Цитата: Scannerist від Листопад 20, 2024, 22:38:31Гадаю, AE3350 шикарний апарат, навіть з опису схеми - пишуть, там ДВА конденсатори змінної ємності, має бути високоселективна вхідна частина. Давно мрію такий купити десь. Що скажете про нього хорошого/поганого, з практичного досвіду використання?
Дійсно, апарат чудовий. Передусім тим, що феритова антена в ньому дійсно антена, а не шматок для галочки. Якось у Львові зимового вечора в умовах спального району без відключень світла я випадково піймав на нього навіть французький сигнал точного часу з Аллуї на 162 кГц, там же стабільно добре за тих же умов в темний час доби ловив 225 кГц, але не 153 (можливо, його у Львові загалом не чути через Карпати, не знаю). Для свого класу на середніх і коротких теж все чудово. Більше навряд зможу сказати, бо користувався ним раніше передусім як FM-приймачем для побутового щоденного використання, а зараз він прикрашає полицю. На FM він показав себе теж чудово - висока селективність, потужні станції поруч не змішуються, чутливість теж ніби ок - у Львові в квартирі з додатковою випадковою антеною XHDATA AN-80, приєднаній до телескопа приймав Radio Zet з Перемишля, хоч і з шумами (якщо що, назва радіостанції не має жодного стосунку до кацапні). За тих же умов і DSP-шний XHDATA D-219, і аналоговий Denver TWR-804 (до речі у якого ок з чутливістю на відстанях) на це не спромоглись, тільки Tecsun PL-330, але це й іншого класу приймач. Ще, на відміну від майже всіх моїх аналогових приймачів класу "дешевий Китай" (за винятком хіба Tecsun P-9012) у нього не з'їжджає частота при довгому прослуховуванні, його не потрібно постійно доналаштовувати. Виконаний добротно, корпус без пошкоджень пережив скидання з підвіконня на підлогу котом). Суб'єктивщина, але його приємно тримати в руках, він не є ні занадто легким, ні важким. Споживає від батарейок середньо. Розпливчасто, бо я в електроніці не розуміюсь взагалі, я ще початківець у цій справі))
Приймач все ж побутового класу, себто для DX будь-якого штибу навряд підійде. Чудеса (якщо їх можна такими вважати, звісно) видає хіба що на ДХ. Може це трішки перебільшення, але ось я отримав нещодавно QODOSEN DX-268 і цей Філіпс на ДХ зі своїм феритом показує результати не гірші за ферит Кодосена, що вражає. З іншого боку на ДХ я можу його і порівняти хіба що з тим, що маю з цим діапазоном, а це згаданий Кодосен і Тексан PL-330, у якого ДХ мертвий.
Якихось серйозних мінусів не можу назвати, бо для свого класу це дійсно топ. З іншого боку, у мене нема аналогових ні Соні, ні Ґрюндігів чи чогось штибу того, щоб порівняти з чимось того ж рівня.
До речі, бачив на OLX декілька разів протягом останніх місяців, що продають такі Філіпси, в районі 1500-2000 грн. Чи виправдана така покупка не знаю, бо мій апарат мені дістався безкоштовно у спадок. Але, як на мене, якщо вже він є, то такий приймач є гідною окрасою колекції і може дуже добре виконувати свої прямі функції.
Сподіваюсь відгук буде корисним)