ТРМ в Київській області

Автор MrVlaDor, Серпень 03, 2010, 23:57:52

Попередня тема - Наступна тема

admin

Ч удово
Було: EUROPA / PLUS + заводський RT/
Щодо Прилук, дивно що немає тел. номерів після REKLAMA. Було: RIDNE MISTO - RIDNE RADIO RADIO PLANETA 102,8 fm REKLAMA 5-39-50 5-31-92. Стало: RIDNE / MISTO - / RADIO / PLANETA 102,8 FM / дата / час / REKLAMA
  •  

dxman

Телефон на 102.8 в RDS пишуть через раз і якщо вказується то саме 5-31-92
  •  

dxman

Зібрав антету. Цього разу подвійний квадрат, бо матеріалу невистачало на потрійний. Хотів вішати на балкон, але все-таки запер на гору.Антену встановвив у західному напрямку, поряд із антеною встановленою вертикально. Порівняв ....
Відео порівняння за цим посиланням.

https://www.youtube.com/watch?v=KNaOIP8eYo8
Там де київські станції йдуть гірше, то горизонтальна поляризація. Крім 92.6 96.4 98.0 98.5 100.0 100.5  102.5 105.5. На згаданих частотах різниці майже немає.
Взагалі чекаю тропо, бо тоді йдуть станції які точно знаю що горизонтально, а попередній висновок - на ягі різниця між поляризаціями наче більш помітна. Може на квадратах просто підсилення краще, тому і різниця не така помітна, хоча всетаки конструкції зовсім різні...
Ще подивлюсь
P.S Порівняння проводилось зі встановленими підсилювачами, без них різниця більш помітна:слабкі  вертикальні станції в горизонталі майже не чути
  •  

Formally 20

Тут на форуме ProTV пишут, что мультиплекс Ера-продакшн отключили за долги. Это правда?
http://protv.ua/forum/viewtopic.php?f=33&t=13270&p=122959#p122959
  •  

Ігор

Важко перевірити, трохи далеко живу.

Надіслано від мого GT-S7262, використовуючи Tapatalk

•  

dxman

Станом на вечір понеділка на мультіплексі ери  сигал відсутній, ще десь місяць тому, чи трохи більше, коли перевіряв ефір,  сигнал точно був.
  •  

vital-fm

Підозрюю чекають конкурсу та нових мовників на них, які будуть платити, тим, що були, вже це не треба.
Може домовилися на час перевірок та продовження ліцензії відновити мовлення.
  •  

Ігор

Цитата: dxman від Липень 05, 2016, 13:13:31
Станом на вечір понеділка на мультіплексі ери  сигал відсутній, ще десь місяць тому, чи трохи більше, коли перевіряв ефір,  сигнал точно був.
В Яготині нормально приймався?
  •  

dxman

В мене дома приймався завжди як 41-й так і 43-й не залежно від погодніх умов, а вже 51-й в денний час сипався дуже сильно (антена польська решітка підсилювач старий добрий SWA 49 який служить ще з 1996 року) А так по Яготину сигнал приймається з добрим підсиленням та на верхніх поверхах
Наприклад на  дачі тільки за певних погодніх умов (при проходах та  де-коли у вечірній час. Просто на дачі всі столичні станції йдуть погано, бо  знаходиться біля річки, тому в ямі відносно мого розташування
  •  

Ігор

Біля Рокитного також ці мультиплекси приймаються в залежності від проходження. Проходе в основному 41ТВК.

Надіслано від мого GT-S7262, використовуючи Tapatalk

•  

dxman

В Яготині 41-й приймавсья гірше ніж 43-й, бо на 41-му з Прилук є аналоговий канал (ТБ ПРИЛУКИ) .Якщо повернути на Прилуки буде аналог, якщо на Київ, то буде/була цифра.
Взагалі Яготин в плані прийому, як ТБ так і радіо таке собі цікаве місце:
Пів міста (його центральна південна , західна та південно-західна частини) де краще приймається сигнали зі столиці, а у північній та східній частині міста краще йдуть сигнали з Прилук. Є, точки де сигнали з Києва просто убойний Наприклад: на мікрорайоні супій раніше коли 37-й тв канал був слабкий(1992-1998) там мовив Ютар+, то на четвертому поверсі сигнал , який погано приймався навіть у Борисполі (40 км до столиці) приймався на кімнатну антену , в той час, як на сході міста на зовнішню  навіть з підсилювачем (26 дБ) сигнал , якщо без проходу, ледве приймався. Аналогічно зі слабкими сигналами з Прилук:в мене на дачі на кусок дроту тягне, а на мікрорайоні супій навіть на четвертому поверсі потрібна зовнішня антена з підсилювачем.
Так само і фм. Наприклад на півночі міста 71.0 чи 102.0 тягне на кусок дроту навіть на дешевенький китайський приймач чи мобілу, а на півдні міста тільки на центр чи автомагнітолу.
Є різниця і по СХ чи КХ. на сході чи півночі міста прийом завжди (навіть в денний час) кращий ніж в іншій частині міста. Скажімо у свій час (1994-1996) на СХ радіо 50 та онікс радіо з Харкова приймались чілодобово, а в мене тільки на зовнішню антену чи у вечірній час доби, хоча відстань між мною і дачою тільки 1 км Хоча на півдні міста пром зона....
Коли йду з приймачем чи на авто, то чітко все це чути. Знаю місце де картина міняється причому різко. Те саме і зі спородняком:на півночі міста прийом далеких фм чи тб при спородняку кращий у кілька разів (перевіряв одночасно я дома, а кум на дачі) наприклад на першому мв каналі на дачі йшов останкіно десь із урала, у той час в мене ледве був чорно-білий сигнал ітд.
Взагалі мені повезло живу десь по центру між діома зонами( в один бік одне в інший інше)
Ще одне. Помітив такий момент: станції які вказують що у них антени не направлені, все-одно є різниця з якого боку від передавача приймати. Наприклад у 1995-1996 роках, столичне радіо Ютар (106.5) на південь від столиці приймався краще ніж на схід. У Боярці чи Василькові її було чути на китайську магнітолу (були такі зі "світомузикою")у той час на такій самій відстані на схід (Бориспіль) сигнал йшов гірше, не кажучи вже про Яготин. Так само в ті роки і 100.0 гала радіо - в Яготині приймався , навіть на першому поверсі (на зовнішню антену), а от у Білій Церкві на 5 тому поверсі (район Первомайского) ледве чути було. Зараз те саме з деякими станціями  Львова. Раніше люкс лупив в одному напрямку зараз в іншому, так само і 107.2 зі Львова (радіо в голос)
  •  

Radiostyle

Цитата: dxman від Липень 06, 2016, 12:39:15
Так само в ті роки і 100.0 гала радіо - в Яготині приймався , навіть на першому поверсі (на зовнішню антену), а от у Білій Церкві на 5 тому поверсі (район Первомайского) ледве чути було.
не знаю,я собі спокійно на Леваневського (4 мкрн.) на китайчика слухав,жив на 3-му поверсі
  •  

dxman

До 1995-го коли вони ще ретранслювали VOA – Europe, приймали? Бо вже десь у 1995-му почалося власне мовлення  потужність збільшилась, бо вже у 1996-му в Яготині на автомагнітолу без проблем йшло. До цього тільки на зовнішню антену.
  •  

dxman

На 100.5-народе радіо, третій день не бачу RDS. Зник? чи щось інше. хто може первірте.
P S RDS дійсно пару днів небуло. Від учора все вже є
  •  

dxman

На 95.0  хтось працює, йдуть релігійні проповіді та пісні. Думав що якісь баптисти щось транслюють через трансмітер, але включав і у дві години ночі і ранком сигнал є. Навіть вказуються якісь номери телефонів, які починаються з цифри 8, а вісімки в країні вже давно не існує. Не знаю поки чи по всьому Яготину, бо на дачі сигналу немає Правда там і прийом гірший.тож не факт що сигнал йде з Яготина. . Сам сигнал приймаю на антену направлену на північний схід, на дві інші сигналу немає взагалі. Пізніше, якщо ще буде сигнал скину відео,
  •