МХ-7

Автор admin, Лютий 25, 2022, 16:01:38

Попередня тема - Наступна тема

0-0-0-0

Зайве підтвердження того, що замість одного з Віжнів у MX-7 планують запустити Kvartal TV. ТОВ "ВІЖН 2+2" нещодавно змінило назву на ТОВ "ВІЖН КВАРТАЛ ТВ". Також змінилися власники (було ТОВ "СОЛЮШНС", стали Осадчий Руслан Володимирович (26%), Шефір Сергій Нахманович, Міндіч Тімур Михайлович (обидва по 25%) та Пахольчук Ярослав Валерійович (24%)) та директор (була Мамонова Анастасія Вадимівна, стала Пікалова Ірина Сергіївна). Офіційного переоформлення у Нацраді поки не було, тож чекаємо.
З ТОВ "ВІЖН 3", на місці якого у MX-7 по ідеї мають запустити "Світ навиворіт+" з OTT-платформ (до останнього не віриться, що Плюси запхають у Т2 FAST-канал, де йде лише одне "Світ навиворіт"), поки що ніяких змін не відбулося.
  •  
    Подякували за цей пост: ZHEGAL

andriatika

Вітаю спільноту! Мова йтиме про антену польку або сітку. Нещодавно зауважив, що приймальні елементи цієї антени дещо короткі, ніж в тієї аналогічної антени старішого випуску (початок 2000). Випадково це натрапило мені на очі, коли побачив ту саму антену в одних людей і порівняв зі своєю, яку нещодавно придбав. Хочу поставити запитання із вище описаного - розмір тих приймальних елементів якоюсь мірою впливає на рівень сигналу, може кращий сигнал на пару відсотків?
  •  

Ігор

А яка довжина? Я раніше писав розміри, якщо вона їм відпрвіє, то все буде добре. Раніше у метровому діапазоні частоти були від 50 МГц і вище, зараз у районі 200 МГц, можливо тому вони мають бути коротші.
  •  
    Подякували за цей пост: Roman3101

andreuskas

Цитата: Ігор від Жовтень 05, 2024, 21:40:09А яка довжина? Я раніше писав розміри, якщо вона їм відпрвіє, то все буде добре. Раніше у метровому діапазоні частоти були від 50 МГц і вище, зараз у районі 200 МГц, можливо тому вони мають бути коротші.
та ну вони і раніше були різними, десь у 2003році купував жовту полячку замість вусів були жовті алюмінієві пластини, то директори складались з 3 елементів.
  •  
    Подякували за цей пост: Roman3101

Roman3101

Цитата: andriatika від Жовтень 05, 2024, 21:16:26Вітаю спільноту! Мова йтиме про антену польку або сітку. Нещодавно зауважив, що приймальні елементи цієї антени дещо короткі, ніж в тієї аналогічної антени старішого випуску (початок 2000). Випадково це натрапило мені на очі, коли побачив ту саму антену в одних людей і порівняв зі своєю, яку нещодавно придбав. Хочу поставити запитання із вище описаного - розмір тих приймальних елементів якоюсь мірою впливає на рівень сигналу, може кращий сигнал на пару відсотків?
Вчора вирішив вдосконалити польську антену, для кращого прийому МХ-7 . В гаражі була неробоча польська антена з довгими метровими "вусами". Після заміни коротких "вусів" на довші "вуса" прийом МХ-7 покращився, "картинка" працює без зривів зображення і стабільно. Моя порада для всіх хто хоче приймати МХ-7 - зробити заміну одного з чотирьох елементів антени "вусів" на довші по розміру "вуса". На прийом інших "зеобудівських" мультиплексів вдосконалення антени не змінило умови стабільності прийому сигналу.

andriatika

Цитата: Roman3101 від Жовтень 06, 2024, 09:42:58Після заміни коротких "вусів" на довші "вуса" прийом МХ-7 покращився, "картинка" працює без зривів зображення і стабільно. Моя порада для всіх хто хоче приймати МХ-7 - зробити заміну одного з чотирьох елементів антени "вусів" на довші по розміру "вуса".

Власне це мене і цікавило, дякую за інформацію
  •  

admin

МХ це ІІІ діапазон, тобто від 177 до 206 МГц, що дорівнює від 1,7 до 1,32 метри.

(300 / 177,00МГц) * 0,25 * 0,96 = 0,41 (м)
(300 / 206,00МГц) * 0,25 * 0,96 = 0,34 (м)

Можете вирахувати ТВК https://ukrtvr.org/mh/19 та частоту https://ukrtvr.org/tvktbl
а далі зробити "вус" потрібного розміру.
  •  
    Подякували за цей пост: Ігор

Ігор

Цитата: Roman3101 від Жовтень 06, 2024, 09:42:58Вчора вирішив вдосконалити польську антену, для кращого прийому МХ-7 . В гаражі була неробоча польська антена з довгими метровими "вусами". Після заміни коротких "вусів" на довші "вуса" прийом МХ-7 покращився, "картинка" працює без зривів зображення і стабільно. Моя порада для всіх хто хоче приймати МХ-7 - зробити заміну одного з чотирьох елементів антени "вусів" на довші по розміру "вуса". На прийом інших "зеобудівських" мультиплексів вдосконалення антени не змінило умови стабільності прийому сигналу.

а моя порада: потрібно робити по розмірах, під потрібний канал і все буде добре працювати. "Вуса" у кожного мають свої розміри, комусь потрібно вкоротити, комусь наростити, а не гадати на "кавовій гущі".
  •  
    Подякували за цей пост: DVB, Roman3101

avvkkk

Цитата: admin від Жовтень 06, 2024, 11:18:55(300 / 177,00МГц) * 0,25 * 0,96 = 0,47 (м)
(300 / 206,00МГц) * 0,25 * 0,96 = 0,34 (м)
300/177*0,25*0,96=0,41

kotenko.

Ще можна відкусити сітку за метровими вусами.
#наташанемішай
  •  

Ігор

А що це дасть?
  •  

kotenko.

Можливо, сигнал менше відбиватиметься.
#наташанемішай
  •  

Антон

Сонце+ йде однакова програмна концепція з телеканалом Сонце.

Roman3101

Сонце+ немає мовлення. Висить заставка "Разом переможемо. Все буде Україна!". При скануванні прописується як ТЕСТ 8.

Антон

«1+1» змінив свої канали в державному мультиплексі МХ-7
https://detector.media/rinok/article/234076/2024-10-30-11-zminyv-svoi-kanaly-v-derzhavnomu-multypleksi-mkh-7/