Цитата: TV-Ukr від Березень 02, 2024, 16:10:40Можливо, але ця квота також завадила Kiss FM податись на Житомир та Чернігів, а Мелодії - на Суми. Думаю, що якби цієї квоти не було, то ці станції пішли б на конкурс.
Далеко не факт. Щодо Сум - то Мелодія там була, але згодом ТАВР замінив її на KISS. У Житомирі KISS так само колись був в ефірі РадіоКЛУБ, але потім його замінили на Авторадіо. У Чернігові KISS FM теж бував, а потім його замінили на інше. Тобто, схоже на те, що ці бренди в зазначених містах не надто сильно затребувані, тому їхні власники не надто поспішають їх туди приводити.
Цитата: TV-Ukr від Березень 02, 2024, 16:10:40Можливо, Мелодія подасться на колишню частоту Діва-Радіо, але все одно незрозуміло, чому на загальнонаціональних конкурсах ця квота є, а на місцевих немає.
Я так розумію - це відображення певних нюансів законодавчого поля. Яке передбачає більш суворі мовні рамки для мережевих компаній і більш гнучкі - для місцевих. У питанні квот це, якщо не помиляюсь, ніде прямо не прописано (хоча, я ще не дуже звик до всіх тонкощів нового Закону про медіа), але в Законі про мову ж є про мову теле- і радіоорганізацій. Можливо, від цього відштовхуються.
Березень 02, 2024, 22:49:37Цитата: 0-0-0-0 від Березень 02, 2024, 16:29:27Подалися, але на іншу частоту 90,6.
... але не факт, що виграють. Враховуючи останні тенденції та наявність "потужних конкурентів".
Цитата: 0-0-0-0 від Березень 02, 2024, 16:29:27Там 2 місцевих або відносно місцевих (РАІ з Івано-Франківська, яке раніше було в Бурштині, має свою мережу по області та Сяйво з Коломиї
Ну ці - реально місцеві. Або - якщо не місцеві - то регіональні.
Цитата: 0-0-0-0 від Березень 02, 2024, 16:29:27та мережеві Львівська Хвиля, FM Галичина
...ці дві теж регіональні. Галичина мовить фактично на два макрорегіони - Галичина і Волинь, Львівська хвиля - на ці ж два + Поділля.
Цитата: 0-0-0-0 від Березень 02, 2024, 16:29:27, Релакс та Шансон-Шлягер.
... а ось ці вже - реально мережевики. Ось мені важко називати "регіональними" бренди, які присутні в більшості регіонів країни - і у центрі, і на півдні, і на сході, і на заході, і на півночі.
Я пригадую, як у часи Пороха на одному з конкурсів на частоту у Кривому Розі для місцевого мовника Нацрада "завернула" Прямий ФМ. Начрада часів ПОРОХА. Завернула ПРЯМИЙ ФМ. Бо конкурс був - на місцеве мовлення. І "...Нацрада спеціально оголошує деякі конкурси з позначкою "для розвитку місцевих і регіональних мовників", аби вони могли їх вигравати, не конкуруючи з мережевиками".
Ну от а зараз - для чого?
)))))