В Яготині 41-й приймавсья гірше ніж 43-й, бо на 41-му з Прилук є аналоговий канал (ТБ ПРИЛУКИ) .Якщо повернути на Прилуки буде аналог, якщо на Київ, то буде/була цифра.
Взагалі Яготин в плані прийому, як ТБ так і радіо таке собі цікаве місце:
Пів міста (його центральна південна , західна та південно-західна частини) де краще приймається сигнали зі столиці, а у північній та східній частині міста краще йдуть сигнали з Прилук. Є, точки де сигнали з Києва просто убойний Наприклад: на мікрорайоні супій раніше коли 37-й тв канал був слабкий(1992-1998) там мовив Ютар+, то на четвертому поверсі сигнал , який погано приймався навіть у Борисполі (40 км до столиці) приймався на кімнатну антену , в той час, як на сході міста на зовнішню навіть з підсилювачем (26 дБ) сигнал , якщо без проходу, ледве приймався. Аналогічно зі слабкими сигналами з Прилук:в мене на дачі на кусок дроту тягне, а на мікрорайоні супій навіть на четвертому поверсі потрібна зовнішня антена з підсилювачем.
Так само і фм. Наприклад на півночі міста 71.0 чи 102.0 тягне на кусок дроту навіть на дешевенький китайський приймач чи мобілу, а на півдні міста тільки на центр чи автомагнітолу.
Є різниця і по СХ чи КХ. на сході чи півночі міста прийом завжди (навіть в денний час) кращий ніж в іншій частині міста. Скажімо у свій час (1994-1996) на СХ радіо 50 та онікс радіо з Харкова приймались чілодобово, а в мене тільки на зовнішню антену чи у вечірній час доби, хоча відстань між мною і дачою тільки 1 км Хоча на півдні міста пром зона....
Коли йду з приймачем чи на авто, то чітко все це чути. Знаю місце де картина міняється причому різко. Те саме і зі спородняком:на півночі міста прийом далеких фм чи тб при спородняку кращий у кілька разів (перевіряв одночасно я дома, а кум на дачі) наприклад на першому мв каналі на дачі йшов останкіно десь із урала, у той час в мене ледве був чорно-білий сигнал ітд.
Взагалі мені повезло живу десь по центру між діома зонами( в один бік одне в інший інше)
Ще одне. Помітив такий момент: станції які вказують що у них антени не направлені, все-одно є різниця з якого боку від передавача приймати. Наприклад у 1995-1996 роках, столичне радіо Ютар (106.5) на південь від столиці приймався краще ніж на схід. У Боярці чи Василькові її було чути на китайську магнітолу (були такі зі "світомузикою")у той час на такій самій відстані на схід (Бориспіль) сигнал йшов гірше, не кажучи вже про Яготин. Так само в ті роки і 100.0 гала радіо - в Яготині приймався , навіть на першому поверсі (на зовнішню антену), а от у Білій Церкві на 5 тому поверсі (район Первомайского) ледве чути було. Зараз те саме з деякими станціями Львова. Раніше люкс лупив в одному напрямку зараз в іншому, так само і 107.2 зі Львова (радіо в голос)