Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

Александр

З ранку не працювали передавачі УР1 на 549 та 837 кГц, приблизно до 8 години. Також на УКВ в Києві не було звуку "Р.Промінь" на 71.3 та 105.0 МГц, несуча була. Аналогічно не було звуку УР1 на 71.0 МГц через передавач у Прилуках. Зараз о 10:40 "Проміня" на 71.3 ще не чутно, інші звучать.
  •  

velychko.op

на місцях Першого Національного, Першого Юкрейн і Першого Т2 йде один канал... увімкнувши його на супутнику побачив що картинка розмита така як на Ері... помітити це можна лише на плоскому телевізорі
не бачу зараз мовалення поки каналів Мега, Ентер-фільм- Інтер+.  Зранку взагалі каналів інтера не було... і на ут-1 чорний екран
  •  

fmdxua

Цитата: Александр від Травень 09, 2014, 10:42:35
З ранку не працювали передавачі УР1 на 549 та 837 кГц, приблизно до 8 години. Також на УКВ в Києві не було звуку "Р.Промінь" на 71.3 та 105.0 МГц, несуча була. Аналогічно не було звуку УР1 на 71.0 МГц через передавач у Прилуках. Зараз о 10:40 "Проміня" на 71.3 ще не чутно, інші звучать.
Олександр, а Ви не в Яготині проводили дані спостереження?
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •  

Александр

Именно. Тут у меня летний шэк. Вернее много вариантов. Сплю с приемником на диване. Днем могу в гараже дальним приемом ФМ/ТВ баловаться или слушать радиопередачи во дворе. Вот сейчас слушаю из интернета по трансляции во двор на магнитолу "Радио Забава" из Бразилии. :super: Если копаюсь в огороде, то на карманный приемник слушаю что-нибудь - обычно УР1 или Р.Свобода.
  •  

RomHol

О 18 годині відновлено ефірне мовлення 2 каналу НРКУ («Промінь») і 3 каналу НРКУ («Культура»).
  •  

Александр

Цитата: RomHol від Травень 09, 2014, 23:46:03
О 18 годині відновлено ефірне мовлення 2 каналу НРКУ («Промінь») і 3 каналу НРКУ («Культура»).
В Киеве "Проминь" сегодня работает на 71.30, а на 105.0 в 0600-1000 вместо него транслировалось УР1. Непонятно, то ли временно из-за последствий вчерашнего пожара, то ли решили отдать полностью эту частоту УР1.
  •  

Александр

Цитата: Александр від Травень 10, 2014, 11:36:49
В Киеве "Проминь" сегодня работает на 71.30, а на 105.0 в 0600-1000 вместо него транслировалось УР1. Непонятно, то ли временно из-за последствий вчерашнего пожара, то ли решили отдать полностью эту частоту УР1.
Несколько дней понаблюдал - похоже что полностью на все 24 ч. Это правильно, т.к. утром на ФМ в Киеве и новости по УР1 нельзя было послушать. Пусть дают "Проминю" отдельную частоту на ФМ, как впрочем и "Культуре". А то, если УКВ сократят, то их уже в эфире и не услышишь. Сейчас НРТРВ более благосклонна к НРКУ, должна посодействовать.
  •  

fmdxua

Перед выходными еду в Полтаве в маршрутке, водитель слушает радио, но народу много и так просто не слышно, что за станция. И тут я слышу знакомую фразу по радио "...новини від Українського Радіо...". При выходе из маршрутки, подошел ближе к водителю, смотрю - автомагнитола  Sony и частоту показывает - 71,20 МГц, а на данной частоте (71,21 МГц) в Полтаве - Украинское Радио - 1 канал.
Так, что не все маршрутчики слушают Радио Шансон, в Полтаве, например, слушают Украинское Радио.

В последнее время (наверное месяца два) в Харькове на частоте 67,13 МГц - Украинское Радио 1 канал, качество сигнала постепенно ухудшилось, причем значительно. Очень широкая полоса, модуляцию рвет при громких звуках  даже когда полосу пропускания раскрыть до 300 кГц. Подобное недавно было на днепропетровском 88,5 МГц - Радио Релакс.
Сегодня  - день профилактики на объектах КРРТ. Я нашел в интернете телефон главного инженера  Марцына Анатолия Григорьевича, позвонил и сообщил ему о данной проблеме. Судя по его реакции - он был рад, что ему дали информацию о неполадке, спросил в каком населенном пункте прием ведется, поблагодарил и сказал, что сегодня же займутся настройкой.
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •  

Александр

"Увага! Планові вимкнення!"
Дуже гарно, попередили. :спасибо: Але чому б не роз"яснити також, що відключаються лише УКХ станції, а не СХ? Я мав змогу послухать новини і через Луч 549, і через Таранівку 837, хоча дещо слабенько.
Таке якесь нехлюйство в наших  радіо службах.. На УР1 може й зараз ще анонсують "Слухайте нас в Криму на частоті 972 кГц". Я їм вже писав про це.
  •  

fmdxua

Цитата: Александр від Травень 19, 2014, 18:33:45
Але чому б не роз"яснити також, що відключаються лише УКХ станції, а не СХ?

Вчора увечері, перед агітацією В. Куйбіди,  я особисто чув по УР-1: "...у понеділок 19 травня на обладнанні телерадіомовлення будуть проводитися профілактичні роботи. З 5-ї ранку до 14-ї години нас слухайте на середніх хвилях, по проводовому радіо та через інтернет".
  •  

fmdxua

У Полтаві, Харкові, Красногорівці, Тростянці замість Радіо "Промінь" в даний час транслюється якась невідома передача, можливо звук від ТБ із вкрай поганою якістю. У Черкасах звучить Радіо "Промінь". Проблема зі звуком на УР-1 у Харкові не пропала - модуляція з підхрипами на піках.
  •  

дрон

Цитата: fmdxua від Травень 19, 2014, 21:56:41
Проблема зі звуком на УР-1 у Харкові не пропала - модуляція з підхрипами на піках.
Наскільки я пам"ятаю, це давнішня проблема харківського радіо.
  •  

fmdxua

Цитата: дрон від Травень 19, 2014, 23:45:50
Наскільки я пам"ятаю, це давнішня проблема харківського радіо.
Раніше було в допустимих межах. У мене на каналі в YouTube - "fmdxua" можна знайти пару записів 67,13 МГц із Харкова (останній у січні цього року) і звук там нормальний, а зараз перемодульований сигнал іде і хрипить на піках гучності.

[Tropo] 67.13 MHz - 1 Channel of Ukrainian Radio - Kharkiv (132 km)

[Tropo] 67.13 MHz - Говорить Харків - Kharkiv (132 km)

[Tropo] 67.13 MHz - 1 Kanal Ukrainian Radio - Kharkiv (132 km)
  •  

Александр

Цитата: fmdxua від Травень 19, 2014, 21:22:14
Вчора увечері, перед агітацією В. Куйбіди,  я особисто чув по УР-1: "...у понеділок 19 травня на обладнанні телерадіомовлення будуть проводитися профілактичні роботи. З 5-ї ранку до 14-ї години нас слухайте на середніх хвилях, по проводовому радіо та через інтернет".
Значить на УР1 вже молодці, а на РРТ в анонсі про СХ не вказали - мовляв, здогадайся бабулька сама. Тільки що коло сільпошти чув, як баби казали, що вчора ні ТБ, ні радіо не працювали... Звідки їм знати, що на СХ якось ще можна було почути. Немає потрібного технавчання серед бабок. :wink: А я своїм знайомим роз"яснюю і допомагаю використовувати та ремонтувати старенькі приймачі.
  •  

fmdxua

Цитата: Александр від Травень 20, 2014, 11:53:33
Немає потрібного технавчання серед бабок. :wink: А я своїм знайомим роз"яснюю і допомагаю використовувати та ремонтувати старенькі приймачі.
Похвально і дуже правильно.
  •