По деяких пунктах пробіжуся:
Боротьба з корупцією
Та ну! САП, НАБУ, Антикорупційний суд. СБУ і Генпрокуратура регулярно ловили корупціонерів. Усунення корупційної складової з багатьох галузей. Наприклад відшкодування ПДВ. До речі, хто помітив: медіагопота більше не кричить про корупцію. Тільки Порошенко пішов і корупція раптом зникла. І Шабунін з компанією кудись подівся. Як швидко Зеленський порядок навів. Куди там Пашиняну
Деолігархізація
Я прекрасно розумію, що в уявленні народу деолігархізація мала б виглядати десь як розкуркулення в свій час. Але при Порошенкові ми принаймні намагалися будувати правову державу і цей варіант був неможливий. Проте найодіозніші олігархи, які зараз повертаються в Україну, тоді сиділи закордоном і почували себе не настільки комфортно як в старі, добрі часи. Ну що ж тепер заживемо. Країною рулить олігарх через свою маріонетку.
Використання посади у власних інтересах.
Djundich повинен знати конкретні приклади. Може поділиться? Бо я не знаю
Тиск на громадських активістів
Знову ж таки, враховуючи, що у нас ледь не кожна макака називала себе громадським активістом, впевнений, що знайдеться хтось, хто спробу поставити себе на місце розцінював як тиск
Надмірні спекуляції на російській загрозі
У нас блін війна з немитою, які спекуляції, коли в будь-який момент їхній фюрер може піти в широкомасштабний наступ? Який ідіот це придумав?
Складний розвиток відносин з МВФ
Це наче б то прегрогатива уряду. Але хотів би нагадати, що МВФ нас кредитував і доволі вигідно кредитував. А от зараз співпраця під загрозою. дякуючи Шаурмі.
Мала доля іноземних інвестицій
Коли вони були вищими, ніж зараз? В Україну за останні роки зайшло купа відомих брендів, відкрилось купа підприємств. Так, це не той рівень, якого б хотілося, але враховуючи стартові умови все дуже навіть непогано
Відсутність політики діджиталізації
Я не зовсім розумію, що вкладають в це поняття, але мать вашу ж за ногу. Протягом 2014-2019 років у нас з'явилися 3G i 4G. Саме завдяки політичній волі Президента. У нас запрацювали електронні реєстри, почала впроваджуватися електронна черга в медицині і інших сферах. Коли в 2013 році я робив закордонний паспорт я мусив в шостій ранку зайняти одну чергу, відстояти її, в 9-й отримати талон на 16:00 і ще десь цілий день перебитися, поки підійде моя година. В 2017, коли робив біометричний — записався онлайн, прийшов в призначену годину і спокійно подав документи. У нас запрацював сервіс Bank ID і стало можливим підтвердити свою особу через інтернет. Так, ще багато чого можна було б зробити. Ну тепер новий діджиталайзер хай робить. Хоча його хазяїн вже заявив, що йому оголосити дефолт пріоритетніше
Мало не забув: неприйняття критики
Це про людину, яка не обмежувала свободу слова і яку зранку до ночі ледь не всі ЗМІ поливали помиями. Стараннями медіаповій у нас частина населення просто не сприймала Порошенка позитивно. Djundich в приклад. Тут звісно слід винити неефективну інформаційну політику, але зараз ці ж медіаповії кажуть, що Порошенко не сприймав критику? Той Порошенко, за п'ять років президентства якого найгрубішим його висловлюванням до преси було "Дорогенька". Новий гідрант вже встиг фізично травмувати журналіста і то лише за 3 дні на посаді.