Тюнери та CAM-модулі DVB-T2 (загальна тема)

Автор admin, Липень 24, 2011, 22:37:55

Попередня тема - Наступна тема

АРТЁМ ИВАНОВИЧ

вопрос знающим - хочу прикупить под заказ портативный дорожный т2 телевизор, скажите эти модули с такой техникой работать будут?
  •  

docartey

Пока заявлена поддержка только "крутых" ТВ - http://www.agsat.com.ua/index.php?productID=1392
Я думаю еще рано делать выводы.
  •  

unknown

Из российских источников:
Цитатасейчас насчитывается 96 моделей телевизоров, поддерживающих стандарт DVB-T2
Из украинских источников:
Цитата... 124 модели телевизоров, поддерживающих стандарт DVB-T2 и имеющих слот CI+
Что поделаешь, два мира- две системы!
  •  

Serhiy1970

Лист Президенту ЛРУ про завадостійкість приймачів Т2

Львівське відділення "Львівський клуб короткохвильoвиків"
Україна, 79000, м. Львів-поштамт, а/с 41
E-mail: us5we@bk.ru Tel:+380 32-2700014
№ 197 7.09.2012 р.

Президенту Ліги Радіоаматорів України
п. Лякіну А.В.
Голови Львівського відділення ЛРУ
"Львівський клуб короткохвильoвиків"
Гончарського Віктора Володимировича

Враховуючи лавиноподібне збільшення кількості приймачів стандарту DVB-T2 та надходження інформації про низьку завадостійкість цих пристроїв, тимчасовою технічною групою львівського клубу короткохвильовиків у складі інженерів:

А.Котляров, UX5EW - керівник,
В.Гончарський, US5WE,
Р.Ганович, US5WDX,
проведено дослідження завадостійкості двох найбільш поширених в регіоні ТВ ресиверів, а саме Trimax TR2012HD та Strong 8500.

Обладнання:
КХ трансивер Icom IC-725, підсилювач 200 вт на ГК-71,
антена КХ - багатодіапазонний штир, КСХ не більше 1.5 на діапазонах 40-10М;
УКХ ЧМ трансивер Yaesu VX-2,
антени УКХ - штатна переносна та стаціонарна зовнішня;
антени ТВ - логоперіодична промислова та розрізний вібратор, налаштований на середину ДМХ діапазону, без антенних підсилювачів.

Досліди проводились у 2 точках в прямій видимості та на відстані 5 та 8 км від телецентру.

Відстань між передавальною КХ/УКХ та приймальною ТВ антеною 10 метрів.

Отримані результати:
1. У Strong 8500 завади повністю відсутні на всіх КХ діапазонах при максимально дозволеній потужності 200 Вт.

2. У Strong 8500 завада була відсутня на УКХ діапазонах при рівнях потужності 2 та 0.3 Вт ( 144 та 432 МГц відповідно).

3. У Trimax TR2012HD завада з"являлась (зникало зображення) на усіх КХ діапазонах при потужностях починаючи від 15-20 ват,
найгірший показник отримано на діапазоні 10 МГц.

4. У Trimax TR2012HD завада з'являлась при потужності 2 Вт на 144 МГц та 0.3 Вт на 432 МГц.

5. Дослідження впливу близького ВЧ поля в УКХ діапазоні за допомогою джерела сигналу Yaesu VX-2 із штатною антеною та потужністю 2 Вт на 144 МГц та 0.3 Вт на 432 МГц при розміщенні передавальної антени на відстані 10 сантиметрів від пластмасового корпусу приймача Trimax TR2012HD заваад не виявили.

Висновки.
В ТВ приймачі Trimax TR2012HD блокується радіотракт навіть при малих
рівнях потужності на усіх КХ та УКХ діапазонах, а у випадку використання
дешевих несертифікованих ТВ антен з попередніми підсилювачами без полосових
фільтрів для блокування цих приймачів достатьньо лише сотень міліват на найпопулярніших УКХ діапазонах 144/432 МГц.

Ці пристрої представляють загрозу радіоаматорському руху в Україні!

Просимо Вас звернутись з відповідним запитом до УЧН, НКРЗ чи будь-яку іншу службу яка вповноважена вирішити питання про внесення відповідних схемних змін в ТВ приймачі Trimax TR2012HD.

З повагою,

Голова ЛВ ЛРУ ___________В.Гончарський
"Львівський Клуб Короткохвильовиків" US5WE

http://cqpriluki.at.ua/forum/14-17-1#82
  •  

fediv

Serhiy1970, навіть без описаних вимірювань можу підтвердити, що при слабкому сигналі тюнер "Trimax-2012" показує значно гірші результати. При цьому у мене, на основі непоганої статистики, складається враження, що його параметри можна значно покращити розумною корекцією програмного забезпечення (прошивки). При слабкому сигналі цей тюнер не лише дивним чином показує якість то максимальною, то нульовою (а "Strong-8502" від тої самої антени вже показує зображення), та ще й в деяких ситуаціюх його горе-програма залітає в якесь дивне, тупікове положення, і тюнер показує якийсь рівень сигналу і якусь якість, навіть якщо відключити антену. З цього положення його можна вивести, лише перемкнувши на інший канал.
Поганеньку програму серйозно не покращиш ніякими змінами. Якби розробники Трімакса попросили програмістів з Стронга зробити їм альтернативну програму для тюнера (це лише безтолкова мрія), то на рівному місці Трімакси можна було б покращити звичайною перепрошивкою.
  •  

@leg

Добрый день!
А не подскажете, CAM-модули которые появились в продаже, будут подходить к медиаплеерам с DVB-T2?
  •  

unknown

@leg
Модули должны были появиться, но не появились, теперь вроде на конец недели ожидаются.
К чему будут подходить, кроме ТВ с Т2- вопрос сложный и конкретного уверенного ответа пока не существует.
Вроде работают со спутниковыми ресиверами Openbox S9, Optibox Raptor и GI Matrix2 (они с Т2).
  •  

autorun

А хтось пробував CAM модулі зеонбудовські на тв зі встроєним Т2 тюнером. Цікаво, я придбав ТВ Samsung 40` із вбудованим т2 тюнером то в с.Лелюхівка Новосанжарський район Полт. обл. в ямі (польська антена з SWA-9999 на горищі 1-поверхового будинку) То МХ1 3 5 Полтава- 80%. Інтер, Мега, Лтава, Голдбері і 3 тестові показують чудово. а інші пише що закодовані і нема ні відео ні звуку хоча показує що Стерео і навіть телепрограму дивитись можна. (До речі такий сигнал тільки з Полтави з Кобеляк Красногорівки в мене нічого в цифрі)
RADIO - ❤
  •  

velychko.op

Цитата: "autorun" post=35369А хтось пробував CAM модулі зеонбудовські на тв зі встроєним Т2 тюнером. Цікаво, я придбав ТВ Samsung 40` із вбудованим т2 тюнером то в с.Лелюхівка Новосанжарський район Полт. обл. в ямі (польська антена з SWA-9999 на горищі 1-поверхового будинку) То МХ1 3 5 Полтава- 80%. Інтер, Мега, Лтава, Голдбері і 3 тестові показують чудово. а інші пише що закодовані і нема ні відео ні звуку хоча показує що Стерео і навіть телепрограму дивитись можна. (До речі такий сигнал тільки з Полтави з Кобеляк Красногорівки в мене нічого в цифрі)
ще покищо мало власників цих модулів є... чекаємо на відгуки
  •  

Охрим

Цитата: "autorun" post=35369А хтось пробував CAM модулі зеонбудовські на тв зі встроєним Т2 тюнером.
Вони у продажу з'являться тільки в кінці тижня - http://www.agsat.com.ua/index.php?productID=1392&discuss=yes
  •  

unknown

Список моделей ТВ под модуль пополнился телевизорами Philips
http://www.agsat.com.ua/index.php?productID=1392
  •  

unknown

Новая модель тюнера DVB-Т2 - TRIMAX TR-2013 PVR HD
ЦитатаСамое главное блок питания в
тюнере отдельный, что гарантирует устойчивую работу приёмника.
Смешно, однако, нашел таки человек "главное". То- то я смотрю, Стронги 8500 с встроенными БП работают жуть до чего "неустойчиво"  :nea:
  •  

Охрим

Цитата: "unknown" post=35539Новая модель тюнера DVB-Т2 - TRIMAX TR-2013 PVR HD
 Смешно, однако, нашел таки человек "главное". То- то я смотрю, Стронги 8500 с встроенными БП работают жуть до чего "неустойчиво"  :nea:
Да в тюнере с записью и таймшифтом так выделить главное надо суметь :good:
  •  

unknown

•