Дніпровська Хвиля

Автор dalex, Листопад 13, 2011, 12:26:02

Попередня тема - Наступна тема

dalex

З листа від радіостанції: «Разрешенная мощность передатчика для нас 250вт. На станции применяется система вещания  СОПВ. Один передатчик передает несущий сигнал основной частоты 11980кГц, а второй передает звуковой сигнал в однобоковой полосе, режим SSB, на этойже частоте с полосой -3,5 кГц. ... Время работы в эфире осталось прежнее с 9.00 до11.00 по Киеву, в выходные дни на частоте-11980кГц».

Таким чином, потужність передавача і час мовлення дещо змінились - 0.25 кВт та 09:00-11:00 (вихідні) відповідно.  
  •  

dalex

Згідно з останніми спостереженнями, зараз станція мовить за розкладом 10:00-11:30 за Києвом (по суботах та неділях). Раніше було 09:00-11:00.

UKRAINE   Winter B-13 schedule of Radio Dniprovska Hvylya (time vary):
0800-0930 on 11980.1 ZPR 0.3 kW / non-dir to UKR Ukrainian Sat/Sun USB

Бюлетень DX Re Mix News # 816 (26.11.2013)
  •  

2692775

Цікаво, чи хтось в Україні приймав цю радіостанцію на коротких хвилях? Я мабуть знаходжуся в зоні тиші(Київська обл., м. Переяслав-Хмельницький). Адже навіть шматок дроту довжиною 20 метрів не допоміг.
  •  

Александр

Слышал в Киеве неоднократно. Прием обычно бывал летом. Вот тут можете почитать:
http://dxing.ru/forum.html?func=view&catid=21&id=26362
  •  

Alexs85

Цитата: 2692775 від Серпень 02, 2014, 22:59:11
Цікаво, чи хтось в Україні приймав цю радіостанцію на коротких хвилях? Я мабуть знаходжуся в зоні тиші(Київська обл., м. Переяслав-Хмельницький). Адже навіть шматок дроту довжиною 20 метрів не допоміг.

Сегодня пытался принять 11980 кГц на Degen 1103 c телескопической антенной на высоте 5м,  в Черниговской области - тишина.
  •  

Александр

Цитата: Alexs85 від Серпень 03, 2014, 13:11:00
Сегодня пытался принять 11980 кГц на Degen 1103 c телескопической антенной на высоте 5м,  в Черниговской области - тишина.
Я тоже не услышал. Очевидно Александру Шило сейчас не до этого развлечения, а может он в отпуску где-то. Или может просто мертвая зона нас накрыла сегодня.
  •  

Vova.UA

біля Львова теж тишина ...
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

FMDX

Хтось ще мені пояснить, ДЛЯ КОГО і ДЛЯ ЧОГО вона мовить з ТАКОЮ потужністю і там, де вона мовить, якщо її НАBІТЬ в Україні не чути (див. вище)? Щодо чутности у Європі, то у цю мить (7:13UTC) сигнал нарешті трохи почав пробиватись --   намагаюсь почути  8-)  через Twente SDR, SINPO 24232, та й то у USB (SSB, у котрому, як розумію, станція, на плеєрі відсутній)... п.м. Поки писав, звук трохи покращився (чи просто коливається у завмирання?!) й вже можна МІСЦЯМИ розібрати шматки фраз... :roll:
(Додано)
Ага, новости от Украинского Радио! Только по какому графику? Сколько времени собственно на Дніпровську хвилю, а сколько на УР-1? 8:03 -- неплохо (для такой-то мощности :wink:), на "3".
  •  

fmdxua

"Дніпрвська хвиля" у Фінляндії:

Radio Dniprovska Hvylya 11980 kHz. 1.3.2014.
Прийом у Румунії:

SW: Radio Dniprovska Hvylya 11980 kHz Zaporizhzhia, Ukraine 2012-01-01
Прийом у Московській області:

2704201410423 11980 kHz - Radio Dniprovska Hvylya
У Болгарії:

30 03 2014 Radio Dniprovska Hvylya in Ukrainian 0805 on 11980 Zaporojiye
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •  

FMDX

fmdxua, дякую, антена, напевне, просто направлена на конкретний регіон...
  •  

Александр

Цитата: FMDX від Серпень 10, 2014, 10:19:22
Хтось ще мені пояснить, ДЛЯ КОГО і ДЛЯ ЧОГО вона мовить з ТАКОЮ потужністю і там, де вона мовить, якщо її НАBІТЬ в Україні не чути (див. вище)?

Мабуть це хоббімовний радіоаматорський проект професіонального мовника, дочірня станція від "Алекс радіо" на ФМ у Запоріжжі. Думаю, що працює загалом для ДХистів. Колись, в середині 90-х на 6060 кГц із Запоріжжя працював 5-кВтний ретранслятор УР1, мабуть цього ж хазяїна. Буцімто використовувався в минулому радіозаглушувач.

(Додано)
Ага, новости от Украинского Радио! Только по какому графику? Сколько времени собственно на Дніпровську хвилю, а сколько на УР-1? 8:03 -- неплохо (для такой-то мощности :wink:), на "3".
Біля двох годин транслюється УР1, а в кінці 5 хвилин анонса від самої станції. Хазяїн станції буцімто має дозвіл на мовлення, а також на трансляцію УР, для чого неодноразово приїзжав в концерн РРТ і НРКУ. Частота була йому виділена через концерн РРТ і була зареєстрована в HFCC. Я також мав спілкування з ним на цю тему, навіть колись на зимовий період порекомендував йому іншу частоту - якщо правильно пам"ятаю 5830 кГц.
На мій погляд, ця радіостанція - приклад для майбутнього хоббімовлення на КВ з огляду на загнівання тут державного мовлення. Можна транслювати внутрішні програми, а також мати свої. Особливо це важливо для мовлення на проблемні території на сході та на наших "милих друзів".

Цитата: FMDX від Серпень 10, 2014, 13:35:09
fmdxua, дякую, антена, напевне, просто направлена на конкретний регіон...
Наскільки я пам"ятаю, антена мала орієнтацію "північ-південь".
  •  

2692775

Цитата: 2692775 від Серпень 02, 2014, 22:59:11
сьогодні нарешті вдалося піймати цю радіостанцію  https://www.youtube.com/watch?v=rWXS3jUH6Ak
  •