Цитата: cat від Червень 28, 2013, 13:38:43
А тут юристы и патентоведы есть?
"Радио ForexFM" - зарегистрировано.
А если так:
"ForexFM"
"Радио Forex"
"Радио форекс"
"Радио форекс-фм"
"Радио ForexFM - Украина"
Мне чисто ради интереса - есть ли в Украине целесообразность регистрации.
Це визначають експерти в Інституті промислової власності, але як показує досвід візуальна (для лого) і фонетична (для для позивного) відмінність дозволяють зареєструвати майже тотожні знаки для товарів і послуг. Яскравий приклад цього існування знаків "Європа Плюс" і "Europe Plus", а також "Люкс FM" и "LUXX FM", зареєстрованих на різних правовласників. Наприклад, я свого часу зареєстрував "РадіоСіті" попри те, що вже було зареєстровано "City FM")
Але, по-перше, реєструється не позивний, а знак для товарів і послуг і для використання його як позивного, і водночас як лого радіостанції, це обовязково має бути комбінований знак, тобто візуальний і звуковий. По-друге, всі знаки реєструються у різних класах, тобто якщо він зареєстрований у класі "Радіомовлення і телебачення", то це дозволдяє комусь іншому зареєструвати його у класі, наприклад, "Розваги" чи "Реклама". Або потрібно реєструвати у всіх можливих класах - по 1000 грн. за кожен клас за подання заявки. А загалом це утопія купівля-продаж зареєстрованого на папері знаку для радіо чи телебачення. Реальну вартість має знак як бренд, який вже присутній на ринку, як, наприклад, продаж знаку "Радіо Мелодія" Карпієм "Тавру", а купувати знак, який не працював у даному сегменті ринку раніше просто, як на мене, немає змісту - краще придумати щось своє, ніж купувати невідомо що...
Так як у мене лежить вже 5 років свідоцтво на "Радіо Сіті", то це не означає, що не зявиться "City FM" чи "RADIOCITY", оскільки є візуальна і фонетична відмінність у написанні і вимові!