Цитата: admin від Жовтень 04, 2014, 12:40:05
Всякие крымские rl55ие и домбасские восстановители совка подобную тему наверное просто забывают
http://argumentua.com/stati/detstvo-na-katorge-gulag-dlya-samykh-malenkikh
Не так, не так.
Совки, яких, об'єктивно, найбільше на сході України, особливо в промисловій зоні Донбасу (теперішня Лугандонська територія) дуже часто зовсім не заперечують історію.
Просто цитую.
"Біля Сталіна зібралися вороги народу, і закрили правду від його ясних очей"
"Без суворих мір неможливо було розправитись з ворогами"
"Та ми як сир в маслі жили при Брежнєві" (детально: квартири давали, на пенсію з якоюсь магічною цифрою 132 крб можна було і на море їздити, продукти і варена ковбаса були дешеві, не було ні найменшого безробіття, для особливих совків - ще робили ракети і перекрили Єнісей)
Ну, і повторювання традиційних "істин":
"При Союзі всі жили абсолютно дружно"
"Зовсім не було такої злочинності"
"Мораль була на такій висоті і чистоті, що вище - лише гори, а чистіше - лише очищувальна клізма."
Добре, а чи пам'ятають совки негативні сторони Союзу і того суспільного ладу ?
Ні, не пам'ятають. Не роблять вигляд, що не пам'ятають, а просто не пам'ятають. Чому ? Так влаштована людська пам'ять, що коли ХОТІТИ забути щось негативне (не особисто тяжке і неприємне), то це негативне справді з часом буде сприйматись не як негативне, а як звичайне.
Це не абстрактні філософствування, і я не напишу зараз якесь посилання на сайт, де я це нібито прочитав. Просто можу сказати про себе:
- надзвичайно паскудні два роки служби в армії, в ПВО СВ. Саме тяжке було - не бігти крос, тримаючи перед собою чоботи, і не чистити від болота станцію наведення чи пускову установку. Найгірші були взаємовідносини між солдатами, особливо перших півроку. Гірше, мабуть. лише в тюрмі, але там я ще, на щастя, не був.
- не прижився в студентському колективі, коли потім поступив в КПІ. Не трагедія, а от неприємно.
- не вдалось захистити кандидатську дисертацію. Недостатньо зубасто воював за місце під сонцем.
Далі пішло якось комфортніше і краще.
Невже я буду згадувати кожного вечора всі підряд неприємні ситуації, події ? Чи були вони, чи не були, а їх для мене зараз нема, і не треба.
Якщо хотіти, щоб минуле було кращим - воно автоматично стане кращим. І тому я стверджую, що совків не перевиховати і не переконати. Вони і далі будуть тягти країну назад.
Їхня кількість з роками по експоненті буде зменшуватись. Це вже не я сказав, а соціологія.