали, но продолжали жрать кактус, или Совок в головах неистеребим2. Разве можно сделать нормально? Нужно через пристрій, внука, чью-то мать.,щоб послушать в моно с замираниями и затуханиями
Якщо врубити достатню кількість передавачів СХ, можна слухати нормально і по-людськи. Бабуся не буде гратися з "Олушами", але й не буде слухати FM, тому що у неї в хаті стоїть "Урал-114" або "Океан-209", де FM вобще нема. Вже не кажучи про DRM чи Інтернет.  
  •  

admin

ні не можна, перешкоди від побутових прикладів зараз набагато вищі аніж раніше.
А якщо онука може купати "Олуша" то й найдешевший ФМ приймач теж може купити.
Так нащо уся ця фігня з СХ? Бо хтось фанат СХ?
ну так зроби свою радіостанцію і оплачую мовлення.....
але ж ні, потрібно викидати гроші інших на вітер  
  •  

Vova.UA

Цитата: "tandem33" post=15053тому що у неї в хаті стоїть "Урал-114" або "Океан-209", де FM вобще нема.
:D
Хіба в якості тумбочки.  
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

tandem33

Цитата: "admin" post=15054ні не можна, перешкоди від побутових прикладів зараз набагато вищі аніж раніше.
Це так. Поміхи від побутових приладів заважають в багатоповерхових бетонках, в містах. На селі чи на дачі, поміх набагато менше.
Я у себе на дачі на другому кінці посьолка зараз взимку під'єдную звичайну стару вигнуту трубку-телеантену до телескопу приймача Sony ICF-10, і о 3-й годині дня середні хвилі завалені станціями як вночі. І румуни, і араби, і Свободу з Москви на 1044 чути. Це при тому, що Сонце тільки починає сідати. А в "бетонке" вдень по нолям, тільки ввечері-вночі можна щось нормально почути. Да і то з поміхами.

Купити бабусі FM-приймач можна, це якщо село бабусі за 50 км. від обласного центру чи міста, де працює передавач. Якщо далі буде глухо. Доведеться зі шматками дроту балуваться.  
  •  

admin

Цитата: "tandem33" post=15056Я у себе на дачі на другому кінці посьолка зараз взимку під'єдную звичайну стару вигнуту трубку-телеантену до телескопу приймача Sony ICF-10, і о 3-й годині дня середні хвилі завалені станціями як вночі. І румуни, і араби, і Свободу з Москви на 1044 чути. Це при тому, що Сонце тільки починає сідати.
я вже представив собі бабусю яка цим займається  :lol:  :D

Цитата: "tandem33" post=15056Купити бабусі FM-приймач можна, це якщо село бабусі за 50 км. від обласного центру чи міста, де працює передавач. Якщо далі буде глухо. Доведеться зі шматками дроту балуваться.
а ти не бачив розрахунків кілька сторінок назад?
повторюся

Цитатачисто по тупому 1142/20=57 1 кВт ФМ передатчиков
чисто по тупому пять 1 кВт передатчиков ФМ + десять 100 Вт ФМ передатчиков хватит на уверенное покрытие по области
57/6= 9,5 областей стереозвука который можно принимать на любой приёмник
якщо розмістити 15 передавачів по області, то усюди буде меньше 50 км до передавача
а прийматися буде і у селі, і на городі, і у міських багатоповерхівках
це називається - раціоналізм
а СХ - фанатизм

:hi:  СХ мовленню
 :D  
  •  

tandem33

Цитата: "Vova.UA" post=15055Хіба в якості тумбочки.
Так, є таке. Після того як ідійоти з обленерго врубили 380 Вольт, трансформатор на Уралі-114 моєї бабусі згорів. А шкода, ловила вона пристойно, хоч і лампова.

А "Океан-209" у мене стоїть і працює. Інколи врубаю як раритетне старе велике радіо.  
  •  

MAX

А я представил себе, как бабуля перестраивает приёмный УКВ-тракт "Океана 209" на ФМ 88-108 МГц! :D
Однозначно, затея с СВ вещанием - бред сивой кобылы! :nosuper:  
  •