Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

admin

ну і що тепер? НРКУ не переносити бо може створити перешкоди років через надцять?
або повертати усіх тих що вже перенесли?
Ваші дії?
  •  

benedict

Цитата: "admin" post=46379НЕ КАЖІТЬ ДУРНИЦЬ.
Усі обьекти КРРТ збудували у правильному місці, правильної висоти за правильними розрахунками.
5 кВт не мовить жодний передавач (навіть Київ під питанням) результати усім видно

НРКУ не всюди веде мовлення з веж та щогл КРРТ.
Це - по-перше.
По-друге, деякі вежі і щогли КРРТ будувалися під інші задачі та цілі. Ну, не передбачалося при будівництві звідти транслювати радіо в УКХ FM.
  •  

benedict

Цитата: "admin" post=46407ну і що тепер? НРКУ не переносити бо може створити перешкоди років через надцять?
або повертати усіх тих що вже перенесли?
Ваші дії?

По можливості - лишати все, як є.
Той же Світловодськ... Це - Кіровоградська область, а Кременчук - Полтавська.
Включення різних обласних радіо.
  •  

admin

о Господи, Кіровоградська ОДТРК мовить з Кременчука.
дивлячись розумію чому такі хренові справи у НРКУ
  •  

admin

та ти шо
а Андріївка Житомирської області будувалась саме під УКХ FM))))))
це по перше
а по друге - УКХ мовлення або УКХ FM немає різниці. Старі антени для Дождь-2 пристосовані і для ФМ мовлення. І взагалі будь яку вежу можна модернізувати (я про саму конструкцію) або поміняти/додати/зняти антени. Не лізте у те що не знаєте.
а по третє - НРКУ страдає *****
  •  

дрон

Цитата: "benedict" post=46410Той же Світловодськ... Це - Кіровоградська область, а Кременчук - Полтавська.

Оф-топ пішов у темі... Щодо Світловодська. Там же ж УР-1 на 99,2 працює, і в планах є відмітка що з врізками Р.Скіфія.
http://ukrtvr.org/efir-po-oblastyakh/446-kirovogradska-oblast.html
До чого там мовлення з Кременчука? Кожна ОДТРК планувала розвиток мовлення на своїй території з передавачів, які знаходяться (мали знаходитись) на території тієї ж області.
  •  

Yuriy

Цитата: "benedict" post=46410Той же Світловодськ... Це - Кіровоградська область, а Кременчук - Полтавська.
Кіровоградське обласне ТБ буде у п'ятому мультиплексі з Кременчука. Так що я не бачу проблему.
  •  

admin

Цитата: "дрон" post=46421http://ukrtvr.org/efir-po-oblastyakh/446-kirovogradska-oblast.html
До чого там мовлення з Кременчука? Кожна ОДТРК планувала розвиток мовлення на своїй території з передавачів, які знаходяться (мали знаходитись) на території тієї ж області.
Юра вже відповів
ці всі завади лише у ваших головах
  •  

benedict

Цитата: "дрон" post=46421

Оф-топ пішов у темі... Щодо Світловодська. Там же ж УР-1 на 99,2 працює, і в планах є відмітка що з врізками Р.Скіфія.
http://ukrtvr.org/efir-po-oblastyakh/446-kirovogradska-oblast.html

Отож.
А тут пропонують перенести передавач у сусідню область :)
Оновлено о 21:06:43
Цитата: "Yuriy" post=46424
Кіровоградське обласне ТБ буде у п'ятому мультиплексі з Кременчука. Так що я не бачу проблему.

То - ТБ.
А радіо?
  •  

admin

а вот что такого в радио?
Оновлено о 21:13:47
инопланетяне что ли?
  •  

дрон

Цитата: "admin" post=46441а вот что такого в радио?
Оновлено о 21:13:47
инопланетяне что ли?

Якщо йде мова про ТБ, то у чому питання, якщо різні ОДТРК на різних каналах працюватимуть з однієї вежі?
Населення областей не розбереться кому який канал дивитися? :lol:
З радіо така ж проблема?
  •  

admin

не знаю

це у вас якісь проблеми зі сприйняттям іншої ОДТРК на теріторії області
Оновлено о 21:30:38
радіо та тб ідентифікуються по позивним та логотипу

а не по щоглам мовлення))
  •  

benedict

Цитата: "admin" post=46417а Андріївка Житомирської області будувалась саме під УКХ FM))))))

Згідно данних з вашого ж сайту Андріївська вежа будувалася у 1967 ч 69 році.
Будувалася для трансляції усього "букету" теле- і радіопрограм на Житомир і область.
Тобто, вона від самого свого народження була призначена саме для трансляції програм у всьому діапазоні УКХ (і в нижньому, і у верхньому, і у телевізійних - які теж є УКХ).

А є у структурі КРРТ інші об'єкти. Які будувалися для інших цілей. Наприклад - колишні глушилки (як Лиса гора у Києві). Колишні вежі для рейлейок. Колишні вежі, призначені для локальних малопотужних ДМХ-ретрансляторів районного значення.
Ось що я мав на увазі.
Інша конструкція, інша висота, інша прив'язка до рельєфу.
Потім на ці вежі почали чіпляти все нові і нові антени. Іноді - криво, раком, боком - аби лише притулитися. Тому й результат такий.
Спитайте в технічних директорів теле- і радіокомпаній - вам із прикладами розкажуть.

До речі, Буки у Черкаській області теж чудово справляються. Звідти і УР-1 з Променем непогано йшли, і зараз Рось ФМ з Супер-радіо. Бо теж - по-перше, всі на своєму місці. По-друге - щогла не перевантажена антенами, як новорічна ялинка.

Цитата: "admin" post=46417І взагалі будь яку вежу можна модернізувати (я про саму конструкцію) або поміняти/додати/зняти антени.

Все можливо. Але - лише у певних межах. Я наводив приклад Лисої гори у Києві з вежами від глушилок. Кілька років їх використовували для трансляції в УКХ (верхньому і нижньому) з жахливими результатами.
Врешті побудували там нову вежу - спеціально для УКХ. Звідти результат був кращий, але все одно не фонтан: проти київського рельєфу не попреш. Місце Лисої гори на карті Києва - невдале для ведення мовлення в УКХ.

Цитата: "admin" post=46417а по третє - НРКУ страдає *****

Сумніваюся у тому, що у власності НРКУ є хоча б один передавач чи антена. Вони їх орендують у КРРТ та інших операторів.
Тому - повторююсь - питання до КРРТ, до Мінзв'язку.
  •  

benedict

Цитата: "admin" post=46443не знаю

Оновлено о 21:30:38
радіо та тб ідентифікуються по позивним та логотипу

а не по щоглам мовлення))

Ви не враховуєте той факт, що Світловодськ розташований на правому березі Дніпра, а Кременчук - на лівому.
Як відомо, правий берег Дніпра - гористий, і знаходиться вище лівого. Такі особливості геологічної будови української землі.
Поставите вежу на лівому березі Дніпра - отримаєте хороше покриття лівобережжя, але проблеми - з правобережжям.
На правому - зовсім інший результат.
Полтавська область здебільшого розташована на лівому - з невеличким заступом на правий, Кіровоградська - на правому.
Звісно, можна поставити передавач з програмами кіровоградського обласного радіо на лівому березі, аби його слухала Полтавська область і майже не чула Кіровоградська. Тільки навіщо кіровоградське обласне радіо жителям Полтавщини?
  •  

дрон

Цитата: "admin" post=46443не знаю

Щодо мене, то під Харковом постійно маю змогу приймати на УКХ ОДТРК з Полтави та Сум, при близькому тропо проходить Донецька ОДТРК, чув Кривий Ріг (місцеву врізку в УР-1)... Жодних напрягів з того не мав, навпаки було цікаво сусідів послухати.
Єдину закономірність визначив, якщо погіршується прийом з Полтавщини та Сумщини - то з'являється можливість почути більш віддалені станції - це ознака того, що відкривається дальній прийом на УКХ.
  •