Цитата: vital-fm від Серпень 29, 2023, 08:27:18Нехай культуру добудують, і розширять слоти мовлення, при бажанні, можна і цим, назвати рубрику культурна точка, і крутити замість повторів.
1. Колись, дуже давно, я слухав італійське радіо (RAI, Radiotelevisione Italiana, саме внутрішнє радіомовлення) на КХ 49 м, а інколи й на СХ, якщо було відповідне проходження. В них, з опівночі до 6 ранку, йшло "Notturno Italiano": італійська ретро-музика, навіть з ведучими. Те саме практикувало на КХ і іномовлення RAI: саме в півгодинних італомовних і російськомовних блоках, після 7-10 хв новин, крутили італійське ретро.
2. Цим шляхом останніми роками пішло й кацапське Радіо "Маяк": слухачі в захваті від радянської естради 50-80 років протягом нічного мовлення. Ну дивуватися не варто, там серед кацапів (і білорусів) розмаїто квітне культ совкодрочерства.
3. У радіо Придністров'я на 621 кГц, здається, взагалі немає сучасної музики у фонотеці,- там суцільний совок.
4. За цим сценарієм працює і інтернет-радіостанція "Староє радіо", яка займається оцифруванням і трансляцією в онлайн-етер радянського радіофонду 50-90х.
Отже, як не крути, всеодно це явище має місце, і нічого не треба вигадувати.
Чому до сих пір цим шляхом не пішло українське радіо з його широченною українською фонотекою,- мені не зрозуміло. Замість цього в останні роки на УР-1 були нічні повтори від Культури (УР-3), а на Культурі - повтори політичних ток-шоу від УР-1.
Більш того, можна не обмежуватися музикою, а чередувати з літературно-драматичним мовленням, бо таких записів 50-80, навіть 90-х років у УР дуже багато: це й літературно-музичні композиції, радіовистави.
Чого, наприклад, варті програми 90-х Ніни Новоселицької "За тих, кого пам'ятаю і люблю"! Записи ж залишилися.
Якось так.