Засідання НР

Автор Zheka, Вересень 01, 2011, 19:15:22

Попередня тема - Наступна тема

0-0-0-0

І власниками, бо від МУ ниточки тягнуться до Банкової.
Але, з іншого боку, за Громадським радіо стоять грантодавці, а за ними, у свою чергу, стоїть Захід. До того ж, Громадське співпрацює з Нацрадою через участь у проєкті з розбудови прифронтового і прикордонного мовлення.
  •  

sanyo

Теж хотів написати що переможе саме ця станція...Ось тільки не з концепцією а з такими хазяїнами.
  •  

Roman3101

https://webportal.nrada.gov.ua/regionalnyj-vymir-novyny-natsionalnoyi-rady-v-oblastyah-5/                                  Регіональний вимір:новини Національної ради в областях.
  •  

admin

Ти сарказму не розумієш.
  •  

TV-Ukr

Цитата: 0-0-0-0 від Грудень 27, 2024, 16:36:30Але, з іншого боку, за Громадським радіо стоять грантодавці, а за ними, у свою чергу, стоїть Захід. До того ж, Громадське співпрацює з Нацрадою через участь у проєкті з розбудови прифронтового і прикордонного мовлення.
Але чомусь Громадське лише зараз зацікавилось Запоріжжям, хоча раніше був і конкурс, який виграло Авторадіо, і декілька частот з тимчасовими дозволами, останній з яких взяла Марія.

Roman3101

https://webportal.nrada.gov.ua/wp-content/uploads/2025/01/Poryadok-dennyj-09-01-2025-156.pdf                         Порядок денний засідання Національної ради 9 січня 2025 р.
  •  

Radiostyle

Цікаво що за конкурс які частоти
  •  

Ilya

Radiostyle даже не цікаво, мій регіон, як звично, обійдуть стороною(((
  •  
    Подякували за цей пост: Radiostyle

Radiostyle

Цитата: Ilya від Січень 05, 2025, 18:23:33Radiostyle даже не цікаво, мій регіон, як звично, обійдуть стороною(((
Я думаю мій теж,хоча є що виставляти
  •  

Ilya

В мене є 3 радіочастоти, які не цікаві новим радіостанціям + одна яка не може запустися з 2022 року(((
  •  

Lupus68

Давно "топив" за "Громадське радіо" у Запоріжжі, але вони чомусь обходили моє місто стороною, та подавалися і запускалися у менших містах, які, нажаль, потім були окуповані... Отже, Громадське довго там не пропрацювало.
Останній конкурс вони взагалі проігнорували, а могли б, наприклад, отримати частоту 96,8 МГц, де зараз мовить друга копія "Радіо Марія" (чомусь й дотепер у монорежимі). Так, ця частота, фактично, глушилка для сепарського мовлення з ТОТ, але ж можна було б якось раціонально скористатися обмеженим частотним ресурсом. Вже купа частот у Запоріжжі у мовчазних "затичках", аби окупаційне мовлення сюди не пробивалося. І це просто несучі, а могли б віддати їх на конкурс, хай навіть з тимчасовими ліцензіями.
  •  
    Подякували за цей пост: orest

Roman3101

https://detector.media/monitoring/article/236700/2025-01-06-novi-kanaly-shtrafy-konkursy-ta-zaborony-propagandystam-monitoryng-natsrady-druge-pivrichchya-2024-go/                                       Нові канали , штрафи , конкурси та заборони пропагандистам . Моніторинг Нацради , друге півріччя 2024-го.
  •  

игорь88

Цитата: Lupus68 від Січень 06, 2025, 04:20:20Давно "топив" за "Громадське радіо" у Запоріжжі, але вони чомусь обходили моє місто стороною, та подавалися і запускалися у менших містах, які, нажаль, потім були окуповані... Отже, Громадське довго там не пропрацювало.
Останній конкурс вони взагалі проігнорували, а могли б, наприклад, отримати частоту 96,8 МГц, де зараз мовить друга копія "Радіо Марія" (чомусь й дотепер у монорежимі). Так, ця частота, фактично, глушилка для сепарського мовлення з ТОТ, але ж можна було б якось раціонально скористатися обмеженим частотним ресурсом. Вже купа частот у Запоріжжі у мовчазних "затичках", аби окупаційне мовлення сюди не пробивалося. І це просто несучі, а могли б віддати їх на конкурс, хай навіть з тимчасовими ліцензіями.
Можете написати частоти, де в Запоріжжі глушилки? Маю можливість приймати значну кількість станцій цього міста, але глушилок не приймав.
Громадське - нерідко дублює мовлення з Суспільних мовників. Пам'ятаю за часів мовлення у Дніпрі на УКХ.
Оборудование: Tecsun pl 880. Правый берег Каменское/Днепродзержинск, на высокой точке города
  •  

Lupus68

Цитата: игорь88 від Січень 06, 2025, 12:24:27Можете написати частоти, де в Запоріжжі глушилки? Маю можливість приймати значну кількість станцій цього міста, але глушилок не приймав.
Громадське - нерідко дублює мовлення з Суспільних мовників. Пам'ятаю за часів мовлення у Дніпрі на УКХ.
Так, було колись Громадське і на УР-1 після 23:00 до війни, але тепер ні. Етер не резиновий, Суспільне радіо поступово почало прощатися з аутсорсом і зосереджуватися на власному виробництві. Просто певні журналісти Громадського нерідко ведуть прямі етери на екс УР-1 (наприклад, Наталя Соколенко та дехто ін.) і навпаки, тому інколи можна сплутати. Але можуть бути і дублі. Коли на УР дублювався телемарафон,- цю кашу взагалі неможливо було слухати.
А про глушилки ми періодично пишемо у розділі "ТРМ у Запорізькій області". Зараз найпотужніша з них - 100 МГц, яку нещодавно перенесли з 99,1 МГц (просто несуча у стереорежимі). Друга копія "Радіо Марія" на 96,8 МГц у моно - це, взагалі, теж глушилка, цю частоту майже подарували Радіо Марії, хоча б могли віддати тому ж Громадському через формальні конкурси.
З "Радіо Класік" (99,3 МГц) цікава історія: його б у нас не було, якби не вищезгадана екс-глушилка на 99,1. Спеціально, для галочки,  запустили поруч, в радіоетер, фактично інтернет-потік класичного радіо 99,3 з доволі бідним плей-листом, аби люди не звертали увагу на якусь дивну потужну стереонесучу 99,1.
Якщо проаналізуєте сепарське FM-мовлення на ТОТ через сайт fmscan, то у порівнянні побачите, що більшість запорізьких глушилок співпадає з тими частотами. Але вся ця система не ідеальна, частоти періодично змінюються, бо вже подалі від радіовеж, особливо на правому березі, вся ця сепарня починає прийматися у певних положенннях телескопічної антени. Інколи здається що сепарня та ми (мабуть, структури спецзв'язку) змагаються: хто швидше оговтається та запусте або переналаштує частоту мовлення/глушилки. Колись, у 14-18 роках, так сепари любили "бавитися" у Донецьку на захоплених передавачах: вони частоту раптово посувають, а ми через кілька днів "просипаємося" і на неї "наїзджаємо" власним мовленням на підконтрольних територіях. Такі собі "доганялки".
  •