Пост опублікований вище підтверджує недосконалість "ширпотребних" приймачів в умовах сусідства з відносно сильними сигналами - або затикаються (не вистачає динамічного діапазону) або ще гірше по всьому діапазону чути сильну станцію. Дві місцеві станції по діапазону - це ніщо, порівняно як, наприклад - 16 шт. у м. Полтава. Аналогічну картину, як зараз у Бердичеві я спостерігав у м. Лохвиця (Полт. обл.) - доки не було Super Radio на 106,9 МГц мій брат любив слухати 99,3 МГц - Ера FM (із м. Лубни - близько 45 км). Прийом на популярний Kipo 308 на кухні (відстань від передавача Super Radio - 2,5 км) на телескопічну антенну вівся без проблем,чути було й інші віддалені станції. Коли з'явилось Super Radio 106,9 МГц - прийом на 99,3 МГц став дуже ускладненим та неякісним ( де 106,9 МГц, а де 99,3 МГц ?!!). В той же час на Degen 1103 та на Eton G8 Super Radio я на телескопічну антенну приймав лише на своїй частоті - 106,9 МГц. Поруч з даною частотою в ефірі було чути до 15 більш-менш віддалених станцій в FM діапазоні.
Я не хвалю Degen 1103 та Eton G8 - це хоча б мінімум,яким повинен бути приймач для прийому FM (якщо хочеш слухати щось віддалене поруч із місцевим). В Полтаві Degen 1103 також приймає місцеві станції по всьому діапазону, віддалені чути лише найсильніші і то в основному на початку діапазону, де немає місцевого мовлення. Eton G8 нормально в Полтаві почуває себе тільки на нижньому УКВ діапазоні.
Так що, моя думка - хочеш приймати щось подалі від місцевих станцій - не купуй різний китайський чермет. Можна взяти хоча б якусь б/у автомагнітолу, тюнер чи портативний приймач. Скільки їх продається і на базарі, і по інтернету. І ціни до 250 грн хороші приймачі зустрічав.
Тоді вже можна судити про позаполосні випромінювання і то суб'єктивно.