Казки про хороше життя придумують перш за все ті, хто хоче всього і відразу, не доклавши для цього хоч крихти зусиль. Ніхто не прийде і не почне будувати тут замість нас земний рай. Одна знайома, родом з Котельви на Полтавщині, після поїздки в Польщу із захватом розповідала які у них хороші дороги та чисті вулиці. А у нас мов все не так і все не те. Це все звичайно правда, але багато з тих, хто повертається з Європи і під впливом вражень розповідає схожі історії, забувають, що ніхто тим же полякам не будує дороги і не прибирає вулиці. Тому може замість того щоб захоплюватися чистотою польських вулиць варто спробувати не смітити на своїх? Якщо нічого не робити - нічого й не зміниться. Мені, наприклад подобається те що у нас, у Львові люди не стали чекати поки влада розчухається і щось зробить для благоустрою тротуарів, а об'єдналися, скинулися і почали огороджувати тротуари стовпцями. Це здавалося б дрібниця, але дало пішоходам в центрі міста вільний простір на тротуарах, який раніше був зайнятий автомобілями. Я розумію, що комусь не потрібнй безвізовий режим з Європою. Мені ж не потрібний вільний в'їзд в Росію. Але потрібно враховувати, що наша держава велика і рахуватися треба не тільки зі своїми інтересами. Багато українців їздять і в Європу і в Росію і було б добре, якби можливість перетину російського кордону без віз збереглася разом з появою безвізового режиму з ЄС. Та з досвіду західних регіонів, можу сказати, що візи це ускладнення, але аж ніяк не перепона. Стосовно ціни поїздок в Європу. Щоб доїхати зі Львова до Рава-Руської в маршрутці треба заплатити 20 гривень. Від Рави до кордону 3 км. На жаль там поки нема пішого переходу, але він наче планується в майбутньому. Це я до того, що зі Львова, який від кордону віддалений на 70 км., на авто в Польщу вигідніше їхати чим в Київ. Навіть Варшава до Львова ближче.