Я знову дивуюся математичним здібностям керівництва НСТУ. Писати у Фейсбук, що вам дали 1 млрд 5 млн 100 грн., хоча за день до того я подивився:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc34?id=&pf3511=64598&pf35401=469165 і побачив, що там залишився 1 млрд 100 грн.
https://stv.detector.media/finansuvannya/finansy/verkhovna_rada_progolosuvala_za_byudzhet_dlya_suspilnogo_u_rozmiri_1_mlrd_grn/На вищевказаній сторінці кажуть, що борг НСТУ за цей рік буде 200 млн грн. Стоп, місяць тому казали, що 230 млн, а на малюнку взагалі 220. Хоч би не забріхувались.
Припущу, що буде в наступному році:
1) з урахуванням боргів залишиться 800 млн 100 грн. 30-40 млн грн на оплату аналогового ТБ на особливих територіях+обласні філії має вистачити;
2) телемагазини збільшаться майже на годину, і я не здивуюсь, якщо вони ще й з'являться в ефірі обласних філій;
3) кажуть, що буде знову скорочення штату;
4) можливе скорочення мовлення Першого в Т2;
5) з урахуванням того, що треба платити і за трансляцію біатлону, Євробачення і Олміпади, грошей на виробництво знову буде дуже мало, і знову мантра про недофінансування, і пошук грантів;
6) канал Культура буде закодований в BISS, зміни в ліцензії вже є, і при тому плата орендарю сат-аплінку(СТБ) буде меншою, бо зона покриття тоді буде максимум Україна, а не вся зона покриття Амоса.
І т.д., і т. д....
На місці нинішнього горе-менеджменту я б вже шукав можливості протиснути до парламенту зміни до законодавства, які скасовують держфінансування НСТУ і встановлюють ОБОВ'ЯЗКОВИЙ збір з домогосподарства на ТБ і РМ в розмірі 20 грн на місяць. А шо, наш народ все стерпить.
Тим більше, на супутнику за пакет наших майбутніх платних каналів треба буде платити, як мінімум 70 грн+1000 грн за їхній тюнер. Отут і можна зіграти на гаманці : типу ви платите 20 грн, ви нас і далі слухаєте й дивитесь без всяких там Verimatrix-ів.
В Україні близько 15 млн домогосподарств. 20 грн множимо хоча б на 10 млн. та на 12 міс., і отримуємо 2,4 млрд. грн.
Одна з проблем полягає в тому, що отримуючи держфінансування, можна не дуже напрягатись і виписувати собі захмарні премії.
А при абонплаті, особливо добровільній, треба старатися, щоб ваші корисні і нетоксичні передачі дивилося якомога більше населення,відповідно і більше грошей від них надходило, бо інакше вас попруть.