Погана цифра у того ЗЕОНБУДа
Сьогодні довелось побувати у власника одного із соціальних Стронгів. Був там по сторонній справі, але коли побачив тюнер, вирішив спитати про враження.
Приблизна відповідь: "Щось ту цифру ніяк нормально не запустять. Дивитися неможливо - постійно замирає картинка, пише "Сигнал відсутній"..."
Звичайно, я попросив дозволу подивитись, що до чого. Цікаво ж! Отож, що є: тюнер Strong-8500 і телевізор Samsung 32". Між ними тюльпани, хоча можна було б і HDMI. Це вперше я бачив DVB-T2 на екрані такого розміру, але телевізор непогано справився з обробкою SD-зображення і навіть з близької відстані не було помітно особливих недоліків зображення (це звичайно не HD, але якість цілком прийнятна). Тепер про проблему. Показники сигнал/якість на МХ3 коливались в межах 55-65/30-45 відповідно. Коли картинка замирала - різко обвалювався показник "Якість". Рівень теж знижувався, але не дуже сильно. Треба визнати, що сигнал зникав достатньо часто, аби при перегляді діяти на нерви. Вирішую глянути телевізійний кабель і тут сюрприз - кімнатна антена захована за шторами на підвіконні! Забув написати, що йдеться про прийом Т2 у Львові. Квартира знаходиться дуже близько до телевежі на Високому Замку, тобто в зоні радіотіні. Про особливості перегляду ТБ з телецентру в цьому районі міста мені розповідали ще в училищі та й сам кілька раз зіштовхувався там з проблемами аналогового ТВ. Крім того будинок старий, австрійський, зі стінами близько 1 М. в товщину, плюс вікна квартири виходять на протилежну від телевежі сторону. Висновки робіть самі, додам лише, що аналог на ту ж антену приймається на трієчку.