Знаєте як скріншот з робочого стола зробити? (це риторичне запитання)Було це в цю середу у нас на фірмі. Один з моїх колег притягнув на роботу свій системник, бо щось там у нього на "сімці" ігри не ставились. Ну підключив він все в офісі... і диво - ігри почали інсталюватись. Про "високий" інтелект даного персонажа в нас на фірмі вже веселі історії ходять. От і зараз причиною проблеми було те, що при установці ігри інсталятор повідомляв (англійською), що на диску "С" вільно лише 3 Гб., при необхідних 16-ти. Власне це і стало для нашого героя нездоланною перешкодою.
Коли "проблема" була вирішена, він поставив на інсталяцію останню гру і пішов на виклик. Завершити установку попросив мене. Як тільки він вийшов, нач. дільниці пригадав, що я колись розповідав йому як пожартував над братом і ми разом вирішили повторити експеримент. Суть цієї швидше афери полягала в наступному: поки на робочому столі висіло табло з інформацією про прогрес інсталяції я згорнув всі вікна (окрім згаданого табла) і одним легким рухом руки натиснув клавішу "PrtSc SysRq". Після чого за допомогою програми "Paint" отримав скріншот робочого стола. далі все просто: збережений скрін ставиться на шпалери, а всі значки (чомусь у нього ярлики висіли) типу "Мій коп'ютер", "Документи" і т.д., ховаються в свіжостворену папку. От власне і все...
Приходить наш герой з виклику і бачить наступне: Процес інсталяції гри завис... Але по дурній логіці жме на іконку даної гри, що з'явилась на робочому столі (іконка справжня, так як виникла після зміни шпалер) і здивовано відзначає, що забавка відкрилась і функціонує. Пострілявши та побродивши досхочу він виходить і вирішує протестувати встановлені раніше гонки... і тут почалось найцікавіше: Комп'ютер абсолютно не реагує на натискання по іконках робочого стола (ми ж то знаємо, що вони намальовані, а справжні в папці на тому ж столі). Перша (навіть трохи логічна)реакція раз висить табло з інсталятором і іконки не робочі - комп завис. Перезапуск... Ви не повірите, не допомогло. Скан на віруси... Нічого. Пошук проблеми в інтернеті... Нуль. А комп то "висить". Тут від шефа (пам'ятаєте, він в курсі) поступає пропозиція допомогти... за пиво. Пропозиція відхилена. Ламання голови над проблемою тривають вже біля години, ми періодично вибігаємо в коридор, щоб тупо поржати, бо стриматись вже не сила... І тут наш геній знаходить папку, ту саму папку з ярликами, що я заховав в кутику робочого стола. Я було подумав, що до нього дійде. Та де там! Натомість зі словами "Довбодятел! Ти зайшов під іншим профілем!" підзатильника получає його напарник. Всі ржуть відкрито. Реакція напарника, який вкурив, що до чого, але вирішив подивитись що буде далі, була наступна: "Олень! Я ж разом з тобою приїхав. Сам включати невмієш". Наступні три хвилини пройшли у перемиканні між профілем "1" і профілем "1", так як на компі він всього один і був. Нарешті герой приймає пропозицію від шефа... Шеф при ньому міняє шпалери, витягує на робочий стіл ярлики з папки і чує... "Бачиш, які в мене віруси бувають". А через два дні герой цієї оповідки розповідав про загадковий вірус колезі, що вийшов на роботу після лікарняного. Ще б в лабораторію Касперського написав