Цифрове телебачення DVB-T2 в Україні

Автор GMB, Квітень 16, 2011, 16:37:17

Попередня тема - Наступна тема

fediv

Цитата: DVB від Червень 22, 2017, 19:22:49
Вот бы ещё и дурацкий эксперимент над Кировоградской областью отменили.
А його хтось починав ?
  •  

RomHol

Кабмін переніс вимкнення аналогового телебачення на рік
4 липня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», якою переніс вимкнення аналогового телевізійного мовлення на рік: з 30 червня 2017 року на 30 червня 2018 року.
Detector.media
4 липня 2017 року
  •  

asdef78

Уже понятно что аналог у нас не отключат никогда. Люди и так в стрессе, а если еще им отключить ящик - последствия будут страшными. 
  •  

RomHol

Цікаво, а чи зроблять хоча б якийсь крок для вивільнення частот FM-діапазону від телевізійного мовлення?
  •  

kotenko.

Це все срані вибори 2019 року, через них така фігня. А так  вже б відключили давно, залишивши аналог лише в прикордонних районах з Білоруссю, Росією, Молдовою, Кримом і зоною АТО.
#наташанемішай
  •  

fediv

Це суб'єктивний фактор. Більш важливі об'єктивні:
1. Абсолютна монополізація некерованим державою "Зеонбудом". Хто зна скільки часу чекали, доки "Зеонбуд" клацне рубильником для вимкнення кодування. Компанія некерована державними органами, при цьому безпроблемно віддала свої передавачі в Криму і в окупований зоні Донбасу. Таке обладнання повинно мати, і має паролі для надійного блокування. Але при відсутності аналогового телебачення можна несподівано вимикати трансляцію, вигадувати якісь причини, і чхати на державні органи.
2. Фактор другий, але повністю залежить від першого. Діряве покриття, і неможливо заставити "Зеонбуд" його покращити.

Словом, не вибори важливі, а те, вся цифрова трансляція Т2 практично в руках Януковича. Але як забрати трансляцію в свої руки ?
Силовим способом ? Моментально запаролять обладнання, було - і нема. Тут буде зроблено реактивно, не так, як з обладнанням в Криму чи на Донбасі.
Якимось юридичним способом ? На умовах, потрібних для безпеки держави ? Щось я не знаю такого вирішення.
Альтернативним хоча б одним мультиплексом зі справжнім покриттям ? Це справді нагне "Зеонбуд", не буде у нього бажання занадто викобилюватись,  Але потрібні дуже великі гроші.

Думаю, що доведеться розробити якийсь "юридично-силовий" спосіб нагинання "Зеонбуда".
  •  

krasaffcheg

Про монополію Зеонбуда я згоден. І це єдина теза, де я погоджуюсь.

Бо не такий вже Зеонбуд і некерований. Той же приклад з кодуванням недоречний, оскільки Зеонбуд впровадив його у 2012 році з рекомендації НацРади (рішення №2464 від 12.10.2011). Відколи змінився склад НацРади і 17 липня 2014 року НацРада це рішення скасувала, то й Зеонбуд у січні 2015 вимкнув кодування. Так, сильно опирався, відкладав розкодування, чим отримав два попередження від НацРади з подальшим ризиком анулювання ліцензії. Але таки розкодував.

Про безпроблемно передане обладнання у Криму та ОРДЛО... Про паролі - це ви в курсі, як працює цифровий передавач, чи просто теоретично? Обслуговує обладнання не Зеонбуд, а КРРТ. І навіть за наявності паролів, що заважає людині з автоматом вибити з робітника концерну цей самий пароль? Базова станція мобільного зв'язку - річ у рази більш секьюрна, ніж телевізійний передавач. Однак, ніщо не завадило ОРДинцям на обладнанні Київстару запустити своїх псевдооператорів. Отже теза про те, що Зеонбуд якось співпрацював з терористами - сумнівна. Якщо ні, то виходить усі компанії співпрацюють з терористами, оскільки вони або продовжують працювати під окупацією, або їх обладнання працює у новостворених псевдоструктурах.

Неможливо змусити Зеонбуд покращити покриття? Чому, можливо. Прописавши грамотно ліцензійні умови. Інше питання, що зараз дуже важко технічно зробити коврове покриття усіх 4-х цифрових мультиплексів. Бо цифровий сигнал більш вразливий до завад, аніж аналоговий.

Як витіснити Зеонбуд з ринку? Поки що ніяк. Якщо вірити чиновникам з НацРади, для мультиплексу КРРТ бракує частот. Можна чекати закінчення терміну дії ліцензії Зеонбуду. Однак вона, якщо я не помиляюсь, аж до 2019 року. Та й навіть якщо Зеону не продовжать ліцензію, мережу все одно доведеться будувати з нуля або купувати обладнання у Зеона. Силові методи ризиковані позовами (як внутрішніми, так і міжнародними), які, скоріш за все, будуть виграні Зеоном.
  •  

Ігор

Щодо КРРТ, говорив одногрупник, що передавачі Зеонбуда зачинені в окремій кімнаті і вони обслуговуються дистанційно працівниками Зеонбуду. Вони доступу до них не мають.
  •  

admin

Ну що за нісенітниці ...передивись фото передавачів Зеонбуду у різних населених пунктах. Вони у спільному залі.
http://ukrtvr.org/efir-po-naselenikh-punktakh/32/279
  •  

Ігор

То що він мені розповів по Києву. Він там працює, ну випитати нічого не можна.
  •  

admin

•  

admin

Передавачі на фото у спільному залі на КРТПЦ.
  •  

pavlo_r

У Львові теж ніби в спільному. Колись наші оптику підключали там для забору аналогових каналів, розповідали, що бачили передавачі Т2
  •  

admin

я багато  де бачив фото...усюди у спільному.
  •  

Ігор

•