Як на мене панорама за добу не дозволяє розгледіти цифровий сигнал вірніше на панорамі що доступна зараз я не знайшов сигналу, хоча спостереження за останні кілька днів показували що все ж трансляції є , при нагоді зроблю в день скрін.
На превеликий жаль той сигнал що я спостерігав на web sdr в різні проміжки часу в мене прийняти не вдається основна причина тому, відсутність антени як такої, бо моїх три метра проводу за вікно взагалі антеною важко назвати. Так що питання DRM сигналу поки відкрите, хоча враховуючи тенденцію закриття усіх радіостанцій що мовлять на кв залишає мало шансів.
Одна надія на DAB який наче хоч трохи розвивається у країнах Європи. Я колись на радіосканері коли знаходився в Україні як гіпотетичну можливість допускав під час проходження прийняти DAB , в той час були тестові трансляції у Бухаресті, але це так гіпотезою і залишилось.
Зараз найближча радіо станція до мене що мовить у DAB знаходиться десь у колишній Прибалтиці звісно без антени я не маю шансів її прийняти.
Але є і хороші перспективи у моєму тепер Петербугу з першого жовтня планується друга хвиля тестових трансляцій у режимі DAB , хоч потужність і мала але до передавача мені лічені кілометри тому з нетерпінням чекаю початку трансляцій в надії на успішний прийом. Хоча тут інша проблема є, те що сигнал я побачу на спектрі я не сумніваюсь, а от чим я його декодую поки не знаю. Програма Dream що декодує drm в мене працює але вона з форматом DAB і DAB+ не дружить здається. Програми які працюють з DAB у мене чомусь не запускаються мабуть через те що вони працюють зі стандартним драйвером що йде на диску в комплекті з донглом, а після встановлення SDR шарпу, стандартний драйвер у мою систему не встановлюється. Тому доведеться шукати ще один комп'ютер для дослідів. З дивного хочу відмітити що трансляція яка планується буде зовсім не на частотах які декларовані для DAB (148,5-283,5 кГц) а у нижньому укв. Маю надію мені вистачить на це все часу )