Цитата: "admin" post=46460Цитата: "benedict" post=46459В останні роки існування СРСР вже планувався. І перші трансляції у цьому діапазоні почалися ще у 90 чи 91 році.
так явно не у 67-69
В мене вже слів не вистачає...
Я Вам вже не один раз писав, що діапазон 88-108МГц - це частина ГЛОБАЛЬНОГО діапазона УКХ. В якому "живуть" і верхній, і нижній діапазони радіомовлення, і телебачення.
Верхній діапазон, нижній діапазон - це все "народні" терміни. Для техніків - це все один великий діапазон. Особливо високих частот, чи як там він правильно зветься. Де хвилі розповсюджуються за одними законами - у зоні прямої видимості.
Ось для цього глобального діапазону і будували такі великі вежі. Універсальні так би мовити.
До речі, проміжок 87,5-100.0 за СРСР входив у телевізійний діапазон - ІІІ метровий - 4 і 5 частотні канали. А 100-108 був відведений для службового мовлення. Для якого, я думаю, ті вежі теж могли використовуватися.
Цитата: "admin" post=46460Цитата: "benedict" post=46459В останні роки існування СРСР вже планувався. І перші трансляції у цьому діапазоні почалися ще у 90 чи 91 році.
можно більш докладніше?.
У Пітері радіо Рокс почало мовлення десь у грудні 90 чи січні 91. Тоді ж мовлення у верхньому діапазоні почалося десь у Прибалтиці.
А плани використовувати цей діапазон для "високоякісного стереомовлення" були ще раніше - у другій половині 80-х. Перед цим його планували під цифрове мовлення.
Цитата: "admin" post=46460200 метровую вышку для покрытия ямы? Вы хоть думаете что пишите?
Вам нижче Юрій написав, для чого будували вежу в Олевську.
А ями бувають різні. У порівнянні з центром Житомирщини її північні райони - це дійсно велика заболочена яма, що тягнеться в Біларусь.
Цитата: "admin" post=46460и что мешает НРКУ следить за тем как они вещают?
яйца?
Система.
НРКУ не обслуговує передавачі. А отже - не може їх контролювати. І не має для цього відповідного штату.
Звісно, добре бути теоретиком і розмірковувати над тим, як воно МАЄ БУТИ. Але реальність дуже часто відрізняється від теорії. Особливо в державних структурах, які керуються інструкціями, що були видані ще за царя Гороха.
А за царя Гороха все - і державне радіо, і передавальні центри - належало державі. Державне радіо займалося виробництвом продукту, а передавпльні центри - його трансляцією.
А контролем за всім цим займалися різні обкоми, а додатковий контроль вели люди у сірому
Потім все змінилося. Обкоми зникли, Національне радіо і Концерн РРТ стали окремими, повністю самостійними, юридичними особами.
А інструкції лишилися незмінними.
Цитата: "admin" post=46460А я устал бред читать. Например про десятки. Укажите мне хотя бы 5 городов на которой "десятки" радиостанций. я удовлетворюсь 5 городами с 20мя радиостанци. Дабы не считать Вас пустословом.
Технологии вообще-то изменились с врёмен проэктирования.
Я стомився
"Десятки" - це я образно сказав.
І не забувайте, що окрім тих радіостанцій, які ви слухаєте, на вежах вішають антени ще багато для чого. Мобілки, службовий зв'язок...