Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

ass1995

Отключат - можно будет. Главное, чтобы эти частоты не отдали коммерческим вещателям.
  •  

Александр

Цитата
Сорри за хоть и не прямой, а "косвенный" оффтоп, но поскольку цель, всё же, благая, хотел бы сообщить, что только что администратору сайта НРКУ, в разделе контактов, я написал письмо следующего содержания:

Добрий день,
Будь ласка, вивчите можливість повернути онлайн-мовлення усіх трьох національних каналів УР у низькому бітрейті, наприклад, 16 кб/с, як це було кілька років тому. Це дуже актуально зараз як для мешканців у зоні АТО, де ефірне радіомовлення вимкнене сепаратистами, та якісний інтернет не завжди є. Навіть для переселенців у далеких селах це актуально, бо там немає 3G, а лише 2-2,5G. За поточними тарифами моб. операторів стрім 16 кб/с можна слухати у стільникових мережах 2-2,5G на смартфонах та планшетах досить стабільно та з якістю середніх хвиль і проводового мовлення.

Как думаете, они оперативно отреагируют (технически это несложно), или эта просьба в очередной раз потонет в бюрократических коридорах по до боли знакомой причине "браку коштів"?
« Останнє редагування: Сьогодні в 13:33:50 від Lupus68 »
Я тоже возмущаюсь таким высоким бит-рейтом. Это болезнь НРКУ. Они считают, что их программы обязательно необходимо слушать в супер-качестве, в ущерб количеству воспринимаемой информации. С самого начала существования интернет трансляций была выбрана система Real Audio Player, которым даже за рубежом не все могли пользоваться, жаловались. Затем вроде-бы переиграли на более приемлемые форматы. Теперь вдруг так.
Но сомневаюсь, что администратор сайта (5 лет назад был Олег Аблицов) решит эту проблему. Интернет технологиями в НРКУ заправлял Георгий Костюкевич - был начальником технического отдела. Сейчас не знаю. Плохо, что технические службы не высвечиваются на сайте. Действительно, зачем они тут? Зато фотки гендира и всех его заместителей есть, а также тлф творцов программ...
  •  

GMB

ЦитатаГолова Нацради Юрій Артеменко поцікавився, скільки в НРКУ працює людей. Анатолій Табаченко відповів, що приблизно 1140.
1140 человек... нехилое такое предприятие. Извините - а сфигали так много? Это же сколько бюджетных денег хавает. И это при том, что, как минимум, аудиооформление веет так еще, с времен союза немного... И еще Эра-фм делает же для них программы, и Громадське радио, и Свобода... Иа же ситуация, как я понимаю, и на НТКУ.
записи з ТБ: http://www.youtube.com/user/Serery
                         http://www.dailymotion.com/serery
записи з радіо: http://soundcloud.com/gmb_krm
  •  

FMDX

Аласанія аналізує ситуацію на своєму каналі і раніше писав, що планує скорочення відповідно до потреб, бо надто штат роздутий... А на НРКУ й досі Аврахов? Хотіли ж поміняти на кандидатуру від громадськости (як Аласанія). але щось не чув про подальші дії, певно, заглухло, нинішній теперішній владі (як і Папєрєднікам) потрібніше...
  •  

Yuriy

Цитата: GMB від Вересень 17, 2014, 22:50:42
И это при том, что, как минимум, аудиооформление веет так еще, с времен союза немного...
Есть такие музыкальные оформления, которые не стоит менять. Именно "Реве та стогне Дніпр широкий" символизирует Украину.
Я думаю, что НРКУ нужно выходить в мир, наконец-то открыть официальную страницу УР-1 и УР-3 в Facebook.
  •  

Александр

Цитата: ass1995 від Вересень 17, 2014, 20:06:48
Нацрада відмовила НРКУ в скасуванні п'яти попереджень і дала місяць на усунення порушень
Традиционные гонения Нацрады на НРКУ. Очень нелюбимый клиент у Нацрады. Многие прямо скажем придирки просто смешные - за минуты, секунды... и за отмененные программы. Вы бы попробовали с этой идиотской Верховной Радой выполнить запланированные в лицензии передачи, когда в заседаниях самой Рады сплошной бардак.  А нагибают за это НРКУ. Давно говорилось, что необходимо выделить для ВР отдельный радиоканал, как это сделали в ТВ.
Конечно, критике НРКУ действительно есть место. Согласен, что содержание некоторых программ совком таки веет по-прежнему. На общенациональное боевое радио военного времени слабо походит, слишком миролюбивое, сюсюкает... хотя она старается оперативно менять свои программы в такт с обстановкой, не дожидаясь бюрократических проволочек с лицензией в Нацраде. А насчет количества работников надо не спешить, ведь три основные программы, да еще и иновещание 4 языка... кроме штатников еще и много внештатников за копейки, если они все в этом числе. Помню, я внештатником на ВСРУ за свою ДХ-программу получал аж 3 грн. Интересно сравнить с зарубежниками. Когда-то, помню, о норвежском иновещании говорили, что там только 4 человека в редакции. Что правда и иновещания у них было всего, кажется, одна программа для моряков...
А вот про основную беду НРКУ (передатчики, частоты, финансы на это)  Нацрада умалчивает.
  •  

Lupus68

Цитата: Александр від Вересень 17, 2014, 18:05:38
Я тоже возмущаюсь таким высоким бит-рейтом. Это болезнь НРКУ. Они считают, что их программы обязательно необходимо слушать в супер-качестве, в ущерб количеству воспринимаемой информации. С самого начала существования интернет трансляций была выбрана система Real Audio Player, которым даже за рубежом не все могли пользоваться, жаловались. Затем вроде-бы переиграли на более приемлемые форматы. Теперь вдруг так.
Но сомневаюсь, что администратор сайта (5 лет назад был Олег Аблицов) решит эту проблему. Интернет технологиями в НРКУ заправлял Георгий Костюкевич - был начальником технического отдела. Сейчас не знаю. Плохо, что технические службы не высвечиваются на сайте. Действительно, зачем они тут? Зато фотки гендира и всех его заместителей есть, а также тлф творцов программ...
На удивление, они мне вчера написали! :woohoo: Там как раз известные Вам фамилии и упоминаются (см. в самом низу). А мой ответ им смотрите выше по тексту:
Добрий день,
Щиро дякую Вам за швидку відповідь.
Справа не в тому, який формат підтримує саме мій пристрій, або який саме мені зручніший, - головне, аби «кнопки» вибору форматів низького бітрейту були присутні на сторінці онлайн-мовлення НРКУ та відповідних сайтів усіх трьох каналів мовлення (УР1, Промінь, Культура). Слухачі потім самі для себе спробують ті чи інші формати.
Як на мене, до уваги треба брати статистичну оцінку: можливість звичайним користувачем прослуховування стріму у класичних версіях найпоширеніших плейерів у мінімальних версіях операційних систем (без обов'язкового встановлення усіляких версій ПРО та додаткових кодеків). Наприклад, планшети на Windows 7/8/8.1 за замовчуванням «розуміють» обидва формати - mp3 і aac+ у класичному Windows Media Player, більшість популярних програм та додатків Internet Radio для смартфонів та планшетів на Windows Phone і Android теж. Єдина проблема – аби розробники цього софту потім «підтягнули» відповідні нові бітрейти у меню вибору потоку прослуховування ваших радіостанцій. Так, у популярному додатку TuneIn Radio, який існує у версіях для Windows 8, Windows Phone і Android, та навіть вже інсталюється деякими виробниками у ОС, усі 3 канали УР присутні лише у бітрейтах 256, 128 і 56 кб/с. Найменшого на сьогодні бітрейту 48 кб/с, що є у вас на сайтах, там немає, але й він у мобільних мережах 2-2,5G постійно буферизує. Ось тому я й пишу про актуальність 16 кб/с. При пересуванні у місті або за містом більш важливою є інформація, а не комфортне звучання, головне, - бути у курсі подій та аби все було зрозуміло. У стаціонарних умовах, де є необмежений wi-fi, слухач потім сам вибере більш якісний бітрейт.
Можливо, пізніше потрібно буде попередити того чи іншого розробника про наявність інших, додаткових бітрейтів/стрімів (я так колись попереджав про аналогічну ситуацію з іншою українською радіостанцією розробників TuneIn Radio, після чого вони відкоригували відповідний стрім), або ж незабаром вони самі їх підтягнуть після чергового моніторингу і оновлення своїх баз інтернет-радіостанцій.
З повагою,

=====

17.09.2014 17:46, Olexandr Solomka <solomka@nrcu.gov.ua>
>Добрий день!
> Якими форматами ви маєте можливість користуватися?
> Можемо надавати mp3 та aac plus.
>
> 17 вер. 2014 14:57, користувач "Абліцов Олег" <webadm@nrcu.gov.ua> написав:
> >
> > ----- Original Message ----- From: <root@nrcuhost.tvhall.tv>
> > To: <webadm@nrcu.gov.ua>
> > Sent: Wednesday, September 17, 2014 1:00 PM
  •  

igor0x2dcom0x2dua

Цитата: ass1995 від Вересень 17, 2014, 20:06:48
Нацрада відмовила НРКУ в скасуванні п'яти попереджень і дала місяць на усунення порушень
а тепер скаже - ви нечемні, давайте прораховані частоти віддамо для ВєстіФМ  :diablo:

Цитата: GMB від Вересень 17, 2014, 22:50:42
1140 человек... нехилое такое предприятие.
Кілька років тому казали що біля 2000. Не слабо скоротили.

Про бітрейт: я колись давно слухав Промінь по діал-апу. Потік був 32кбіт/с ААС+. Модем працювів повільніше, тому я зберігав потік у файл і потім відкривав за півгодини після кінця передачі. Добре що буфер на сервері був великий.
  •  

Александр

Александр Соломка (привет тебе!) - наш человек (шп - швой парень), правая рука Костюкевича по таким технологиям. Можно с ним контачить. А дело Аблицова - поддерживать сайт в основном информационно. Под его керивництвом группа соответствующих редакторов, операторов. 
  •  

GMB

Цитата: Yuriy від Вересень 18, 2014, 04:12:16
Есть такие музыкальные оформления, которые не стоит менять. Именно "Реве та стогне Дніпр широкий" символизирует Украину.
Я думаю, что НРКУ нужно выходить в мир, наконец-то открыть официальную страницу УР-1 и УР-3 в Facebook.
ну та мелодия - понятно, то визитная карточка вообще. И выйти в соцсети нужно, да..
записи з ТБ: http://www.youtube.com/user/Serery
                         http://www.dailymotion.com/serery
записи з радіо: http://soundcloud.com/gmb_krm
  •  

Александр

Цитата: Yuriy від Вересень 18, 2014, 04:12:16
По-моему более важно было бы продвигать туда украинское иновещание, модернизировав стиль и содержание передач по международным стандартам. И обязательно на русском языке помимо других основных языков.
  •  

дрон

Цитата: Александр від Вересень 18, 2014, 21:23:53
И обязательно на русском языке помимо других основных языков.

В сложившейся ситуации, созданию Русской Службы НРКУ, ИМХО, нужно отдавать приоритет.
  •  

Lupus68

Цитата: Александр від Вересень 18, 2014, 15:03:26
Александр Соломка (привет тебе!) - наш человек (шп - швой парень), правая рука Костюкевича по таким технологиям. Можно с ним контачить. А дело Аблицова - поддерживать сайт в основном информационно. Под его керивництвом группа соответствующих редакторов, операторов.
Снова ответили:

Вітаю!
Для тесту УР-1 подається тепер у таких форматах

http://nrcu.gov.ua:8000/ur1-aacp-ulow.m3u

http://nrcu.gov.ua:8000/ur1-mp3-ulow.m3u

Якість для mp3 мені не дуже подобається, а AAC+ можна слухати))
  •  

ass1995

С Докучаевска есть вещание НРКУ на 711 кГц?
  •