ТРМ у Львівській області

Автор sohok, Грудень 08, 2010, 23:08:43

Попередня тема - Наступна тема

vital-fm

Ну раз до історії, то в мене також запитання, як сталося, що 105,4 змінило позивний, якщо 102,5 могла бути якась ліцензія, то, виходить, що 105,4 піратили, чи як передача частоти відбулась?
Та й 101,3 також, хоча з ними ніби все ясно, Підозрюю що вилучили деякі частоти з ліцензії, і Львів у тому числі.
Ще варіант - тимчасові дозволи на розробку частоти.
  •  

admin

Щодо запиту на збільшення потужності на 103.3 до 2 кВт, у GE84_258.pdf тепер фігурує 34 dBW, що  приблизно 2 кВт. Думаю дадуть.
  •  

pavlo_r

vital-fm, 102,5 не було частотою Довіри, вона належала Ніко ФМ з Чернівців, а вже 105,4 оформлена була на Довіру. Якийсь час там працювало Хіт ФМ Захід, потім паралельно з ним відбувалися включення Довіри, а вже згодом Хіт ФМ пішло з цієї частоти, обіцявши повернутися на іншій. Чого по-суті і не сталося, бо на 101,7 запустили київську версію.
  •  

Andrii

Цитата: admin від Листопад 05, 2017, 11:48:50
Щодо запиту на збільшення потужності на 103.3 до 2 кВт, у GE84_258.pdf тепер фігурує 34 dBW, що  приблизно 2 кВт. Думаю дадуть.
Ну так, з передавальною антеною на 1 дБ - це 2 кВт, а от з 5 дБ вже навіть не 1 кВт, а 0,5 кВт, як воно і є зараз. Крім того Ви не забувайте, що GЕ84 -це лише узгодження з Польщею, а можливі завади для  Сколе 103,3 МГц, Бережани 103,2 МГц, можливо для Івано-Франківськ 103,4 МГц - зовсім інша пісня.
Люди стають сильнішими завдяки спогадам, які не можуть забути. Це і є дорослішання.
  •  

admin

Зазвичай там в діапазоні 20-26 dBw гуляє (для 100 -250 Вт). Те що потім видають як 1 кВт це десь в районі 30 dBw. Я знаю що розрахунки математичні інші, але наблюдаючи роками те що є у файлах ITU і що згодом дається радіостанціям в Україні... dBW це ближче до 2 кВт ліцензійних. Можливо це залежить від того що у файлах ITU зазвичай висота підвісу вказується вища.
  •  

Andrii

Цитата: admin від Листопад 06, 2017, 11:30:00
Зазвичай там в діапазоні 20-26 dBw гуляє (для 100 -250 Вт). Те що потім видають як 1 кВт це десь в районі 30 dBw. Я знаю що розрахунки математичні інші, але наблюдаючи роками те що є у файлах ITU і що згодом дається радіостанціям в Україні... dBW це ближче до 2 кВт ліцензійних. Можливо це залежить від того що у файлах ITU зазвичай висота підвісу вказується вища.
Давайте візьмемо Львів, наприклад. 102,1 МГц - 1 кВт - GE84 35,3 дБВт (+5,3 дБ);  90,4 МГц - 0,5 кВт - GE84 34,0 дБВт (+7 дБ); 91,1 МГц - 1 кВт - GE84 36,3 дБВт (+6,3 дБ). Ваші спостереження неповні, мабуть
Люди стають сильнішими завдяки спогадам, які не можуть забути. Це і є дорослішання.
  •  

admin

Можливо. Спробую перевірити та привести приклади ввечері.
  •  

admin

Був неправий, хоча бачу що деякі винятки були, що мене наштовхнули на вищенаписане:
Херсон 101.2 та 102.5, неспрямована, 32.5 дБВт, ліцензійно мають по 1 кВт.
http://www.itu.int/net/ITU-R/publications/brific-ter/files/ge84/2004/GE84_129.pdf
https://www.itu.int/net/ITU-R/publications/brific-ter/files/ge84/2002/GE84_122.pdf
  •  

Andrii

Файли GE84 - лише величини, що погоджені з сусідніми країнами, що не виключає можливості, за потреби, дати більшу потужність в протилежний бік від кордону, якщо це не створює завад своїм станціям. Все від того, що часто-густо замовляє прорахунок частоти один (вказує свої місце встановлення, антену), а виграє конкурс інший мовник.
  •  

admin

Звісно, але нажаль це єдина інформація яку можно отримати.
  •  

pavlo_r

103.3 Львів транслюється в моно. Індикатор стерео не спрацьовує на жодному приймачі, в інженерному меню Lenovo A369i теж не розпізнається стерео.
ПС. Емануїл на 67.82 справді іде з пілот-тоном. Промінь, на жаль ні, але музична підбірка на Промені дуже навіть непогана. Станцію таки треба виводити в FM
  •  

Formally 20

Спочатку зачекайте суду щодо лицензій Радіогрупи УМХ, а потім можна здійснювати "переїзд" радіостанцій с УКХ на FM
  •  

Vova.UA

MX1 зі Львова ні у кого не пропадає постійно на кілька секунд ?
AH.FM - Leading Trance Radio 
#1 FOR TRANCE - COMMERCIAL FREE 24/7
  •  

Polyvko V.

Цитата: Vova.UA від Листопад 27, 2017, 21:45:38
MX1 зі Львова ні у кого не пропадає постійно на кілька секунд ?
Так, було таке вчора вечером. Сьогодні все   :super:
  •  

pavlo_r

104,0. Є мовлення УР-1 в Бродах. Якість звуку хороша, прийом в Чанижі відмінний.

В результаті УР1 у себе на селі я тепер добре чую:
100,2 Красне
102,8 Червоне
104,0 Броди
106,5 Горохів

Також можна виловити:
103,3 Львів
107,9 Кременець.
  •