Коротка історія з категорії "І так кожного разу".
Хто користується Ubuntu (нє, ну раптом хтось користується:) ) знає, що з коробки це така хрєнь, яка потребує серйозної обробки напилником
вона запускається з такою мозолистою фігнею як "Гостьовий сеанс", який дозволяє зайти в систему без пароля. Через стандартні налаштування гостьовий профіль не відключається, але за допомогою додавання чарівного рядка «allow-guest=false» в конфігураційний файл LightDM, вирубується на ура і Guest Session, по-ідеї, більше не буде муляти очі. Як виявилося, до пори до часу. Після останнього оновлення ця фігня увімкнулася у мене знову. Не довго думаючи я пішов в Google згадувати, де знаходиться той самий lightdm.config. І от тепер руки б відірвати тому ідіоту, який написав інструкцію відключення гостьового входу для Ubuntu 13.04 і нижче, в темі присвяченій Ubuntu 14.04. Мене теж можна похвалити за швидкість прийняття рішень... Одним словом, я просто виконав в терміналі команду, яка сама прописала все куди слід. Біда в тому, що так як інструкція була для старішої версії системи - то те саме «куди слід» знаходиться у мене трохи в іншому місці. В результаті після перезавантаження система відмовилася «заводитись» і викинула з ходу на екран помилку типу «я не знаю, де графічний модуль (тобто дисплей!), давай спробую запуститися з низькою графікою». Насправді після цього вона могла тільки вимкнутись, так як висла намертво. Врятувало те, що під рукою була завантажувальна флешка з образом свіжої 15.04 (яку я вирішив поки не ставити, а ознайомитися в живому режимі). З її допомогою вдалося відкотити все взад і зробити потім правильно. Перший раз, коли я вчудив над системою такий жарт - пощастило менше. Тоді я ще не знав про зміни в розташуванні системних файлів і після відключення гостьового сеансу ще довгий час займався різного роду налаштуваннями. Тому, коли після перезавантаження система здохла - найлогічнішим кроком здавалася її переустановка, а отже й конфігурація всього спочатку.