НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
РІШЕННЯ № 1505
23.08.2017 м. Київ Протокол № 28
Про заяву ТОВ «ТРК «ПРИМОР'Я», м. Балта Одеської обл.,
щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 0143-м від 23.07.2003)
(ефірне, логотип: «літера «П» розташована
схематичним зображенням кораблика на фоні стилізованої хвилі»)
Розглянувши заяву ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ПРИМОР'Я», м. Балта Одеської обл. (місцезнаходження: вул. Любомирська, 252-а, м. Балта, Одеська обл., 66101; генеральний директор Ігор Георгійович Попович), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР № 0143-м від 23.07.2003 (ефірне місцеве телебачення з використанням 21 ТВК у м. Балті Одеської обл., потужність передавача – 0,1 кВт, обсяг мовлення – 24 години на добу) у зв'язку зі зміною керівника, власників, складу редакційної ради, місцезнаходження ТРО, Національна рада дійшла наступного висновку.
Відповідно до статті 1 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» Національна рада є конституційним, постійно діючим колегіальним органом, метою діяльності якого є нагляд за дотриманням законів України у сфері телерадіомовлення, а також здійснення регуляторних повноважень, передбачених цими законами.
Згідно зі статтями 13, 14 цього ж Закону Національна рада наділена наглядовими та регуляторними повноваженнями щодо дотримання телерадіоорганізаціями вимог законодавства у галузі телерадіомовлення, а також нагляду за дотриманням ліцензіатами умов ліцензій. Ліцензування мовлення здійснюється виключно Національною радою відповідно до порядку та вимог, встановлених Законом України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» та Законом України «Про телебачення і радіомовлення». Згідно з частиною четвертою статті 35 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (в редакції від 01.11.2016) у разі виникнення підстави для переоформлення ліцензії на мовлення у зв'язку із зміною організаційно-правової форми, умов діяльності ліцензіата чи зміною відомостей про прямого власника (співвласників) та/або кінцевого бенефіціарного власника (контролера) ліцензіат зобов'язаний протягом 30 робочих днів подати
Національній раді заяву про переоформлення ліцензії на мовлення разом з документами або їх засвідченими заявником копіями, що підтверджують зміну.
Під час розгляду поданих на переоформлення ліцензії документів, а також додатково поданих до цієї заяви, структурними підрозділами Національної ради було зазначено зауваження:
- необхідно надати копії протоколів про обрання (переобрання) членів редакційної ради (від власника та від творчого колективу);
- надати пояснення щодо прострочення подачі заяви та інформацію про структуру власності з урахуванням змін відповідно до вимог частини четвертої статті 35 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
15.02.2017 ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ПРИМОР'Я», м. Балта Одеської обл., було повідомлено листом (вих. № 17/222) про наявність недоліків до заяви щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР № 0143-м від 23.07.2003. 01 червня 2017 року ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ПРИМОР'Я», м. Балта Одеської обл., надіслало (вх. реєстр. № 16/3659) до Національної ради додаткові відомості щодо змін у діяльності ТРК та документи на підтвердження цих змін, але не в повному обсязі надало інформацію про структуру власності з урахуванням змін, що відбулися. 16.06.2017 ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «ПРИМОР'Я», м. Балта Одеської обл., було повідомлено листом (вих. № 17/1215) про наявність недоліків до заяви щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР № 0143-м від 23.07.2003. Станом на 17 серпня 2017 року відповідні документи до Національної ради не надані. Відповідно до частини сьомої статті 35 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» за результатами розгляду Національна рада приймає рішення про внесення змін до ліцензії та відповідне переоформлення ліцензії або про відмову у внесенні змін до ліцензії.
Таким чином, Національна рада, керуючись статтями 1, 12, 35 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та статтями 13, 14, 17, 18, 24 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», рішенням Національної ради від 18.12.2013 № 2433 «Про затвердження форми ліцензії на мовлення» (зі змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13 січня 2014 року за № 41/24818, Національна рада
вирішила:
1. Перенести розгляд питання «Про заяву ТОВ «ТРК «ПРИМОР'Я», м. Балта Одеської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 0143-м від 23.07.2003)» на два тижні у зв'язку з відсутністю на засіданні Національної ради уповноваженого представника ТОВ «ТРК «ПРИМОР'Я», м. Балта Одеської обл.
2. Виконання цього рішення покласти на управління: ліцензування, юридичне.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на відповідального секретаря Національної ради О. Ільяшенка.
Голова Національної ради /підпис/ Ю. Артеменко
Відповідальний секретар /підпис/ О. Ільяшенко