Цитата: "admin" post=46417а Андріївка Житомирської області будувалась саме під УКХ FM))))))
Згідно данних з вашого ж сайту Андріївська вежа будувалася у 1967 ч 69 році.
Будувалася для трансляції усього "букету" теле- і радіопрограм на Житомир і область.
Тобто, вона від самого свого народження була призначена саме для трансляції програм у всьому діапазоні УКХ (і в нижньому, і у верхньому, і у телевізійних - які теж є УКХ).
А є у структурі КРРТ інші об'єкти. Які будувалися для інших цілей. Наприклад - колишні глушилки (як Лиса гора у Києві). Колишні вежі для рейлейок. Колишні вежі, призначені для локальних малопотужних ДМХ-ретрансляторів районного значення.
Ось що я мав на увазі.
Інша конструкція, інша висота, інша прив'язка до рельєфу.
Потім на ці вежі почали чіпляти все нові і нові антени. Іноді - криво, раком, боком - аби лише притулитися. Тому й результат такий.
Спитайте в технічних директорів теле- і радіокомпаній - вам із прикладами розкажуть.
До речі, Буки у Черкаській області теж чудово справляються. Звідти і УР-1 з Променем непогано йшли, і зараз Рось ФМ з Супер-радіо. Бо теж - по-перше, всі на своєму місці. По-друге - щогла не перевантажена антенами, як новорічна ялинка.
Цитата: "admin" post=46417І взагалі будь яку вежу можна модернізувати (я про саму конструкцію) або поміняти/додати/зняти антени.
Все можливо. Але - лише у певних межах. Я наводив приклад Лисої гори у Києві з вежами від глушилок. Кілька років їх використовували для трансляції в УКХ (верхньому і нижньому) з жахливими результатами.
Врешті побудували там нову вежу - спеціально для УКХ. Звідти результат був кращий, але все одно не фонтан: проти київського рельєфу не попреш. Місце Лисої гори на карті Києва - невдале для ведення мовлення в УКХ.
Цитата: "admin" post=46417а по третє - НРКУ страдає *****
Сумніваюся у тому, що у власності НРКУ є хоча б один передавач чи антена. Вони їх орендують у КРРТ та інших операторів.
Тому - повторююсь - питання до КРРТ, до Мінзв'язку.