ТРМ у Тернопільській області

Автор x2p, Січень 19, 2010, 23:35:28

Попередня тема - Наступна тема

Radio_2019

Цитата: verxo від Липень 14, 2025, 14:42:47106.8 чомусь ЗНАЧНО слабше за 93
Хоча, там кіловат - а в Кременці всього 100 ват.
Оліїв, Манаїв.
Вежа в Кутківцях хоч і на невеликому пагорбі, але низька. Передавальна антена має всього 4 секції та дивиться у протилежний від Вас бік (південний схід) + висота підвісу - всього 45-50 метрів.
Тому на південь від Тернополя приймається на більших відстанях.
В свій час, ТАВРи звідти покривали більшу територію, мабуть, за рахунок більшої кількості диполів - було 8 штук.
Але останнім часом там щось налагодили і 106,8 тепер приймається краще, навіть сильніше, ніж Українська Хвиля.
Можливо, потужність була меншою за 1 кВт.

В Кременці вежа на високому пагорбі, антени дивляться приблизно на північний захід - тобто, більш "схильні" до Вас. Але думаю, Кременець найбільше "виграє", все ж, за рахунок висоти вежі + пагорба.
Слава Україні! Героям слава! 🇺🇦

corazon

UPDATE:
В ефірі 106.8 щойно озвучили нову дату - 23 липня (це наступна середа) - саме в контексті запуску нової назви станції. Саму назву не озвучили, натомість "вмикайте 23 липня - самі все почуєте".
https://drive.google.com/file/d/1xMOSEfIaSaZ2oFxQiOATcpPYkqsAK-hW/view?usp=sharing - слухати з 31:20.

UPDATE 15.07
Сьогодні в ефірі немає ведучих, принаймні вдень. Новин теж немає.
Можливо, це у них вихідний до Дня Української Державності, але реклами немає також, тільки плейлист та джингли "106.8".
  •  
    Подякували за цей пост: Roman3101

vital-fm

Реклама є на початку години і заставка про оновлення після 35-ої хвилини.

corazon

Так, щойно почув нову заставку про ребрендинг та оновлення.
Реклама справді присутня (на 47 хвилині була), і новини вже є.
Ведучі вчора ввечері прощалися "до завтра о 16-й годині", тому дещо дивно. Можливо, вечірні ведучі і будуть в етері.
  •  
    Подякували за цей пост: Roman3101

corazon

Ведучі вийшли в ефір, з меседжем, що була "фотосесія з нагоди оновлення радіостанції" - https://drive.google.com/file/d/13DSDBRYDubcWJqL8yPjjC60lldmDkSN9/view?usp=drive_link
Головна заставка про ребрендинг - https://drive.google.com/file/d/1yVC190H5x-vpbpBU5MbzCnfJo-88Jx-2/view?usp=sharing

Також на сторінках у соцмережах з'явився ролик з цією самою презентацією. Там вже у студії є новий логотип, також презенти з ним.

Radio_2019

Сьогодні по FM-мережі в них нарешті з'явився стереоефект (про Бучач лише здогадки, але, найімовірніше, стереоефект теж присутній). Однак, по всій мережі в стерео перекос на один канал. А ось з перекосом на який канал - це вже залежить від конкретного передавача. А точніше, від того, як на заводі в ньому припаяли контакти)) До слова, досить часто помічаю, що в FM і онлайн в однієї і тієї ж радіостанції канали в стерео переплутані місцями. Пригадую, що в червні таке було і онлайн. На Onlineradiobox наразі все ок, але безпосередньо потік знайти не можу (поділіться, будь ласка, хто має )).

В Тернополі (106,8) перекос на правий канал.
В Кременці (93,0) - на лівий.
В Ланівцях (89,8) - перекос на правий канал + звук надалі "клацає". Можливо, ще виправлять.

corazon

Цитата: Radio_2019 від Липень 15, 2025, 17:03:38На Onlineradiobox наразі все ок, але безпосередньо потік знайти не можу (поділіться, будь ласка, хто має )).
https://onair.lviv.fm:8443/ternopil.fm
https://onair.lviv.fm:8443/ternopil.fm.hd

Roman3101

Цитата: Radio_2019 від Липень 15, 2025, 17:03:38Сьогодні по FM-мережі в них нарешті з'явився стереоефект (про Бучач лише здогадки, але, найімовірніше, стереоефект теж присутній). Однак, по всій мережі в стерео перекос на один канал. А ось з перекосом на який канал - це вже залежить від конкретного передавача. А точніше, від того, як на заводі в ньому припаяли контакти)) До слова, досить часто помічаю, що в FM і онлайн в однієї і тієї ж радіостанції канали в стерео переплутані місцями. Пригадую, що в червні таке було і онлайн. На Onlineradiobox наразі все ок, але безпосередньо потік знайти не можу (поділіться, будь ласка, хто має )).

В Тернополі (106,8) перекос на правий канал.
В Кременці (93,0) - на лівий.
В Ланівцях (89,8) - перекос на правий канал + звук надалі "клацає". Можливо, ще виправлять.
Про стереоефект в Бучачі на 87.5 нічого сказати не можу. Причина - вже другий день поганий прийом, десь на трійку по 5 бальній шкалі.
  •  
    Подякували за цей пост: corazon

corazon

На сторінках станції у фейсбуці та інстаграмі з'явилися нові пости та stories, які підтверджують, що офіційне відкриття "Тернопільської хвилі" буде саме 23 липня.

verxo

Ну, в добру дорогу !

Їх технарі догадаються запустити потік 196 ААС ???
Потік 196 аас - це якість звуку, і не так вже багато трафіку.

P.S. Передавач RVR (Італія) - має бути якість.
Крутіше тільки Роде & Шварц.
  •  

Radio_2019

На 106,8 поки що не можу прийняти RDS, попри гарний сигнал, хоча на днях ще бачив. Думаю, варто ще почекати.

Наразі також мовчать 91,2, 101,5, 104,1, 105,6, 107,4 (майже всі ті, що приймаю найкраще) + 106,1.
Працюють 89,0, 91,7, 101,1, 103,5, 104,9.
Можливо, варто чекати запуску 93,2.
  •  

Radio_2019

Так і є, запустили Байрактар на 93,2.
Звук хороший, стерео. Приймається у Ланівцях на рівні з найсильнішими частотами з Оріону.
RDS: BAYRKTR. Спрацьовує добре.
Очевидно, мовлення, як і планувалося, з Оріону, а не з Лозової.
Інші частоти також вже працюють.

На 106,1 поки що теж Байрактар, ще не переналаштували.

verxo

Нах воно треба, годують лайном.

Радіо байрактар/атакамс/f-16 і т.д.

P.S.  А ще буде радіво ми-україна ми радіо-95 (дєрмак-фм).
  •  

Roman3101

Цитата: Radio_2019 від Сьогодні в 09:58:16Так і є, запустили Байрактар на 93,2.
Звук хороший, стерео. Приймається у Ланівцях на рівні з найсильнішими частотами з Оріону.
RDS: BAYRKTR. Спрацьовує добре.
Очевидно, мовлення, як і планувалося, з Оріону, а не з Лозової.
Інші частоти також вже працюють.

На 106,1 поки що теж Байрактар, ще не переналаштували.
В мене немає навіть натяку на сигнал 93.2 (відстань до Тернополя 140 км). Але для мене це добре - зовсім немає завад і перешкод для 93.3 радіо Релакс, яке зараз приймається на 5 балів (відстань до Львова 125 км) .
  •