Сигнали, які скорше всього йдуть з АСБ "Променя" можуть бути аналогом DTMF керування. На Хрещатику 26 в АСБ є апаратура наприклад генератор, або кодер оцих сигналів, який керується якимось древнім компютером, наприклад Спектрумом, або якимось IBM сумісним. Як варіант ці сигнали, які наприклад генеруються перечисленою мною вище апаратурою можуть існувати для керування ввімкнення і вимкнення по годинах УКХ OIRT ретрансляторів по Україні. В тих звуках закодовані часові мітки, які ретранслятори УКХ OIRT сигналу приймають і декодують своїми електронними мозгами себто ті ретранслятори теж мають якийсь примітивний компютер, і вони знають, коли їм включатися і відключатися. Це моя думка, як просто краща ідея не приходить. Бо реально колись давно я ці сигнали чув і ввечері, можливо сигналів було більше через те що Промінь мав ретранслятори на СХ діапазоні.
А то що ми чуємо ті сигнали по всіх трансляціях, а саме, УКХ OIRT, УКХ CCIR, інтернет-мовлення і супутник, це ще раз вкказує на централізоване підмішування сигналу. На даний момент ми маємо 10 діючих УКХ OIRT частот. Якщо їх цього року вимкнуть то мені здається і сигнали теж пропадуть. Це суто все мої здогадки.