Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

admin

до этого места было много разной почищенной фигни
интересное место это то что вышка в Кременчуге будет накрывать меньше Кировоградскую область чем Светловодск, и что не дай Бог украинцы в Полтавской области услышат Кировоградское областное радио

benedict, Ей Богу, Вы меня позлить хотите?
высота над уровнем моря под мачтой Визит в Кременчуге - 74 метра
высота над уровнем моря под мачтой КРРТ в Светловодске - 125 метров

разница - 30 метров

высота Визита - 200 с гаком
высота КРРт в лучшем случае 110 метров, в худшем - 75
худшая разница - 90 метров

90-30=60 метров чистого выиграша, в лучшем случае 95 метров

ещё вопросы будут? о географии и месторасположении?))))
  •  

Yuriy

Цитата: "benedict" post=46447Тільки навіщо кіровоградське обласне радіо жителям Полтавщини?
Можна робити місцевий продукт, який буде всім цікавий.
  •  

admin

Цитата: "benedict" post=46444Згідно данних з вашого ж сайту Андріївська вежа будувалася у 1967 ч 69 році.
Будувалася для трансляції усього "букету" теле- і радіопрограм на Житомир і область.
Тобто, вона від самого свого народження була призначена саме для трансляції програм у всьому діапазоні УКХ (і в нижньому, і у верхньому, і у телевізійних - які теж є УКХ).
чепуха
в СССР верхний УКВ никогда не планировался использоватся

ФМ на этой вышке - стандартные ФМ антенны Квант-Эфира, которые используются везде и повсюду.

Цитата: "benedict" post=46444А є у структурі КРРТ інші об'єкти. Які будувалися для інших цілей. Наприклад - колишні глушилки (як Лиса гора у Києві). Колишні вежі для рейлейок. Колишні вежі, призначені для локальних малопотужних ДМХ-ретрансляторів районного значення.
Ось що я мав на увазі.
Інша конструкція, інша висота, інша прив'язка до рельєфу.
Потім на ці вежі почали чіпляти все нові і нові антени. Іноді - криво, раком, боком - аби лише притулитися. Тому й результат такий.

никто и не требовал ничего сверхвыдающегося от вышеперечисленого
но почему НРКУ с Олевска на специальной "Будувалася для трансляції усього "букету" теле- і радіопрограм на Олевськ і область." хер услышишь как Андреевку?

ЦитатаДо речі, Буки у Черкаській області теж чудово справляються. Звідти і УР-1 з Променем непогано йшли, і зараз Рось ФМ з Супер-радіо. Бо теж - по-перше, всі на своєму місці. По-друге - щогла не перевантажена антенами, як новорічна ялинка.

гавняно справляються.
5 кВт з той позиции и хорошей высоты должны перекрывать чуть ли не треть одесской трассы. Вы просто меряетесь  по комерческим вещателям Украины. Для Вас это нормально, для меня это гавно.

ЦитатаВсе можливо. Але - лише у певних межах. Я наводив приклад Лисої гори у Києві з вежами від глушилок. Кілька років їх використовували для трансляції в УКХ (верхньому і нижньому) з жахливими результатами.
Врешті побудували там нову вежу - спеціально для УКХ. Звідти результат був кращий, але все одно не фонтан: проти київського рельєфу не попреш. Місце Лисої гори на карті Києва - невдале для ведення мовлення в УКХ.
чего Вы приплетаете ексглушилки? которых дикое меньшество в стране? Я про нормальные обьекты говорю, и про перенос на нормальные вышки. Читали мои предложения? там всё про переносы на вышки из разряда  "Будувалася для трансляції усього "букету" теле- і радіопрограм на .... і область."

ЦитатаСумніваюся у тому, що у власності НРКУ є хоча б один передавач чи антена. Вони їх орендують у КРРТ та інших операторів.
Тому - повторююсь - питання до КРРТ, до Мінзв'язку.
ну так в чём вопрос? пусть либо покупают либо орендуют что-то помощнее. пусть переносят передатчики.
Не КРРТ и Минсвязи херово слышно а НРКУ гавно покрытие имеет

кстати, особенно ржачно читать вот это
" Тобто, вона від самого свого народження була призначена саме для трансляції програм у всьому діапазоні УКХ (і в нижньому, і у верхньому, і у телевізійних - які теж є УКХ)."
зная вот это
www.ukrtvr.org/forum.html?func=view&...4&id=34653#38500
то есть при рождении ничего не знали о ДМВ к примеру, о таком количестве телеканалов, об упадке РРЛ, о внедрении ФМ и падении УКВ
  •  

admin

не хочу быть многословным
сравнение покрытия Светловодска (оптимистичный вариант) и Кременчуга, при одинаковой антенне и мощностях
http://fileshare.in.ua/7190890
Скифия только бы выиграла, так как
1)лучшее покрытие в Чигиринском районе
2)чуть худшее покрытие в сторону Олександрии, компенсируется наличием частоты в Олександрии

УР-1 радостно потирает руки

И самое гланое, Украина одна, и никто в лесе не сдохнет, если Скифию смогут послушать и в Полтавской области
  •  

vital-fm

Полтавська ОДТРК має частоту 105,4, хоч і порізану, але має, так що перенос їй не заважатиме, та й УР від того краще, адже ж були вони колись в Кременчуці з УР 3.
  •  

Yuriy

Цитата: "benedict" post=46459Олевськ стоїть в болотах Прип'яті. Можливо, вежу будували виключно для покриття якоїсь ями. Чи взагалі - антени за проектом могли бути спрямовані на Біларусь (тоді ж був Союз - ніхто кордонами між республіками не цікавився)
Вежу в Олевську будували для того, щоб покрити сигналом північно-західну частину Житомирської області і північно-східну частину Рівненської області. Там у УР-1 хороше покриття.
  •  

benedict

Цитата: "admin" post=46460
Цитата: "benedict" post=46459В останні роки існування СРСР вже планувався. І перші трансляції у цьому діапазоні почалися ще у 90 чи 91 році.
так явно не у 67-69 :super:

:(
В мене вже слів не вистачає...
Я Вам вже не один раз писав, що діапазон 88-108МГц - це частина ГЛОБАЛЬНОГО діапазона УКХ. В якому "живуть" і верхній, і нижній діапазони радіомовлення, і телебачення.
Верхній діапазон, нижній діапазон - це все "народні" терміни. Для техніків - це все один великий діапазон. Особливо високих частот, чи як там він правильно зветься. Де хвилі розповсюджуються за одними законами - у зоні прямої видимості.
Ось для цього глобального діапазону і будували такі великі вежі. Універсальні так би мовити.
До речі, проміжок 87,5-100.0 за СРСР входив у телевізійний діапазон - ІІІ метровий - 4 і 5 частотні канали. А 100-108 був відведений для службового мовлення. Для якого, я думаю, ті вежі теж могли використовуватися.

Цитата: "admin" post=46460
Цитата: "benedict" post=46459В останні роки існування СРСР вже планувався. І перші трансляції у цьому діапазоні почалися ще у 90 чи 91 році.
можно більш докладніше?.

У Пітері радіо Рокс почало мовлення десь у грудні 90 чи січні 91. Тоді ж мовлення у верхньому діапазоні почалося десь у Прибалтиці.
А плани використовувати цей діапазон для "високоякісного стереомовлення" були ще раніше - у другій половині 80-х. Перед цим його планували під цифрове мовлення.

Цитата: "admin" post=46460200 метровую вышку для покрытия ямы? Вы хоть думаете что пишите?

Вам нижче Юрій написав, для чого будували вежу в Олевську.
А ями бувають різні. У порівнянні з центром Житомирщини її північні райони - це дійсно велика заболочена яма, що тягнеться в Біларусь.

Цитата: "admin" post=46460и что мешает НРКУ следить за тем как они вещают?
яйца?

Система.
НРКУ не обслуговує передавачі. А отже - не може їх контролювати. І не має для цього відповідного штату.
Звісно, добре бути теоретиком і розмірковувати над тим, як воно МАЄ БУТИ. Але реальність дуже часто відрізняється від теорії. Особливо в державних структурах, які керуються інструкціями, що були видані ще за царя Гороха.
А за царя Гороха все - і державне радіо, і передавальні центри - належало державі. Державне радіо займалося виробництвом продукту, а передавпльні центри - його трансляцією.
А контролем за всім цим займалися різні обкоми, а додатковий контроль вели люди у сірому :)
Потім все змінилося. Обкоми зникли, Національне радіо і Концерн РРТ стали окремими, повністю самостійними, юридичними особами.
А інструкції лишилися незмінними.

Цитата: "admin" post=46460А я устал бред читать. Например про десятки. Укажите мне хотя бы 5 городов на которой "десятки" радиостанций. я удовлетворюсь 5 городами с 20мя радиостанци. Дабы не считать Вас пустословом.
Технологии вообще-то изменились с врёмен проэктирования.

Я стомився :(
"Десятки" - це я образно сказав.
І не забувайте, що окрім тих радіостанцій, які ви слухаєте, на вежах вішають антени ще багато для чого. Мобілки, службовий зв'язок...
  •  

admin

Цитата: "benedict" post=46466:(
В мене вже слів не вистачає...
Я Вам вже не один раз писав, що діапазон 88-108МГц - це частина ГЛОБАЛЬНОГО діапазона УКХ. В якому "живуть" і верхній, і нижній діапазони радіомовлення, і телебачення.
Верхній діапазон, нижній діапазон - це все "народні" терміни. Для техніків - це все один великий діапазон. Особливо високих частот, чи як там він правильно зветься. Де хвилі розповсюджуються за одними законами - у зоні прямої видимості.
Ось для цього глобального діапазону і будували такі великі вежі. Універсальні так би мовити.
До речі, проміжок 87,5-100.0 за СРСР входив у телевізійний діапазон - ІІІ метровий - 4 і 5 частотні канали. А 100-108 був відведений для службового мовлення. Для якого, я думаю, ті вежі теж могли використовуватися.
Давайте так. Ссылку в студию на авторитетный источник подтверждащий это. Иначе считаю выдумкой.

Цитата: "benedict" post=46466У Пітері радіо Рокс почало мовлення десь у грудні 90 чи січні 91. Тоді ж мовлення у верхньому діапазоні почалося десь у Прибалтиці.
А плани використовувати цей діапазон для "високоякісного стереомовлення" були ще раніше - у другій половині 80-х. Перед цим його планували під цифрове мовлення.
Ссылку в студию о планах СССР вещать в диапазоне 88-108 МГЦ. Также про цифровое вещание.

Цитата: "benedict" post=46466Вам нижче Юрій написав, для чого будували вежу в Олевську.
А ями бувають різні. У порівнянні з центром Житомирщини її північні райони - це дійсно велика заболочена яма, що тягнеться в Біларусь.
Вы ещё и в ямах специалист))))

Цитата: "benedict" post=46466Система.
Дурна голова
Цитата: "benedict" post=46466НРКУ не обслуговує передавачі.
Очень плохо и неправильно.
Цитата: "benedict" post=46466А отже - не може їх контролювати. І не має для цього відповідного штату.

Очень плохо и неправильно.

Цитата: "benedict" post=46466Звісно, добре бути теоретиком і розмірковувати над тим, як воно МАЄ БУТИ.
Я ещё антенны ФМ монтировал, пусть и не сам, да такие какие НРКУ не снилось.

Цитата: "benedict" post=46466Але реальність дуже часто відрізняється від теорії. Особливо в державних структурах, які керуються інструкціями, що були видані ще за царя Гороха.
А за царя Гороха все - і державне радіо, і передавальні центри - належало державі. Державне радіо займалося виробництвом продукту, а передавпльні центри - його трансляцією.
А контролем за всім цим займалися різні обкоми, а додатковий контроль вели люди у сірому :)
Потім все змінилося. Обкоми зникли, Національне радіо і Концерн РРТ стали окремими, повністю самостійними, юридичними особами.
Другими словами ГавноКонтора, которая не в состоянии адаптироватся под современные нужды.
Которая держит охрененный штат распиздиев и не в состоянии сформировать групы для мониторинга качества сигнала а также не в состоянии набрать технически толковых людей, которые в состоянии сделать конфетку из этой сотни ФМ частот

Цитата: "benedict" post=46466Але реальність дуже часто відрізняється від теорії. Особливо в державних структурах, які керуються інструкціями, що були видані ще за царя Гороха.
А інструкції лишилися незмінними.

Цитата: "admin" post=46460Я стомився :(
я тоже

Цитата: "admin" post=46460"Десятки" - це я образно сказав.
а не надо ляпать языком. Обычно 5-10 радиостанций. И как Вы сами писали в пред. сообщении "вышка была создана для 4-5 радиостанций"

Цитата: "admin" post=46460І не забувайте, що окрім тих радіостанцій, які ви слухаєте, на вежах вішають антени ще багато для чого. Мобілки, службовий зв'язок...
Это ещё ничего не значит
Мобилки вещают низко например, да и службовая связи не на верху
Оновлено о 10:01:12
Что-то бенедикт за стилем написания и шедеврами идей ужасно похож на proradio.org.ua
  •  

sten

Я не вижу ни какой проблемы, что передатчик одной ОГТРК будет находится в соседней области, можно послушать, чем живет соседний регион.
И я опять вернусь к примеру регионального вещания из Франции. Так там, повсеместно можно услышать две, а кое-где даже 3 местные станции France Bleu. Причем в городе Байонна France Bleu PAYS BASQUE и France Bleu GASCOGNE, вещают с одной вышки. При том, что студия France Bleu PAYS BASQUE находится в самом центре города, а студия France Bleu GASCOGNE в 105 км. И это скорее, правило, чем исключение, и люди с удовольствием слушают обе станции.
"Любое навязывание громадам механической унитарности, принудительных связей будет большой ошибкой, которая приведет только к сопротивлению, реакции, центробежности, или даст основу для новых междоусобиц"
Михаил Грушевский
  •  

admin

ты не понимаешь)) не положено!! В СССР при строительстве не предусмотрели)))

а помимо шуток, подобного рода мышление, где человек ищет любую возможность дабы не делать (не развиваться), и приводит к нынешнему, плачевному, состоянию страны.
Естественно, где-то перегруженная вышка, где-то нельзя поднять мощность, где-то нельзя заменить антенны, где-то действительно будут создаваться помехи и тд и тп. Проблема не в этом.
Проблема в том что НРКУ совершенно наплевать как и где она вещает, НРКУ не делает ничего чтобы улучшить свою сеть, как в плане качества звука, так в плане покрытия населения.
  •  

benedict

Цитата: "admin" post=46473Другими словами ГавноКонтора, которая не в состоянии адаптироватся под современные нужды.
Которая держит охрененный штат распиздиев и не в состоянии сформировать групы для мониторинга качества сигнала а также не в состоянии набрать технически толковых людей, которые в состоянии сделать конфетку из этой сотни ФМ частот

Ну ось Ви самі зробили правильний висновок.
Тільки з одним невеличким зауваженням. Не просто "не в стані сформувати...". Вона так влаштована. І потребує кардинального реформування.
Це саме стосується й КРРТ.

Все решта коментувати - набридло. Стомився.
  •  

admin

Цитата: "benedict" post=46481Ну ось Ви самі зробили правильний висновок.
Тільки з одним невеличким зауваженням. Не просто "не в стані сформувати...". Вона так влаштована. І потребує кардинального реформування.
Це саме стосується й КРРТ.
Хто мовить? НРКУ
Кого погано чути? НРКУ
Кому вічно не вичастає частот? НРКУ
Кому потрібно чесати дупу з усім оцим? НРКУ
І хто цього не робить? НРКУ

Висновок - НРКУ подобається таке існування, в якому воно винна у першу чергу, і НРКУ не має бажання щось змінити, бо в першу чергу там працюють люди ментально схожі на Вас.

Цитата: "benedict" post=46481Все решта коментувати - набридло. Стомився.
Відпочиньте. Може ще Ідеї з'являться. :lol:
  •  

Slushatel

Я хотів би прокоментувати останні статті Телекритики про НРКУ
Микола Томенко: Питання інформаційної безпеки та розвитку українського радіо має розглянути РНБО
Томенко: У квітні знову можуть виникнути проблеми з трансляцією національного радіо

Я вважаю, що НРКУ і Нацраді з питань телебачення і радіомовлення необхідно домовитись і розвивати мережі УР-1, Променя і Культури в УКХ-діапазоні, причому не тільки прорахувати частоти в країні, але й передбачити можливість збільшення потужності передавачів, щоб вони якомога більшу територію змогли охопити. Те саме стосується і обласних ТРК... Я маю на увазі, щоб вони мали теж УКХ-частоти по областях, для того щоб здійснювати мовлення 24 год./добу
З сторони НРКУ мабуть варто подумати про якісне програмне наповнення для каналів УР-1 та Культура. Бо у Променя зараз найцікавіше програмне наповнення, як на мою думку. Стосовно УР-1 та Культури, то зараз, слухаючи ці станції я нічого цікавого для себе не знаходжу, часом під таке наповнення хочеться спати zzz .
Ну а зі сторони держави звичайно необхідна фінансова підтримка НРКУ бабло . Такою є моя особиста думка щодо розвитку Національного радіо.
  •  

дрон

Cтаття з журналу "Радио"№1 2010 р.
"К развитию радиовещания на УКВ"
ftp://ftp.radio.ru/pub/2010/01/012010-5.pdf
  •  

admin

спасибо
ЦитатаВ 1979 г. на Всемирной Административной Конференции Радиосвязи (WARC-79) в
Женеве при активном участии делегации нашей страны для УКВ вещания дополнительно
была выделена полоса 100... 108 МГц
УКВ вещание это не служебное пользование. Опять таки 100-108 явно собирались использовать по "советскому" стандарту.
И потом как всё это относится к одной вышке 67-69 года постройки, у которой всё прекрасно, но ФМ прикрутили в 90-х, а вот другие вышки не такие хорошие, и изначально не проэктировались под весь УКВ.:lol:
(это не в Вашу сторону выпад дрон)

Цитатапервое в мировой практике предложение по цифровизации каналов стереофонического
звукового
и многофункционального мультимедийного вещания в диапазоне УКВ было
закреплено в патенте Российской Федерации [3].
  •