Навіщо порівнювати два непорівнювані життя ? Життя в 80-х роках при Союзі, і життя в Україні зараз. Адже на 30 років, які пройшли, життя в Союзі, при соціалізмі, все одно змінилося б. Хто знає, в яку сторону воно могло би змінитись ?
Попробуємо порівняти одну і ту ж людину, одного і того ж віку в період 80- років в Союзі, і зараз в Україні. Порівняємо віртуального мене і реального мене.
Віртуальний я закінчив ВУЗ, працюю інженером в НДІ, працюю 30 років, аж до теперішніх днів живу і працюю при соціалізмі, в Союзі. Яке моє життя ?
1. Невідомо, чи дали якусь квартиру. Хто інженерам в НДІ дає квартири ?
2. Чи заробив я на машину і чи зумів її купити, це ще питання. Мабуть, їжджу на старезних батькових "жигулях".
3. Діти закінчили ВУЗи, одружились, всі разом живемо в тісноті, як цигани.
А ось сучасний я. Дивно, але все одно працюю інженером. Комерцією не займаюсь, але підробіток програмуванням маю. Купив більшу квартиру. Купив ВАЗ, заїздив його, купив іномарку. Старший син мусив вчитись у ВУЗі на контракті, не зміг поступити на бюджет. Добре, що зараз у нього все нормально, він собі купив окрему квартиру.
Молодший також так-сяк вчиться в ВУЗі, його навчання мене не радує
Порівняли мене і мене ? Порівняли. То чого я буду ностальгічно ридати за Союзлм ?