Траур не для всіх, чи що?
Я мовчав, коли пару тижнів назад у день трауру за загиблими в пожнжі на Харківщині, "Україна" проігнорувала закон, "прорекламувавши" у новинах "Сьогодні"
Рината Ахметова, як завжди шоу Маска, хоча за законом "заборонені будь-які покази, анонси (а також джинсова реклама) розважальних проєктів". Однак, протягом тижня тоді трималась інтрига, "хто ж той Бик, що 5 суддя?". Але непередбачувану катастрофу - не є поважєною причиною для затримки інтриги. Зрештою, в новинах
ексклюзивно показали фрагмент розкриття Винника. Хоча сам випуск шоу таки перенесли, але все ж тоді був трохи осад. Тоді я мовчав...
Сьогодні, у День героїв Небесної Сотні, дивимось програму каналу і... бачимо "Маску". В етері свіжі анонси, без думки про будь-який траур. Нема слів. Цього дня ж Героїв вбивали!
Решта каналів сьогодні дотримуються простого правила: "у траур не транслювати розважальні програми", а "Україна" - ні. Я навіть не можу поки уявити: шоу Маска і траурна свічка в куті екрана
. Врешті решт, якщо дуже "пече", є завтра, неділя, заповнена серіалами. Можна ж поміняти, як не як (це стосується і тої "інтриги" з Винником).
Водночас, згадав, як 1+1 у такі випадки, у траурні дні не відміняв "Голос" чи "Танці". Однак, можна припустити, він їх сміло видавав як
талант шоу з певним оцінюванням здібностей людей (сумнівно, але віддалено можна повірити). Але "Маска" - це (вибачаюсь за недоречне слово) просто якийсь "маскарад"
(о, згадав, як перший випуск "Маскараду" плюси таки переносили через жалобу).
Незважаючи на те, що "Маска" - цікаве шоу, але це низько з боку каналу.
Сподіваюсь, або вони одумаються все-таки в останній момент, або Нацрада на якомусь майбутньому засіданні зверне на це увагу.