Цифрове телебачення DVB-T2 в Україні

Автор GMB, Квітень 16, 2011, 16:37:17

Попередня тема - Наступна тема

Scorpionsky

Читал на uadigital что отключения аналога хотят сами телегруппы,так что скорее всего в январе Киев останется без аналога.
http://uadigital.tv/2016/09/12/tsifrovoj-dolgostroj-telegruppy-hotyat-otklyucheniya-analogovogo-tv-uzhe-v-iyune-2017-go/
Прием: DVB-T2, DVB-S2, OTT
  •  

fediv

Київ цього не помітить, а от все, що навколо Києва, відчує пропажу сигналу.
Але я ставлю на те, що до червня 2017  року не відключать. Все це розмови.
  •  

vital-fm

Якщо грошей на забезпечення тих, що писали заяви на безкоштовні тюнери не виділять, то всяке можливе.
  •  

fediv

Знаєте... я писав особисто Артеменку, щоб Нацрада не витрясала грошей на тюнери. Люди, які одержали ці тюнери безкоштовно, потім або за копійки поздавали їх на радіобазар, або просто закинули, нехай валяються.
Кілька чоловік, мабуть, використоують ці безкоштовні тюнери.
  •  

Ігор

Або просто віддали родичам, бо самі дивляться супутникове.
  •  

Djundich

Цитата: fediv від Вересень 19, 2016, 15:32:16
Люди, які одержали ці тюнери безкоштовно, потім або за копійки поздавали їх на радіобазар, або просто закинули, нехай валяються.
А почему ?
По сути тот кто смотрел спутниковое, продолжает его смотреть, им и не нужен ресивер Т2.
Тоже с кабельным ТВ.  А вот те кто смотрит аналог, им как раз и нужны ресиверы Т2.
Я регулярный клиент базарщиков, так скажу вот что. У нас с начала на них был ажиотаж, а после того как народ приобрел ресиверы, другие получили бесплатно.  А кроме МХ-5 больше ничего не принималось в большей части области.
В одних местах просто покрытия нет, а в других просто из-за интерференции невозможно было принимать.
Естественно от них избавились или закинули куда-то, не каждый четыре с половиной года будет ждать более или менее приведение сети в работоспособное состояние сеть Т2.
Я сам себе второй ресивер у бабульки за 200 грн приобрел, предупреждая что его назад не продам.

Цитата: fediv від Вересень 19, 2016, 15:32:16
У нас по ходу как раз и есть несколько. И никто их у нас не покупает даже сейчас.
А по скольку сеть и сейчас глючит, то пару дней не работает, то до двух недель, установщики даже не советуют их покупать, если только для просмотра Венгров или Словаков.

По остальной Украине конечно ситуация лучше чем у нас

Цитата: fediv від Вересень 19, 2016, 15:32:16Знаєте... я писав особисто Артеменку, щоб Нацрада не витрясала грошей на тюнери.
Не переживайте, тюнера и так выдавали не всем. У нас только теем кто имел субсидию и написал в заяве что смотрит простую антенну.
Любимые телеканалы: NewsOne, 112, Zik, Наш, КРТ.
  •  

vital-fm

fediv
Хто зна, чи погодяться ті, що зараз на аналоговому кабельному, і мають право на тюнер, платити за цифру, від тієї ж волі наприклад, в 2, або ж і більше рази дорожче.
П.С. Оскільки аналог працював, то й бабульки не заморочувались на тему тюнерів, а як вимкнуть...
  •  

fediv

Ні, дозвольте трохи не погодитись.
Кабельне в селах - в абсолютній більшості нема і не передбачається, але саме в селах, і по можливості на рівнинній місцевості, найлегше приймати ефірне Т2, якщо досі не поставлена "тарілка".
Кабельне в містах - гарантовано є всюди, а в містах, навіть з не дуже висотною забудовою, надзвичайно проблематично приймати ефірне Т2, не хочеться людям ставити ще й антени на свої добре захаращені балкони, або звисати з вікна на N-ному поверсі, монтуючи антену, а з кімнатними антенами - повний провал.
З часом, я думаю, колективні антени в містах дуже допоможуть для Т2, але це буде дуже не скоро.
Хто причіпився до кабельного, буде платити і платити, лише щоб нічого не змінювати.

Так що повний перехід на цифровий сигнал планується таким:
На початку - так само погано працюючий "Зеонбуд".
Потім - юридична тяганина з "націоналізацією" Зеонбуда.
Ще кілька років - на приведення трансляції в нормальний стан.
І при всьому цьому - лише незначне бурчання деякої частини населення, під запевнення "продвинутих", що телебачення ніхто не дивиться, а "всі дивляться Інтернет".
Песимістично.
  •  

vital-fm

Ну при таких розкладах аналог ще трошки може пожити, і холдинги будуть самі без нр переходити.
  •  

Djundich

И не забываем что аналог так же мешает цифре, даже с расстояния до 200 км. если твк совпадают.
Любимые телеканалы: NewsOne, 112, Zik, Наш, КРТ.
  •  

Ігор

Нехай просто відмовляться від аналогових ліцензій і все.
  •  

admin

да страшно всем, с одной стороны хочется перейти в цифру и минимизировать расходы, а с другой стороны если не делать всем вместе, то те кто сделают это первым станут лохами (а кто сдаст лицензии дважды лох) а какой то Интер будет вещать лапшу бабке на уши до 2030 года. (ведь многие то по аналогу 3 канала только знают)
  •  

Yuriy

А причем тут Интер ? Был шанс вместо 1+1 и Интера транслировать Культуру и ОДТРК.  В начале 90-х надо было головой думать.
  •  

admin

Задней мыслею мы все сильны!
А Интер по делу свои воспоминания получает!
  •  

GMB

http://mediananny.com/novosti/2318141/

Чтобы построить цифровой мультиплекс, Концерн РРТ наберет кредитов на миллиард
записи з ТБ: http://www.youtube.com/user/Serery
                         http://www.dailymotion.com/serery
записи з радіо: http://soundcloud.com/gmb_krm
  •