Мені потрібний був приймач, щоб слухати радіо в дорозі, на телефоні його на жаль немає, спочатку вирішив цю проблему MP3 плеєром, але він має суттєвий недолік, постійно розряджалися батарейки, я їх хоть і купував оптом, але задовбався. Подумував купити старий телефон спеціально під радіо, доки не заїхав до сестри в гості і чомусь розговорилися за радіо. Вона сказала, що у неї є два старих телефони, які вона тримає як запасні на випадок поломки основного, домовилися, що дасть їх на тест, який підійде залишу собі. Дала Samsung i LG, перший звичайний сенсорний телефон без ОС, другий звонілка із дуже старою версією Андроїд. Приїхав до дому, перевірив, що LG зовсім дубовий, у Самсунга чутливість більш менш, плюс до того має РДС (я його викладав на відео коли запустився Шлягер у БЦ).
Наступного дня їду на роботу у БЦ і слухаю Бліц з Рокитного, на диво сигнал не пошиплював аж до Одеської траси, на плеєрі приблизно так само, але трабли були. На трасі з боку Рокитного є завали у вигляді горбів, де плеєр зовсім зникає, а телефон починає тільки трохи губити сигнал. Біля Росави є пряма видимість через поля, то слухав на рівні місцевих станцій, по дорозі до Новуса з перемінним успіхом дослухав, потім сигнал задавили гармоніки, але на днях по дорозі до Фастова зміг послухати Рокитне з іншого боку міста.
Ось так я вирішив проблему приймача у дорозі. Під час блекаутів возив із собою ще Tecsun, але його в маршрутці не послухаєш, а буває потрібно і для роботи також.