ТРМ у ІВФ області

Автор Olek, Грудень 16, 2010, 18:50:35

Попередня тема - Наступна тема

kram2000

Ретро мовить у Франику зараз чи вже всьо???
  •  

pati

•  

pati

Вимкнули Ретро ФМ в Івано-Франківську на 100.4 та в Яремчі на 104.0.
  •  

EricX

Чому вимкнули Ретро? Які перспективи відновлення мовлення на 100,4 ?
  •  

admin

•  

Влад

УР-1 повинно отримати. А як інакше?
  •  

EricX

Виправте будь-ласка у таблиці "Ефір по нас. пунктах", зокрема по  Івано-Франківську
http://ukrtvr.org/efir-po-naselenikh-punktakh/ivano-frankivska-oblast.html  :

2 V pal      Новий канал   Івано-Франківськ
9    pal 16:9      1+1                   Івано-Франківськ
36  pal 16:9     СТБ           Івано-Франківськ

(трансляція йде у PAL, у SECAM лишилось два канали UA ПЕРШИЙ та Україна)

•  
    Подякували за цей пост: Denis05ua

EricX

Ще одне виправлення...

2 V pal      Новий канал   Івано-Франківськ
Поляризація сигналу все ж таки як і була - вертикальна. 
  •  
    Подякували за цей пост: Denis05ua

digitalif

Сьогодні, 6 грудня 2017 року, в Івано-Франківську помітив мовлення радіо 'Промінь' на 72,8 МГц. Сигнал стійкий, стерео з пілот-тоном. Якість звуку нормальна, на відміну від 71,24 МГц.
Про початок мовлення не можу нічого конкретного сказати.
Про якість звуку на Першому каналі УР - пізніше.
  •  

RomHol

Дякую за приємне повідомлення. Так "Культура", якщо "Промінь" мовить на її УКХ-частоті, вже, мабуть, транслюється на 91 МГц. Я у жовтні читав десь на фейсбуці допис від одного слухача, що "Культура" мовить на 91 МГц, проте там початок трансляції не був  підкреслений, і підтвердження роботи передавача не було. Якщо "Культура" дійсно мовить, то треба занести це на сторінку міста на форумі. Якщо мовлення "Культури" є на FM, перевірте, будь ласка, чи є ввімкнення обласного радіо на 91 МГц у відрізки 10:00-11:00, 13:00-14:00, 18:00-19:00.
  •  

digitalif

1. Не треба заносити на сторінку міста, коли почне Культура мовити на 91 МГц, тоді і зазначимо.
2. Культура продовжує мовити на 72,02 МГц.
3. Промінь мовить на 72,8 МГц.
4. Свої здогадки не сприймайте як факт.

При нагоді промоніторю Культуру, здається обласне радіо має врізки.
  •  

RomHol

Дуже дякую за роз'яснення. Перепрошую, що не звернув уваги на значення УКХ-частот. Чи правильно я зрозумів, що почав працювати передавач "Променя" на 72,8 МГц, який, мабуть, не працював з 2005 року? Це взагалі дуже цікаво, оскільки я поки що не чув, щоб якісь УКХ-передавачі Українського радіо, вимкнені ще тоді, вмикалися зараз знову.
  •  

digitalif

Швидше за все, це новий передавач, який підтримує стереорежим з пілот-тоном, як звичні фм-ки з 88-108 МГц. Прийом на 5+. Стара система Дождь2 мабуть років десять як не працює.
  •  

RomHol

Дякую, зрозумів. Взагалі, мабуть, зараз Івно-франківськ - єдиний населений пункт України, де присутні всі три канали Українського радіо в УКХ-діапазоні, причому два з них - у стерео. А чи не могли "Дождь" переробити для роботи з трансляції з полярною модуляцією у трансляцію з пілот-тоном?  Взагалі якщо мій приймач має єдину шкалу 64-108 МГц, і на FM 88-108 МГц прийом йде у стерео з пілот-тоном, то і на 64-74 МГц прийом буде у стеро, якщо передавач прайює у режимі з пілот тоном? Можливо, якщо знаєте, скажіть, чи легко зараз придбати сучасний приймач, який в УКХ діапазоні може прийняти стерео з пілот-тоном?
  •  

digitalif

Виходить, що так - Івано-Франківськ, один з трьох обласних центрів, де немає УР-1 у верхньому УКХ-діапазоні, за те є всі три канали у нижньому.
Щодо можливості переробки старих передавачів нічого не можу сказати, та й полярна модуляція (можу помилятися) була рідкістю.
Що у вас за приймач такий, що маючи шкалу 64-108 МГц і приймає 88-108 у стерео?
У мене TECSUN PL-380 i DEGEN DE321. Обидва уміють в пілот-тон.
Бренди TECSUN i DEGEN вважаються хорошою "китайщиною". Можна собі піднайти щось від них, але щоб у специфікації обов'язково був діапазон 64-108 МГц та стерео у ФМ.
Читайте тему http://forum.ukrtvr.org/index.php?topic=885.0
  •