ТРМ у Тернопільській області

Автор x2p, Січень 19, 2010, 23:35:28

Попередня тема - Наступна тема

Buran

Маю власні спостереження щодо мовлення "Львівської хвилі" з Чорткова та Першого каналу Українського радіо/Говорить Тернопіль з Кременця. Станції ловив на телефоні.

Кілька днів тому, коли їхав зі сторони Копичинців до Тернополя,  промоніторив дальність сигналу "Львівської хвилі" з Чорткова. Отож на трасі, починаючи від Копичинців, упевнений сигнал можна зловити лише на пагорбах. В селі Мшанець починали пробиватися радіостанції з Тернополя. На під'їзді до Теребовлі, в селі Плебанівка, більш-менш ловилися всі станції з Тернополя. Цікаво, що і "Мелодія" на 106,1, і "Львівська хвиля" на 105,9 приймалися досить упевнено. Востаннє "ЛХ" по дорозі до обласного центру зловив, причому хорошій якості з невеликим тріскотінням, аж за Микулинцями, у селі Велика Лука. Проте вже у Мишковичах, навіть на найвищій точці дороги, сигналу з Чорткова не було зовсім. Причому "Мелодія" не накривала 105,9 аж до "Ватри" - було звичайне шипіння.

Виходячи з цього, я не поділяю думку деяких учасників форуму, що якби в Тернополі не була задіяна частота 106,1, то можна було б ловити "Львівську хвилю" з Чорткова. А те, що "ЛХ" зловили аж у Збаражі, можна пояснити тим, що це місто знаходиться на одній з найвищих точок Подільського плато, тобто вище, ніж Тернопіль.

"УР-1" на 107,9 з Кременця, як тут уже писали, приймається в районі "Подолян". Якщо точніше, то за ними - якщо йти по об'їзній у напрямку села Гаї-Шевченківські. На трасі можна зловити такі точки, де "УР-1" приймається майже ідеально, з невеликим тріскотінням.

Вважаю, що якби було бажання керівництва НКРУ та ОДТРК, то мовлення можна було би перенести в Лозову і збільшити потужність з 0,1 до 1,0 КВт. Тоді сигнал покриє і Тернопіль, і Кременець, принаймні південну частину. Збільшувати потужність у Кременці немає змісту, адже місто розташоване майже на кордоні з Рівненською областю, де, зокрема, радіо "Говорить Тернопіль" мало кого цікавить.

Чи існує взагалі ймовірність, що державні станції можуть перенести мовлення з Кременця до Тернополя?
  •  

admin

Ймовірність існує, але ці бовдури такі тяжкі на підйом. Інколи чують та щось роблять.

А взагалі рекомендую писати їм офіційного листа, зі зворотньою адресою (таким чином мають відповісти), з пропозиціями. Якщо грошей на листа звісно не жалко.

Доречі, до Теребовлі, окрім ЛХ можно записувати усі радіостанції Тернополя.
  •  

steyr22

також у пд-сх частині Теребовлі можна приймати 106,6 і 103,2 з Чернівців на 3-5.  власні спостереження: 105,9 в Теребовлі приймається на 5,Тернопільські фм-ки на 2-5(залежно від станції і місця) П.С.: Адмін,додайте рдс Супер Радіо в таблиці.
  •  

Buran

Від учорашнього вечора мовчить "Радіо 24" на 88,1 FM. Можливо, відключення передавача відбулось раніше. Причини не знаю.
  •  

vital-fm

•  

Igor47

Цитата: pavlo_r від Вересень 06, 2013, 14:00:47
До речі, в Тернополі на 106,6 сильні позасмугові випромінювання від Мелодії на 106,1.
На 106.6 сильний фантом спостерігав ще 2-3 роки назад в центрі м.Тернополя.

Цитата: Buran від Листопад 17, 2013, 17:00:55
Виходячи з цього, я не поділяю думку деяких учасників форуму, що якби в Тернополі не була задіяна частота 106,1, то можна було б ловити "Львівську хвилю" з Чорткова. А те, що "ЛХ" зловили аж у Збаражі, можна пояснити тим, що це місто знаходиться на одній з найвищих точок Подільського плато, тобто вище, ніж Тернопіль.
Щодо 105.9, то перешкоди від 106.1 помітні лише під час місцевої реклами на останній, оскільки реклама йде голосніше.
Центр м.Збараж знаходиться в "ямі", я ж знаходжусь не в самому центрі, а у вищій точці (хоча і не саме найвище) на 4 поверсі п'ятиповерхівки.
Видимість і краєвид :) хороший на північ і на південь, тож у мене приймається постійно і 105.9 "ЛХ" і 107.9 "УР-1".
В Тернополі ж 105.9 колись мені зловити не вдалось, а 107.9 тоді ще не було.

Цитата: Buran від Листопад 17, 2013, 17:00:55
"УР-1" на 107,9 з Кременця, як тут уже писали, приймається в районі "Подолян". Якщо точніше, то за ними - якщо йти по об'їзній у напрямку села Гаї-Шевченківські. На трасі можна зловити такі точки, де "УР-1" приймається майже ідеально, з невеликим тріскотінням.
Треба буде взяти свій Деген і походити в районі від ТРЦ Подоляни, траси на Львів і сіл Гаї-Гречинські та Гаї-Шевченківські.
Правда там недалеко до антен по вул. 15 квітня, 6 і Деген від сильних сигналів може перевантажитись.
  •  

vital-fm

Бережани: Відновили мовлення на 100,6, та запустили 103,2, звук тихий, моно, можливо беруть з 71,03.
  •  

vital-fm

Цікаво, хто так само здивувався, почувши на 104,1 зарубіжну музику?
У моєму випадку Брітні Спірс.
Після збою у нас 2 "Супер радіо", 104,1 йде з відставанням, 102,3 мовчить.
Стоп, в інтернеті теж на ефірі нашого - "Супер", значить проблема не локальна.
Після 9:25 - виправили.
Невже окрім мене ніхто не помітив.
  •  

steyr22

102,3 -несуча ще з ночі.а 105,9 десь з п'ятниці в стереозвучанні(ефект мінімальний,в навушниках добре чутний) + сигнал часто зникає на 1-2сек і плавно поновлюється
  •  

vital-fm

Станом на 12:45 на 102,3 місцевий плейлист.
steyr22
А ти 104,1 не моніторив, цікаво, коли в них цей глюк з "Супер" стався.
  •  

steyr22

Vital-fm,нажаль ні,в мене переважно грає 102,3 ,88,1 ,101,1 ,105,9
  •  

vital-fm

Недовго лунав місцевий плейлист, 102,3 - далі несуча.
  •  

steyr22

На 102,3 знову місцевий плейлист
  •  

vital-fm

Вони видно тільки на 15 хвилин місцевий плейлист вмикають.
Накрився тюнер на 102,3.
Мовлення відновлено.
  •  

Buran

Хтось може знає - час мовлення радіо "Лад" у Бережанах на 103,2 ідентичний тернопільському ефіру, з 12:00 до 17:30? В інший час відкрита несуча чи передавач вимикають? Чи є місцеві включення? Бо теоретично вони могли б ретранслювати передачі обласного радіо "Говорить Тернопіль" (оскільки це одна й та ж ОДТРК) і навіть домовитися з місцевим районним радіо "Говорять Бережани" (тут власником є райрада). І чи є подібні приклади в інших областях України?
  •