Цитата: Александр від Березень 03, 2015, 11:27:53
Знову нерозуміння ситуації. Це мені нагадує "якби я був директор...", або футбольного фана на дивані у телевізора - "ось я би точно забив гола..."
Я, як завжди, беру на себе роль адвоката. В НРКУ спеціалісти досить гарні і хочуть, щоб абсолютно усі програми УР були чутні всюди, але умови, в які поставлене державне мовлення, ніяк цьому не сприяє. Якщо у вас зарплати не хватає на все, то ви купляєте те, що найбільш потрібне та доступне. Ось так і НРКУ повинна викручуватись, коли їй дають мізерну зарплату. Той же Міщенко, наприклад, - спеціаліст з передавальної техніки вищого класу (довгий час працював в КРРТ), вимушений весь час займатись тим, що відписує у всі кінці листи з проханням надати можливості для трансляцій УР, плодить купи бумаг на ліцензування частот і виконує кропітку роботу бухгалтера по розрахункам і розподіленню щомісячно коштів між усіма філіями КРРТ строго в рамках дозволеного бюджетом і з тарифами на кожний передавач і час його роботи........ Це дуже кропітка робота, і йому мабуть немає місця знати ще про "Слобода FM" чи "Ваша хвиля". Йому навіть ніколи буває розмовляти з вами по телефону. Це я все знаю, бо працював з ним в одній кімнаті.
Пане Олександре, чудово, що в нас є можливість на цьому форумі спілкуватись з Вами та читати Вашу експертну думку. Ви працювали в НРКУ , тому , звісно, краще інших на цьому форумі знаєте про роботу НРКУ та рівень кваліфікації її кадрів.
Похвалитись тим, що особисто знаю пана Міщенка, я, звісно, не можу. Але , розумієте, в данному випадку - в мене, як в рядового слухача і спостерігача ззовні, складається своя -суб"єктивна(!) - думка.. Звісно, я можу помилятися, але картина роботи НРКУ загалом говорить сама за себе.
Розумію, що, наприклад, Міщенко не сидить без діла - бюрократична паперова суєта - відписки, записки, звіти, купа документів з держзакупівлями , держтелерадіо та держбюджетом... Дуже добре, що Міщенко добросовістна людина, що намагається виконувати свою роботу якісно. Але який результат від цього? Пересічному громадянину, наприклад, байдуже скільки звітів склав Міщенко, йому це не цікаво - де результат?
(Вибачте, трохи офф-топу. )Це мені трохи нагадує одну з передач на телеканалі "Тravel", де експерт з готельного бізнесу намагається впорядкувати невдалий бізнес підприємців, при цьому нещадно їх критикує та соромить. Ті в свою чергу теж(як і співробітники НРКУ) роздратовано відмахуються , та скаржаться експерту, що працюють по 20 годин на добу, втомлюються, а отримують лише скарги клієнтів, їх негативні відгуки і постійні збитки. Тоді експерт пояснює, що зайнятість не показник ефективності праці. Ії показник - прибуток, який прямо пропорційно залежить від кількості клієнтів...
І як це не сумно, але і досі багато з громадян України навіть не здогадуються , що НРКУ взагалі існує, а тим більше - що воно мовить на якомусь там УКХ. От Вам і результат.
Мені завжди боліло те, що НРКУ такий легендарний та потужний з величезним творчим потенціалом, але дуже незграбний та вайлуватий гравець на українському медійному просторі. І на мою думку, справа тут не в Міщенку, а в неспроможній системі управління та в радянському сприйтятті сучасності керівництва, яке не здатне реалізувати творчу енергію колективу і донести її до найширшої та найвідданішої аудиторії, яка доречі існує вже багато років, не зважаючи на цілеспрямовану роботу зацікавлених осіб по її знищенню. Іншими словами - керівництву не вистачає грошей чи вміння, чи бажання, чи може хтось заважає, чи все одразу,. ?
Мені подобається фраза героїні Віри Алентової - директора заводу в фільмі "Москва сльозам не вірить" на уявну відмовку співробітника заводу про певні труднощі на виробництві: "Ну, давайте я расскажу Вам о своих трудностях - мы с Вами посидим и погорюем... Преодоление этих трудностей и есть Ваша работа. За это Вам и платят заработную плату. И на будущее - давайте договоримся: меня не интересует почему "нет", меня интересует, что Вы сделали, чтобы было "да"!
Може Міщенко особисто і не повинен знати , що в Кременчуці мовить УР-1, але ж він же не один у відділі працює - повинні бути ще спеціалісти, які повинні обов"язково бути в курсі справи. Принаймні він повинен як начальник організувати робочий процес. Якщо ж в Кременчуці УР саме по собі живе ,а такий собі "список Міщенка" - сам по собі, то тоді ,дійсно, немає чого дивуватися , що НРКУ "пасе задніх".
Для довідки. Міщенко Олександр Мусійович, заступник начальника управління поширення радіомовної продукції, начальник відділу взаємодії з операторами зв'язку.
Цитата: Александр від Березень 03, 2015, 11:27:53
Ну ви теж цікаві. Хіба ж з Києва чутно, як працює передавач у Перелісках чи Світловодську? Коли я працював у НРКУ, то брав на себе функцію монітора, збирав інфо із листів радіослухачів в НРКУ, із інтернета від таких як ви радіохобістів, від усюди, де можна було, плюс свої персональні спостереження. В СРСР була практика регулярних звітів-рапортів від працівників обласних ТРК, але зараз це вже відійшло. Спробуй їх змусити робити, що вони не хочуть чи не вміють.
От якщо ви всі так піклуєтесь про УР і поширення його роботи, то мабуть пишіть ваші побажання краще на вище начальство: президенту, в кабмін, в нацраду, держкомтелерадіо... А стосовно якості сповіщайте краще концерн РРТ, бо це їхні передавачі загалом і лінії зв"язку глючать, а НРКУ дає звук вищої якості.
Для слухача тема покриття та якості сигналу НРКУ є актуальною, навіть, стратегічною і люди це розуміють, відгукуючись шквалами дзвінків в ефір, а от керівництво - ні. Для мене це було завжди загадкою, яку я ніколи не розумів. Бо саме цей зворотній зв"язок із слухачем є обов"язковою складовою такого собі радіомовного діалогу . Нещодавно на Культуру телефонує слухач і скаржиться на якість трансляції, його переривають і роз"єднують, мовляв, зараз не ця тема передачі. А йому не цікаво слухати твори Моцарта у якості як з консервної бляшанки. Це йому зараз заважає , це для нього зараз актуально , а НРКУ начеб-то боїться підіймати такі теми в ефірі - керівники поховалися. То для кого працює НРКУ без зворотнього зв"язку? Для галочки? Як небудь. Наприклад ,я неодноразово звертався з приводу низької якості трансляції УР-1 в Жовтні, щоправда електронним листом, писав і адміністратору сайта УР - реакції нуль.
Як налагодити цей зв"язок? Насправді є різні варіанти - було б бажання. Телефонний номер, електронна скринька , поштова адреса для паперових листів (типу "НРКУ, Хрещатик,26, Київ-1 , 01001" та невеликий штат для прийняття , обробки інформації та передачі її до технічного відділу.
На радіо "Культура" декілька років тому виходила, здається, 5-ти хвилинна передача, в якій читали листи слухачів та давали на них відповіді, але її пізніше зняли з ефіру. Невже ,хоча б раз на місяць, наприклад , у перший понеділок чи п"ятницю місяця, не можна організувати прямий ефір, щоб надати слухачам оперативну технічну інформацію та відповісти на їх запитання?
На сайті НРКУ взагалі хаос. Вже кілька років пройшло, а ще ніяк частоти і час роботи Променя і Культури не можуть позначити на карті покриття. Про ВСРУ теж немає ніякої інформації, окрім застарілої про супутниковий прийом.. Подібний брак інформації де і як можна слухати УР є неприпустимим. Вона повинна звучати в ефірі, систематично - де, як і на яких актуальних(!) частотах можна почути НРКУ. Особливо це актуально зараз - щодо нині тимчасово окупованих регіонів України.
Про якість звуку. Слухачу все одно що там видає НРКУ і хто псує її "вищу якість" на шляху до нього - РРТ, Укртелеком, Укркосмос, ще хтось чи щось... , йому важлива якість звуку, який буде видавати його радіоприймач. А НРКУ, як юридична особа хай сама скаржиться до РРТ як юридичної особи, а слухачі можуть тільки допомогти колективними паперовими зверненнями у разі потреби. Якщо скаржитися до РРТ поодинці та ще й як фізична особа - діла не буде - один в полі не воїн...
Отже, висновок: "Если я, вместо того, чтобы оперировать каждый вечер, начну у себя в квартире петь хором, у меня настанет разруха. Если я, входя в уборную, начну, извините за выражение, мочиться мимо унитаза и то же самое будут делать Зина и Дарья Петровна, в уборной начнется разруха. Следовательно, разруха не в клозетах, а в головах. Значит, когда эти баритоны кричат «бей разруху!» — Я смеюсь. [...] Клянусь вам, мне смешно! Это означает, что каждый из них должен лупить себя по затылку! И вот, когда он вылупит из себя всякие галлюцинации и займется чисткой сараев — прямым своим делом, — разруха исчезнет сама собой. Двум богам служить нельзя! Невозможно в одно время подметать трамвайные пути и устраивать судьбы каких-то испанских оборванцев! Это никому не удается, доктор, и тем более — людям, которые, вообще отстав в развитии от европейцев лет на 200, до сих пор еще не совсем уверенно застегивают свои собственные штаны!". Профессор Преображенский.