ТРМ у Житомирській області

Автор polesyenet, Травень 13, 2011, 14:41:49

Попередня тема - Наступна тема

vital-fm

А може живе недалеко від передавача якоїсь із станцій.
  •  

admin

тоді размова могла б бути, що у якійсь частині міста якась радіостанція...
хоча знов таки, там 1,5 МГц відстані....
Оновлено о 23:06:04
у кожному з випадків
а) поганий приймач
б) мовлення з порушенням РЕЗ, звертатися до УДЦРу

що я і написав у коментах. Дивлячись сторінку цього юзера у вконтакті, думаю що просто змарнував даром час.
  •  

Leo_2012

не знаю чи буде корисним моє повідомлення але теж хочу сказати пару слів про стан прийому фм станцій у місті Бердичеві. Ще будучи школярем любив слухати радіо і хочу сказати що у не далекому 2005 році я з легкістю приймав майже усі станції з Києва при більш менш нормальному тропо без зовнішніх антен і на любий прости господи Кіпо. Станції з Житомира приймались завжди добре і стабільно майже як і у самому Житомирі. Але з приходом місцевих станцій ситуація змінилась кардинально , спочатку мовити почало Рекорд FM на 105.2 і це ще було пів біди з якою можна було б змиритися але після того як розпочало мовлення Live FM на 102.0 все стало погано при чому я добре пам'ятаю той момент коли тільки почалось мовлення на частоті 102.0 перешкоди від передавача на цій частоті були не дуже сильними але невдовзі стало все жахливо і триває по цей час ... Не знаю мабуть місцевим жителям подобається приймати дві місцевих станції майже на всіх присутніх фм частотах в нашому місті (саме так працюють дешеві приймачі а ще якщо їх ввімкнути через розетку то і на середніх і на коротких хвилях буде чути Live FM ) , до того ж ці приймачі можна купити гривень за 40 , всі задоволені ... В теперішніх умовах прийом житомирських станцій можливий лише на приймачі які вбудовані в більш менш якісні музичні центри, та частково автомагнітоли . Я розумію що якби прийом вівся на Degen чи Sony або на якісний Tecsun то такого не було б , але з упевненість можу сказати що мабуть таких приймачів у місті немає , і те що не має людей які б займалися дальнім фм прийомом у місті теж немає ... але як би там не було передавач на частоті 102.0 працює з явним порушенням норм і потужність в 0.1 кВт явно являється правдою лише на папері.
  •  

admin

Потужність на вухо виміряти не можна!
  •  

velychko.op

так само як у Новограді-Волинському зробили вишку... то сигнал з Антополя заглух (((
  •  

pavlo_r

Цитата: "Yuriy" post=47562Интересно,что может мешать радиостанции "Житомирська Хвиля" в Бердичеве ? Вот пост ВКонтакте за сегодня

ЦитатаAlexander Litvinchuk
Частенько буваю в м.Бердичів але тільки туди доїжаю сигнал на 103.4фм перебивають місцеві радіостанціі і не всі приймачі можуть приняти булоб чудово щоб Житомирська хвиля вигралаб частоту в Бердичеві і ще там мовила.
Today at 8:25 am
http://vk.com/club5914518#/club5914518

Знайшов ще одне повідомлення цього користувача в групі Житомирської хвилі за 2011 рік:
ЦитатаАлександр Литвинчук
Та радіо класне тільки в Житомирі його не реально слухати не всі приймачі цю хвилю ловлять там томущо місцеві хвилі перебивають тільки за містом добре ловить.І взагалі не розумію радіо Житомирське а вишка в якомусь селі находиться чому не зробити як всі радіо часоти в м.Житомирі.
5 лип 2011 об 11:39
Я Житомирську хвилю 50 км. на північ від Хмельницького майже постійно приймаю, іноді на північному-сході Львівщини (це вже Дегеном), а от в самому Житомирі при 5-ти кіловатах... Цікаво, якби пан Олександр зі своїм приймачем поїхав в Андріївку чи там 103,4 нормально приймалось би?
  •  

kopop

Якщо вірити інфі,яка знаходиться у пості #121 цієї теми,то виходить у "Лайв фм Бердичів" нагле порушення параметрів РЕЗ...
  •  

pavlo_r

А якщо уважно почитати пост №121 цієї теми, то можна вичитати таке:

Цитата: "Leo_2012" post=48486Я розумію що якби прийом вівся на Degen чи Sony або на якісний Tecsun то такого не було б , але з упевненість можу сказати що мабуть таких приймачів у місті немає , і те що не має людей які б займалися дальнім фм прийомом у місті теж немає

або таке:
Цитата: "Leo_2012" post=48486Не знаю мабуть місцевим жителям подобається приймати дві місцевих станції майже на всіх присутніх фм частотах в нашому місті (саме так працюють дешеві приймачі а ще якщо їх ввімкнути через розетку то і на середніх і на коротких хвилях буде чути Live FM ) , до того ж ці приймачі можна купити гривень за 40 , всі задоволені

і ще таке:
Цитата: "Leo_2012" post=48486... В теперішніх умовах прийом житомирських станцій можливий лише на приймачі які вбудовані в більш менш якісні музичні центри, та частково автомагнітоли .

Якісь "взаємовиключаючі параграфи" виходять. Тобто Live FM гадить в ефір сильними дзеркальними частотами, але нормальні приймачі цього якось не помічають. Це як? Нове покоління приймачів Smart FM? Чи може проблема в китайському хламі, який через нікудишню селективність видає на підсилювач проміжної частоти пів FM-діапазону? І як пояснити розетку+короткі хвилі = Live FM? Розповсюдженням станції по міській електромережі? А ще я не вірю, що на весь Бердичів не знайдеться жодного радіолюбителя. Це ж не хутір з десяти хат.
  •  

admin

Я з самого початку кажу що щось неладне з цією історією
  •  

pavlo_r

ІМХО, але якось мимоволі помічається схожість між користувачем Вконтакті Александром Литвинчуком, і користувачем УКРТВР Leo_2012, який тут назвав себе Леонідом. Надто вже схожі їх претензії до місцевого ефіру. Мені поки ця проблема видається малоймовірною, тому чекаю або на підтвердження інших слухачів (бажано з нашого форуму, в кого вийде з'їздити в Бердичів) або, що теж непогано, відео від Leo_2012 з як мінімум двома приймачами, де буде чітко чути, що звучить Live FM, і що саме воно заважає слухати Житомир.
  •  

Leo_2012

на прохання pavlo_r зняв відео , одразу прошу вибачення за дуже низьку якість під руками був лише телефон на нього довелось знімати .

http://www.youtube.com/watch?v=CxU4211epXo
Прийом вів на 4 радіоприймачі, Перший це вбудований приймач у магнітофон CASIO , його я налаштував на 102.0 для того щоб завжди мати змогу привезти приклад що саме звучить на Live FM . Другий приймач KIPO KB-409AC . Третій це TECSUN R-303 . И останній четвертий це ECB RS-9702 - який на відміну від усіх інших працював на батарейках.
Прийом вівся у багатоповерховому будинку , відстань до передавача Live FM складає 1 км до передавача Рекорд ФМ 2.2 км
Хочу зауважити що раніше до початку місцевого мовлення кожен з цих приймачів упевнено приймав усі станції з міста Житомира
  •  

fmdxua

Пост опублікований вище підтверджує недосконалість "ширпотребних" приймачів в умовах сусідства з відносно сильними сигналами - або затикаються (не вистачає динамічного діапазону) або ще гірше по всьому діапазону чути сильну станцію. Дві місцеві станції по діапазону - це ніщо, порівняно як, наприклад - 16 шт. у м. Полтава. Аналогічну картину, як зараз у Бердичеві я спостерігав у м. Лохвиця (Полт. обл.) - доки не було Super Radio на 106,9 МГц мій брат любив слухати 99,3 МГц - Ера FM (із м. Лубни - близько 45 км). Прийом на популярний Kipo 308 на кухні (відстань від передавача Super Radio - 2,5 км) на телескопічну антенну вівся без проблем,чути було й інші віддалені станції. Коли з'явилось Super Radio 106,9 МГц - прийом на 99,3 МГц став дуже ускладненим та неякісним ( де 106,9 МГц, а де 99,3 МГц ?!!). В той же час на Degen 1103 та на Eton G8  Super Radio я на телескопічну антенну приймав лише на своїй частоті - 106,9 МГц. Поруч з даною частотою в ефірі було чути до 15 більш-менш віддалених станцій в FM діапазоні.
Я не хвалю Degen 1103 та Eton G8 - це хоча б мінімум,яким повинен бути приймач для прийому FM (якщо хочеш слухати щось віддалене поруч із місцевим). В Полтаві Degen 1103 також приймає місцеві станції по всьому діапазону, віддалені чути лише найсильніші і то в основному на початку діапазону, де немає місцевого мовлення. Eton G8 нормально в Полтаві почуває себе тільки на нижньому УКВ діапазоні.
Так що, моя думка - хочеш приймати щось подалі від місцевих станцій - не купуй різний китайський чермет. Можна взяти хоча б якусь б/у автомагнітолу, тюнер чи портативний приймач. Скільки їх продається і на базарі, і по інтернету. І ціни до 250 грн хороші приймачі зустрічав.
Тоді вже можна судити про позаполосні випромінювання і то суб'єктивно.
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •  

pavlo_r

fmdxua, :дякую: за коментар. Приблизно теж я і намагався сказати в пості номер 126:

Цитата: "pavlo_r" post=48597Чи може проблема в китайському хламі, який через нікудишню селективність видає на підсилювач проміжної частоти пів FM-діапазону?

Leo_2012, спасибі за відео, але це лише доводить написане fmdxua
  •  

kopop

Цитата: "fmdxua" post=48791Я не хвалю Degen 1103 та Eton G8 - це хоча б мінімум,яким повинен бути приймач для прийому FM
Або mason р383л :)
  •  

fmdxua

ЦитатаАбо mason р383л
Тільки і того, що цифрова шкала. У мого брата був Mason, вибірковість трохи краща ніж у Kipo, а чутливість гірша. Тобто, правду кажучи, до нормального приймача Mason явно не дотягує.
В темі про радіоприймачі - тест 3 приймачів Degen 1103, Eton G8 та Sony XDR-F1HD.
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •