Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

vital-fm

Він весь час о 12.55 приблизно.
Може якась комутація, чи що.
В інтернет трансляції доречі також є.
В сусіднього маяка досі подібне залишилось в 01.27-01.30 здається, ніби вони тоді колись закінчували мовлення на СХ.
  •  

cepheus06

Цитата: STALKER RADIOAMATOR від Жовтень 29, 2018, 08:09:12
Тотально перегріваються перепацьовують  передавачі чи що?
Так порядка 20 років у Львові виходить.
А скільки часу ви то у себе спостерігаєте? Можна якийсь запис?
Спостерігаю з моменту увімкнення передавача. Запис робив, але видалив, бо вважав, що це проблеми передавача місцевого рівня (напр., налагодження тощо) і тому він ні кому не потрібний. Можливо буду намагатись відновити запис, бо новий буде зробити проблемно, адже не маю можливість моніторити ефір постійно.
Sony ST-S390 + 1/2 диполь разрезной (вертикальный)
  •  

Влад

•  

kram2000

В інтернет-мовленні о 12:55 теж спостерігав дивні звуки під час програм (як до оновлення ефіру, так і після). Може варто перенести на УР-1 і лише для екстрених випадків???
  •  

DeJar

Такий звук досить часто чув на 549 кГц ще з 80-х років, коли там мовив Маяк.
Частіше за все на 59-ій хвилині якоїсь денної години (коли лунали 3 позивних), але іноді і в середині години.
Під час мовлення Променя на 549 кГц він також там був присутній кожен день приблизно о 12:59.
  •  

STALKER RADIOAMATOR

Дякую за інформацію. Сьогодні зможу помоніторити о 12.55. Звертаюся до дописувачів:
1) може ще хтось такі шуми чув - напишіть будьласка нижче.
2) хто має записи тих шумів - скидайте будьласка сюди з назвою частоти і міста мовлення і час запису
3) може хтось має записи Променя 90-их років, зокрема на початку кожної години говорилися частоти мовлення(записи любі в тому числі Радіо Ера на Промені на любих носіях)
Дякую.
  •  

vital-fm

Цікаво, як нове керівництво променя прокоментує це, вони ж ніби переходять на новий софт і взагалі все оновлюють, може й це якось можна прибрати чи мінімізувати, адже в фм виходять.
Я розумію в часи трьохпрограмників могло бути актуально, але тепер фактично ця мережа зійшла на 0.
  •  

STALKER RADIOAMATOR

Зловив в 12.58 - був шум. Завтра в неті промоніторю. Хто має можливість промоніторте на супутнику і кабелі.
  •  

Нівелір

Десь зо два місяці у Харкові почав чути схожі звуки на СВ 1413 Вести ФМ. На жаль, не помітив час.
  •  

kotenko.

На сателіті з 12:57 три рази пищало. Сьогодні-завтра викладу запис.
#наташанемішай
  •  

STALKER RADIOAMATOR

В інтернеті теж було о 12.58. Запис зі вчора і скріни з Audacity пізніше.
  •  

STALKER RADIOAMATOR

Отже промоніторив я вчора звичайний наземний ефір Радіо Променя у Львові і сьогодні промоніторив інтернет - ефір Променя.

Вчора писав програмою Audacity з SDR приймача, паралельно писав програмкою до SDR, щось типу контролю. Записи кидав на ютуб, Souncloud трохи поматюкався на одну пісню)

https://www.youtube.com/watch?v=JXun8eYT2RM&t=3s
Так воно виглядає на Audacity вчора:

Бачимо, що шум зявляється 3 рази, триває десь приблизно 14-15 сек, інтервал між шумами я вчора не засік, але точно був дуже короткий. Зявився шум о 12 год. 58 хв.

Сьогодні так само писав програмкою Audacity з інтернет - трансляції на офіційному сайті Променя, контрольний запис на SDR - приймачі на 68.99 мГц( послухав контроль - все співпадає):

https://www.youtube.com/watch?v=Tq5qPFaFVs0
Так воно виглядає на Audacity сьогодні:

Бачимо, що шум так само зявився 3 рази,тривав приблизно десь 14-15 сек., інтервал між шумами був 20-23 секунди. Зявився шум так само об 12 год., 58 сек.

Опис шуму: реально нагадує, як якась болгарка по якомусь металі дре, я би навіть сказав шум має металевий присмак, пронизливий. Причину шуму думаю треба дізнаватися на Хрещатику 26  - думаю той шум формується десь в якійсь апаратній, в якомусь АСБ. Маємо підтвердження по УКХ, ФМ, супутнику, інтернету.  То на даний час. Також є підтвердження по СХ, коли Промінь ще там був. Я думаю можна написати якогось офіційного листа головному техніку Променя? Може пояснять, що то таке?

•  

DeJar

Це явно цифровий сигнал, розроблений ще в радянські часи, можливо навіть спеціально для передачі через звукові радіоканали.
А от що і навіщо передають - незрозуміло
Запис із 549кГц 20 січня 2008 року із цифровим сигналом, тоді на цій частоті також мовило радіо ПМР.
Отже спочатку 10 сек ПМР, потім Промінь, із 2:40 знову ПМР
https://soundcloud.com/jar-d/549khz-radiopmrradiopromin-20jan2008-1058utcmp3

•  

STALKER RADIOAMATOR

Дякую за запис. Скажіть будьласка де приймали? І яким макаром там радіо Придністровя вписалося?
Але якщо то цифровий сигнал, то нащо він зараз треба? Яку він функцію виконує? Виходить, є якийсь апаратний компонент у вигляді справжньої желізяки, яка підключена в передавальний тракт ще на Хрещатику напевно?  Чи як?
  •  

kotenko.

Stalker, у мене на Ютубі теж лається на авторське право, хоча той дрельний звук розбивав пісню на чисті відрізки менше 30 сек.
#наташанемішай
  •