5 канал [DVB-T2/супутник]

Автор Lawyer, Грудень 14, 2011, 13:37:52

Попередня тема - Наступна тема

akirich

Цитата: admin від Лютий 19, 2014, 14:17:36
а чем Севастополь хуже других городов? почему там нету частоты Интера?
или например чем так плох Ужгород, что там М1 делит время с ОДТРК? почему у обоих нету 24 часа в сутки?
В Одессе много местных каналов, а просчитано частот мало - вот и в пролете.
В остальном согласен с админом.
  •  

akirich

Цитата: димон від Лютий 19, 2014, 14:52:22
Трансляція в Т2 відновилася повністю
Чи надовго?
  •  

admin

Цитата: akirich від Лютий 19, 2014, 14:54:02
В Одессе много местных каналов, а просчитано частот мало - вот и в пролете.
В остальном согласен с админом.
а чего это мало просчитанных частот?
3 миллионика . Одесса. Днепр. Донецк
в Днепре и Донецке больше просчитанных частот?
  •  

Radioneon

Цитата: admin від Лютий 19, 2014, 12:15:10
не забуває шо ще є супутник, для периферії

ну і звісно інет, хоча з останнім важче

ну і каб. мережі, хоча потрібно дивитися де вони сигнал беруть
Супутник то є і в Африці. Але ж для нього потрібне професійне встановлення спец. антени і тюнера,.їх налаштування та ін. Тобто сигнал із супутника бабка на кастрюлю не зловить. А тюнер встановлюється легше - купив, підключив, налаштував , користуєшся. Якщо є покриття навіть школяр розбереться. Тим паче, що антена підходить.
А про інтернет і кабельне в сільській периферії це ти пошуткував добре:)
На тій периферії, що я буваю там такого і близько немає. В пгт ще може бути кабельне тб і кабельний інет. А в селах все ефірне . Наприклад, інтернет можна зловити GPRS мобільних операторів з дуже низькою швидкістю. Хіба що там, де є покриття CDMA 3G там ще можна хоч на щось розраховувати.
Тому і досі в сільській місцевості є проблема одержання неупередженої свіжої інформації.

Вибачте за офф.топ.
Час відкривати світ...
  •  

admin

Цитата: Radioneon від Лютий 19, 2014, 17:03:24
Супутник то є і в Африці. Але ж для нього потрібне професійне встановлення спец. антени і тюнера,.їх налаштування та ін. Тобто сигнал із супутника бабка на кастрюлю не зловить. А тюнер встановлюється легше - купив, підключив, налаштував , користуєшся. Якщо є покриття навіть школяр розбереться. Тим паче, що антена підходить.
з точностю навпаки на цьому ж такі форумі доказували що супутник простіше та легше налаштувати аніж отримати сигнал Т2
пошукай:)

Цитата: Radioneon від Лютий 19, 2014, 17:03:24
А про інтернет і кабельне в сільській периферії це ти пошуткував добре:)
На тій периферії, що я буваю там такого і близько немає. В пгт ще може бути кабельне тб і кабельний інет. А в селах все ефірне . Наприклад, інтернет можна зловити GPRS мобільних операторів з дуже низькою швидкістю. Хіба що там, де є покриття CDMA 3G там ще можна хоч на щось розраховувати.
Тому і досі в сільській місцевості є проблема одержання неупередженої свіжої інформації.
Вибачте за офф.топ.
свіжа інформація - це не обов'язково ТБ картинка. новини на тому ж сайті 5го 10го чи 15го каналу почитати можно і на банальному GPRS
  •  

Radiostyle

Трансляцію 5-го повністю відновлено,роздача сигналу знову йде з супутника..
  •  

Radioneon

Цитата: mikhail від Лютий 19, 2014, 11:19:35
я ж кажу що в Одесі в аналозі не було 5-ого... звідки цей пан взяв що був....
Цей пан - це я?
Я ж пояснив нижче, що написав у цю тему про мовлення 5-го у кабелі Одеси.
ЦитатаRe: Вимкнення 5-каналу
« Reply #13 : Сьогодні в 01:57:13 »
Я про кабельну мережу центральної частини міста Реал -ТБ.
В Одесі більшість дивиться кабельне тб. Хіба що десь на перифирії , де немає технічної змоги протягнути кабель. Серед моїх знайомих, які б дивилися ефірне тб, таких немає.
А про ретрансляцію 5-го в Одесі знаю, що в 2004 на 1 ТК її проводив телеканал А1. Про 2010 не знаю.
Час відкривати світ...
  •  

ass1995

Цитата: admin від Лютий 19, 2014, 12:52:45
значит кто-то ретрансил
Да, было такое. На 1 ТВК "5-ый канал" ретранслировался каналом "А1". Сейчас "А1" не вещает вообще, по-этому нету и "5-го канала".
  •  

Radioneon

Цитата: admin від Лютий 19, 2014, 17:16:14
з точностю навпаки на цьому ж такі форумі доказували що супутник простіше та легше налаштувати аніж отримати сигнал Т2
пошукай:)
свіжа інформація - це не обов'язково ТБ картинка. новини на тому ж сайті 5го 10го чи 15го каналу почитати можно і на банальному GPRS
Ну, це питання дискусійне.  :drinks: Особисто я с тобою погоджуюся - я би відкрив інтернет і знайшов потрібну інформацію. Але таких допитливих зовсім небагато. В селах в основному пенсіонери- а у них працює один механізм  втолочений у їх голови ще з часів Есесесерії - те що показують по телевізору - то і є правда. Вони не вірять Інтернету, не вірять нічому іншому. Це такий менталітет - вони не будуть щось десь шукати.
З приводу супутникової тарілки. Якщо ставиш її, то треба слідкувати як зіницю ока, а то поцуплять - особливо в селі. А старенька ДМХ-антена нікому не потрібна. Вважаю, що ставити супутник можна, але тільки в крайній необхідності. Особисто мені приїздити з тюнером в село, а потім з ним же поїхати в інше село і.д.
Наприклад , моя бабуся і чути нічого про це не хоче. У сусідки є супутникове, але вона з тим тюнером постійно на перепрошивки до райцентру їздить.  Кому потрібен такий гембель?
Це питання зручності та сенсу.
Час відкривати світ...
  •  

admin

на стареньку ДМХ антену може І не потягти Т2.
а супутникову тарілку можно на фасад.
Пенсіонери дивляться Інтер, вони навіть не знають що таке 5й канал. І не думаю що після Інтер, УТ-1, 1+1 (їх найретинговиші канали) вони будуть вірити одному 5-му. Се ля ві.
Перепрошивка, то таке, от наприклад саме для 5-го перепрошивати аж ні разу не було потрібно за останні роки.
та і зміни частоти лікується без прошивки.ну це вже такий оффтоп
  •  

akirich

Ситуація в Харкові:
Мовлення на 60 ТВК іде в нормальному режимі (щоправда, ретранслятор вже майже рік подає голубу смугу в нижній частині екрану).
Мовлення в КТВ мережі Тріолану немає, інші - мовлять з супутнику.

Нові-старі параметри мовлення:
Супутник SES Astra 4A 11766 Н 27500 FEC:3/4 DVB-S/MPEG-2 SID:6930 PID:6931/6932
Сигнал, якщо вірити фрокусату (http://www.frocus.net/main.php?lng=ru&rzd=tvkanal&pag=tp&sp=5) іде с аплінку в Києві, ул. Олегівська, 34-Б, АТ Рател
  •  

buv003

5 Канал еще в начале прошлого года ушел с 11766H 27500 и перешел на 12284V 27500 , некоторое время шло параллельное вещание.
  •  

akirich

C сегодняшнего дня опять вещает на 11766
  •  

AlexFM

Цитата: buv003 від Лютий 19, 2014, 20:09:47
5 Канал еще в начале прошлого года ушел с 11766H 27500 и перешел на 12284V 27500 , некоторое время шло параллельное вещание.

http://www.sat-digest.com/  пишет: '5 канал (Украина)' появился на 11766H (европейский BSS луч), открыто, SR 27500, FEC 3/4. (kozakua, А.Морозов, 19:14 CET)

а тут http://5.ua/ заблокировано
  •  

velychko.op

Цитата: admin від Лютий 19, 2014, 18:52:28
на стареньку ДМХ антену може І не потягти Т2.
а супутникову тарілку можно на фасад.
Пенсіонери дивляться Інтер, вони навіть не знають що таке 5й канал. І не думаю що після Інтер, УТ-1, 1+1 (їх найретинговиші канали) вони будуть вірити одному 5-му. Се ля ві.
Перепрошивка, то таке, от наприклад саме для 5-го перепрошивати аж ні разу не було потрібно за останні роки.
та і зміни частоти лікується без прошивки.ну це вже такий оффтоп
в мене бабуся серед тих каналів які раніше сніжили чи мирехтіли стала дивитися ... ТРК Україну і 5-й канал
  •