Болталка

Автор radiomen, Листопад 24, 2011, 08:18:55

Попередня тема - Наступна тема

admin

•  

Mikemelins

Цитата: "vital-fm" post=404902. Ви хоч самі вірите в те, що пишете? Більшість на форумі таки пишуть російською, чи штампами вже звикли користуватись? Чиста російська теж з розряду міфів, сленг крокує поруч з шансоном, чи то пак вже з його подобою, а суржик ще регіональною мовою, чи державною ніхто не додумався ввести.
Мовне питання піднімають тільки політики і фанатики, а народ сам розбере якою мовою він буде спілкуватись.
3. Річ у тому, що, думаю, що не помилюсь більшість, україномовного населення двомовна, і автоматично переналаштовується на співрозмовника при живому спілкуванні, чого не відбувається з російськомовним населенням, то хто кого ущімляє?.
Підтримую вашу останню фразу.
1. Я не высчитывал, но давай решим, что 50/50. Более того на сайте люди со всех уголков Украины. От Донбасса до Карпат, от Припяти до Крыма.
2. Какие штампы?
3. Насчёт региональных языков хочу призвать всех умалчивать, ибо это ещё одна почва для того, чтобы переливать из пустого в порожнее, чем активно пользуются противники русского языка.
4. Никогда не встречал украиноязычного человека, который при разговоре со мной преключался на русский.
Да и вообще? Зачем переключаться на язык собеседника, если друг друга будут прекрасно понимать, разговаривая на братских языках.
5. Нас стравливают СМИ, политики, ибо то, что мы грызём друг другу горло насчёт языка, выгодно им, но не нам.
  •  

дрон

Насправді російська мова - суржик
http://nnm.ru/blogs/Chukvunya/pro_slov_yanske_pohodzhennya_moskovsko_movi_ta_dom_nuyuche_stanovishe_sered_slov_yanskih_mov/

Доречі, англійська мова у своїй основі - теж суржик, суржик франко-норманський...
  •  

vital-fm

Mikemelins
Штамп про ущімлення мови і більшість повідомлень від користувачів українською.
Ну якщо не зустрічали людини, яка автоматично при розмові віч-на-віч переходить на російську, то нехай я буду першим прикладом, просто мені так простіше, тим паче практика.
П.С. З Вашого дозволу теж перейду на ти в подальшому спілкуванні на форумі.
  •  

Mikemelins

Цитата: "vital-fm" post=40547Mikemelins
Штамп про ущімлення мови і більшість повідомлень від користувачів українською.
Ну якщо не зустрічали людини, яка автоматично при розмові віч-на-віч переходить на російську, то нехай я буду першим прикладом, просто мені так простіше, тим паче практика.
П.С. З Вашого дозволу теж перейду на ти в подальшому спілкуванні на форумі.
Делайте так, как Вам комфортнее :friends: я не против :drinks:
Кстати, с Наступающим! :)
  •  

vital-fm

Домовились. Взаємно.
  •  

Zheka

а разве можно так тарифы указывать?
"Плата за 1 хвилину розмови, доларів США з ПДВ"
http://www.ukrtelecom.ua/services/customers/phone_international/tariffs
  •  

pavlo_r

А я все ж не розумію одного. Звісно кожен має право спілкуватися на тій мові, на якій йому зручніше, і враховуючи, що "своя сорочка до тіла ближче" в суперечках схильний помічати тільки аргументи на свою користь. Але навіщо переходити на образи? Штучна мова, слов'янська не слов'янська, теляча, собачий... Шановні колеги лінгвісти, не можу не визнати, що українська мова штучна. Так само як і англійська, китайська і, не повірите, російська теж. Мова це не дар природи, і не творіння Боже, вона формувалася в умовах, коли групі людей певної чисельності потрібно було знайти спосіб порозумітися між собою. Для цього вони придумували слова. Процес цей тривав століттями і триває зараз. Будь-яка мова - це надбання історії, спадок наших предків. Не може бути мови кращої або гіршої і заперечувати цю думку це теж саме, що сперечатися який чай смачніший: чорний чи зелений? Тому перш ніж виливати бруд на українську, російську чи доводити примітивність і обмеженість англійської врахуйте, що цими мовами говорять люди, люди яких ви не знаєте, але їм комфортно спілкуватися цією мовою і хоч лусність від злості - цей факт не змінитися.
  •  

admin

•  

admin

http://hvylya.org/analytics/politics/voyna-ottsov-i-detey-za-chto-budut-srazhatsya-ahmetov-i-drugie-oligarhi.html
Война «Отцов» и «Детей». За что будут сражаться Ахметов и другие олигархи
  •  

FMDX

Bсем "любителям" и поклонникам ТBі - можете позлорадствовать, а друзьям канала печальная новость.
Цитата из сегодняшнего ФБ:
"Vakhtang Kipiani
Щойно закінчились останні в цьому році Підсумки з Вахтангом Кіпіані і взагалі остання програма на ТВі за моєї участі. Канал через брак коштів скорочує програми власного виробництва. І в 2013-му глядач також не побачить Mykola Kniazhytsky та Maria Burmaka. Рік був складний, але цікавий. Я вдячний глядачам, власнику каналу та менеджерам, які робили все, щоб журналісти Телеканал ТВі могли говорити правду про те, що відбувається. Дякую колегам Мирослав Откович, Andriy Saychuk, Іванна Куртяк, Iuliia Bankova, Serhii Andrushko та всім, з ким ми робили програму. Побачимось хоч не в ефірі, але в онлайні точно;)

Вам, користувачу Ольга Годовенко та 178 інших це сподобалось"

Такие дела :cry: , теперь останется только Клуб эротики :P , то бишь совсем ничего интересного...
  •  

pavlo_r

Южный19, з наступаючим Новим роком Вас!  Мені відоме ваше ставлення до України і всього українського, але мені це байдуже, тому для Вас і подібних вам українофобів чи русофобів я в кінці того поста написав: "хоч лусніть від злості". Про визволителів і гітлерівців сперечатися не хочу, тим більше з тим для кого галичанин=нацист. В своєму націоналізмі ви упереджені до нас, тих кому українська є рідною, і нічим не кращі від тієї ж Фаріон, демотиватор з якою опублікували в "Улыбнитесь". Тому ще раз з наступаючим Вас і всього Вам найкращого, але здійснення бажань вам не побажаю, як і не побажав би Фаріон. Такий радикалізм викликає у мене огиду, тому вибачте.
  •  

vital-fm

Zheka
Я з текстом закону не знайомий, але схоже на те, що він стосується друкованих теле та радіо ЗМІ, а інформація на сайтах і так не завжди оновлюється, і може не бути предметом закону - ніхто ж не моніторить.
  •  

sten

Сегодня 31 декабря 2012 года. Хочу, в этом году, окончательно закончить эти бессмыслицу с украинским и русским языком, раз и навсегда, вот таким своим сообщением:
В Европе есть 2 страны: Бельгия и Швейцария.
Бельгия - это 3 официальных языка: нидерландский(только во Фландрии и Брюсселе), французский (только в Валлонии, кроме территории Немецкоязычного сообщества, и Брюсселе), немецкий (только на территории Немецкоязычного сообщества)
Швейцария - это 4 официальных языка: немецкий, французский, итальянский, ретороманский. Наличие четырёх законодательно признанных языков не предполагает, что каждый швейцарец должен знать и говорить на всех: в большинстве случаев используются один-два языка.
И особых проблем нет, каждый учится в школе и высшем учебном заведении, смотрит телепередачи государственного и частного телевидения, слушает государственное и частное радио, читает газеты, получает решения органов власти на том языке, который ему больше нравится, при том, что все эти языки не похожи. У нас же два языка, которые понимает большинство от Львова до Донецка, от Киева до Крыма.
И я не вижу большой проблемы, если 2 человека встретятся и каждый будет говорит на том языке, который ему удобнее, ведь украинцы, русские и белорусы - это три братских народа, в наших языках есть отличия, но они не такие уж большие, как отличия в итальянском от немецкого, французского от нидерландского.
А теперь позвольте отклоняться до Нового года 2013 года, а на прощанье вот такое поздравление:

В Новом году желаю: 12 месяцев без болезней, 53 недели всего хорошего, 365 дней счастья, 8760 часов успеха, 525600 минут любви и 31536000 секунд приятных моментов!

У Новому році бажаю: 12 місяців без хвороб, 53 тижні всього найкращого, 365 днів щастя, 8760 годин успіху, 525600 хвилин любові та 31536000 секунд приємних моментів!

У Новым годзе жадаю: 12 месяцаў без хвароб, 53 тыдня ўсяго добрага, 365 дзён шчасця, 8760 гадзін поспеху, 525600 хвілін любові і 31536000 секунд прыемных момантаў!
"Любое навязывание громадам механической унитарности, принудительных связей будет большой ошибкой, которая приведет только к сопротивлению, реакции, центробежности, или даст основу для новых междоусобиц"
Михаил Грушевский
  •