Про прийом DVB-T2

Автор HDTVUkraine, Липень 26, 2011, 19:56:23

Попередня тема - Наступна тема

pumpkin

Чи є дані, що моделі т2 боксів на старіших чипах GX3235S мали більш чутливий тюнер ніж нові?
Типу таких
Spoiler
  •  

agkvas

¯\_(ツ)_/¯
  •  

игорь88

Цитата: pumpkin від Вересень 04, 2026, 22:45:16Дякую, так бачу, що тихо там, але ще не так давно там було спілкування між розробниками і користувачами і це було дуже цінно. Не знаю ще які розробники так спілкувались напряму. Але і цього щось немає там зараз.

Вересень 04, 2026, 22:49:42Так умови не найкращі.
Холодна Гора відстань від телевежі 14км.
Приватний будинок знаходиться за дев'яти поверховим будинком, ми знаходимось у радіотіні але рівень сигналу великий бо на дециметрові антени гарно ловиться МХ1.
Справа або у чутливості тюнера або у антені і місці її розташування, або у тому і тому.
У вас зовсім невелика відстань до передавача. Навіщо антена із підсилювачем. Важливо як рівень сигналу, а й співвідношення сигнал-шум.
Можливо, у цьому причина ваших проблем.
Просто спробуйте в антенне гніздо встромити звичайний свисток без підсилювача і з телескопічною антеною... І все працюватиме без проблем.
Оборудование: Tecsun pl 880. Правый берег Каменское/Днепродзержинск, на высокой точке города
  •  

pumpkin

Цитата: игорь88 від Вересень 10, 2026, 19:21:59У вас зовсім невелика відстань до передавача. Навіщо антена із підсилювачем. Важливо як рівень сигналу, а й співвідношення сигнал-шум.
Можливо, у цьому причина ваших проблем.
Просто спробуйте в антенне гніздо встромити звичайний свисток без підсилювача і з телескопічною антеною... І все працюватиме без проблем.
вже без підсилювача, вже інше місце,
іноді спонтанно починає стрибати мх2 та мх3,
мх2 якість стрибає 50-60 і з картинкою та звуком усе ок,
мх3 якісто стрибає 30-40 і картинка та звук глючать,
іноді усе стабільно, на штоку одна Польська антена з симетризатором.

ps підозрюю що віфі свисток коли увімкнений довго постійно у юсб тюнера дає перегрів місцевий і трохи просаджує напругу.

Вересень 11, 2026, 01:44:35
Цитата: agkvas від Вересень 10, 2026, 20:40:13Чуваку просто подобається ї...ти мозги людям...

Дов...б, або дійсно ChatGPT.

:-)
оффтоп, флуд, флейм:)
я звичайний інтелект не намагайтесь мене провокувати:)
а свої особисті фантазії можете залишити при собі вони нікому не потрібні:)
  •  

agkvas

pumpkin, я декілька тижнів тому приймав сигнал Зеонбуду на відстані ~ 20 кілометрів від телевежі на кімнатну антену.

Стара кімнатна антена "вуса"->тюнер ROMSAT->старий телевізор у комплекті якого була та сама стара антена...

Ніякої прямої видимості, ніяких підсилювачів, на рівні землі, перешкоди у вигляді багатоповерхових будинків і головне - відстань більше двадцяти кілометрів...

Картинка іноді "сипалася", рівні сигналу "стрибали", але - 20 кілометрів з кімнатною антеною без підсилювачів у мене і вісім з підсилювачами у тебе та ще й на горі... фігня якась.

До цього прийом був на телевізор і антену ROMSAT яку я спеціально придбав на заміну старющій вуличній антені яка вже заіржавіла на даху, для перегляду T2.

Антену на вулиці я так і не повісив, бо коли я підключив її до телевізора - прийом був ідеальний.

Так і залишив її зверху на шафі...))

Двадцять кілометрів, pumpkin... ;-)
  •  

pumpkin

Тюнеру 4-5 років працює приблизно 15-16 годин на день, чи може через перегрів(деградацію?) після 6-10 годин падати якість та стабільність прийому сигнала на усіх МХах десь на 10-20% і стрибає. Це на обох антенах які розташовані у різних місцях одна з підсилювачем інша ні. Якщо вимкнути тюнер хвилин на 10 і потім увімкнути то якість прийому приходить у норму. Чи допоможе тут додаткове охолодження?
  •  

admin

А до скількох градусів гріється? І що в інструкції сказано про температурний діапазон та тривалість работи?
  •  

pumpkin

Цитата: admin від Сьогодні в 10:08:02А до скількох градусів гріється? І що в інструкції сказано про температурний діапазон та тривалість работи?
порушення стабільності роботи через перегрів це мож припущення.
бо спочатку коли вмикаєш усе ок якість сигналу судячи по смужкам починає стрибати через десь годин п'ять роботи тюнера

це дешманські т2 тюнера world vision, uclan, satcom ітп, ніколи не бачив до них інструкцій, доречі цікаво, треба загуглити але напевно ніякої інфи про це немає,

форум WV club напевно вже помер, там ніякої активності з початку року немає, це останнє було офіційне джерело було де було спілкування з виробниками і користувачами.

ps
ось наприклад інструкція до WV foros combo і навіть тут на більш дорогому тюнері немає інфи стосовно часу роботи і робочих температур
https://wv.ua/downloads/0000/2294/UM_World_Vision_Foros_Combo_UKR_28.05.2018.pdf

pps
мені здається що тема т2 тюнерів зараз вже мертва бо дуже мало хто дивиться тв через зовнішні т2 тюнера, лінійки нових т2 тюнерів є тільки у WV за 2024 і вони так само нічого не додають окрім ще більшої економії на компонентах, єдине що додали це непотрібнібну функцію прийому FM радіо.
  •  

admin

Якщо я добре пригадаю то з фінансами у тебе не дуже на більш якісні тюнери. Може міні вентилятор для кращого охолодження?
  •