І ще напишу повідомлення. Довго над ним роздумовував.
Так, як 20 жовтня двадцять років буде цьому каналу, і декому це як кістка в горлі, то може в цей день статись все, що завгодно.
На мою думку, є кілька варіантів розвитку подій 20 числа:
1. Канал відсвяткує свій ювілей, і будуть лише фейсбучні заклики його закрити.
2. В цей день можуть викинути в мережу зламану пошту Бенкендорфа, Безлюдної, Нікітіна, де буде видно їх зв'язок з ФСБ чи іншими структурами Кремля(а оце вже серйозно), і це може стати приводом до наступних, страшніших варіантів.
3. Дмитрівську,30 підпалять так само, як і Щусєва,26, але без жертв.
4. Знову підпалять, але будуть жертви. І дуже тоді цікаво, що ж скажуть ті фейсбучники і депутати, які закликали закрити канал. І хтозна, чи не доведеться цим депутатам боятись за своє життя. Я не здивуюсь, якщо наступного дня після закриття Інтера ніби випадково підпалять будівлю Еспресо, а в Опоблоці скажуть, що ми тут ні при чому. Насильство породжує насильство. Якщо 4 вересня був самопідпал, то такий спосібмогли підказали в Кремлі, щоб потім спровокувати описаний мною варіант, а Путін розказуватиме потім світу, що он в Україні придушують свободу слова, придушують опозицію, хоча насправді і влада, і опозиція в нас з одної еліти, просто влада більше орієнтована на Захід, і є опозиція патріотична, а є і проросійська. А щодо свободи слова(взагалі це коли ти відповідаєш за свої слова і обіцянки, готовий доказувати, що це правда),в Україні серед професіональних журналістів це ще залишилось, а в Росії взагалі її немає.
5. Сценарій подібний до того, як 2014 року захоплювали телевежі в Краматорську, Криму і на інших територіях Донбасу. Група мирних мітингувльників збирається біля телецентру на Дорогожицькій з плакатами типу "Інтер-руки Кремля", "Відключіть розсадник кремлівської пропаганди" і т.д. В цей ж час біля Дмитрівської,30 збираються люди у військовій формі, з масками, нейтралізують охорону, заходять у приміщення, розкидають димові шашки, доходять до ефірної апаратної, і вирубують її нафіг.
6. Варіант дуже довготривалий, але цивілізований. Будуть збирати докази по Інтеру, як по Росії з малайзійським літаком. Може, десь через рік його закриють, або з медіа групою комусь перепродадуть.
Щось мені здається, що був 4.09 самопідпал, бо при справжньому підпалі у колективу каналу хоча б якийсь елементарний страх зявився, а так призначили одразу винних і кажуть, шо не будуть змінювати редакційну політику. Безсмертні, чи що?
На щастя, я не знайомий ні з одною стороною протистояння(фронтівцями),ні з інщою (інтерівцями). І це не інсайдерівська інформація, просто нинішній розвиток подій наштовхує мене на думку, що 20-річчя Інтера не буде для нього солодким днем, як 20-річчя існування для 1+1.
Чому лише Народний фронт так не любить телеканал? Просто в його списку немає людей Льовочкіна та Фірташа, та й на цю партію перед виборами мало хто ставив.
І хтозна, чи Інтер після свого закриття не відновиться на частотах НТН, К1, Zoom.
Так що поживемо, побачимо.