Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

koschkin

Тепер у Краматорську,Слов'янську і прилеглих районах "УР-1" можна слухати на УКX 69.41МГц, 102.2 МГц і по дротовому мовленню. На 67.28 МГц мовив "Промінь",потім "Культура",наразі на даній частоті мовлення відсутнє з 2014року. Я за те,щоб знову мовило радіо "Промінь".
  •  

admin

•  

fmdxua

Цитата: admin від Листопад 25, 2016, 18:46:33
Якось дивно. Точно не гармоніка? Або просто якісь тести?
Приймав цю станцію в автомобілі по всьому місту, а також на приймачі Degen 1103 і Eton G8. Нарешті дійшов висновку, що сигнал однозначно із м. Лохвиця, бо він зникає, коли виїжджаєш за межі міста.
На 73,88 МГц - УР-1 - немає, зате є на частоті 74,5 МГц - тобто за межами діапазону. А 93,2 МГц - то якесь позасмугове випромінювання - але з чудовою якістю та достатнім сигналом, щоб слухати по місту в авто (на більш-менш нормальний приймач).
Тепер думаю, чи повідомляти в ПФКРРТ, чи нехай люди на FM слухають УР-1 ))
Все мои  публикации,  в которых Россия изображается негативно,  никаким образом не относятся к тем хорошим, умным, добрым людям, которых  много в данной стране.  Любые подобные сообщения  о тех, кто поддерживает или является участником российской агрессии по отношению к моей родной стране - Украине
  •  

koschkin

Цитата: admin від Листопад 25, 2016, 22:23:08
69.41 вимкнуть
Тільки цю частоту,щоб не дублювати УР-1 в двох діапазонах? Мовлення в УКX діапазоні залишиться чи взагалі припинять?
  •  

admin

Наразі в Україні у НРКУ принцип: не дублювати.
  •  

koschkin

Зрозумів.На УКX частота 67.28 МГц належить радіостанції "Промінь",яка мовила,потім на тій частоті було УР-3 "Культура". УР-2 або УР-3 мовитимуть? Можливо запитати саме в НРКУ?
  •  

admin

Запитай. УР-2 та УР-3 теж ніде не мовлять разом.
  •  

RomHol

Цитата: koschkin від Листопад 28, 2016, 17:57:47
Зрозумів.На УКX частота 67.28 МГц належить радіостанції "Промінь",яка мовила,потім на тій частоті було УР-3 "Культура". УР-2 або УР-3 мовитимуть? Можливо запитати саме в НРКУ?
Звісно, запитуйте. Я цілком розумію Ваше прагнення зберегти роботу цього передавача і одну або дві ліцензії Українського радіо на УКХ-мовлення у Краматорську. Я вважаю, що треба довести керівництву Українського радіо, що не треба вимикати цей УКХ-передавач. Чим більше радіослухачів буде перейматися цим питанням і аргументовано доносити свою думку співробітникам Українського радіо – тим більше шансів, що передавач залишиться у роботі, причому з трансляцією програм Українським радіо, а не іншими радіомовниками.
Я сьогодні зразку написав електронного листа заступнику виконавчого директора Українського радіо з питань виготовлення та поширення радіомовної продукції пану Юрченку щодо можливості мовлення УР-2 або УР-3 на УКХ у Краматорську, і він лаконічно відповів, що «такий варіант розглядається». З його такої короткої відповіді поки що складно зрозуміти щось додатково. На мою думку, можливо, Вам краще зателефонувати йому – номер є на сторінці або у файлі на сайті Українського радіо.
  •  

koschkin

Зателефоную,повідомлю про те,що скажуть.Добре,якщо УР-2 Промінь мовитиме на УКX.
  •  

koschkin

Запитував у редакції "Променя" про мовлення в Краматорську,вони не знають,але були б раді мовити,рекомендували звернутись до КРРТ. В Києві (в КРРТ)повідомили:через брак коштів НРКУ,буде мовити лише УР-1 в FM. Що скажуть в РТПС Краматорськ (на Карачуні)?
  •  

Влад

А навіщо мовити в фактично мертвому діапазоні, котрий практично ніхто не чує? І на енергоємних застарілих передавачах? Треба вимагати у Нацради, щоб дала дозволи на тимчасове мовлення в ФМ- діапазоні "Променю" і "Культурі" Хоча б у найбільших містах.. Краматорську, Маріуполі, Лисичанську,  Костянтинівці, Волновасі, Покровську. Конкурси в прифронтовій зоні проводити не треба. Була б політична воля..Тим паче Закон про суспільне мовлення зобов'язує Нацраду надати ФМ- частоти трьом каналам суспільного мовлення. Так чому ж не дають?  Уже ж ніби не злочинна влада?? І частоти вільні є. На одному з форумів прочитав, що є маса прорахованих частот на Донбасі...У Краматорську - 87.5, 92.1 та 98.6. Крім того у Краматорську зараз мовлять без ліцензії піратські радіостанції на 91.2, 92.7 та 99.2 ( на останній частоті імовірно мовлять зі Слов'янська). Маріуполь - 107.8, Лисичанськ - 89.2. У Сіверськодонецьку на 90.0 зараз ведеться піратське мовлення, отже, ймовірно, цю частоту також теоретично можна використати. У Покровську багато прорахованих частот. Чому ж позаконкурсно не віддати їх 2 і 3 каналам Українського радіо? Закон цього не забороняє, а навпаки вимагає.
  •  

vital-fm

У Брянській області, ближче до кордону, першим пробивається передавач "Променя" на УКХ...
  •  

koschkin

Згоден,треба надати частоти державному радіо,мережу з 2-3 каналів,різних напрямків. Державні частоти не можуть дати державному радіо,все рівно,що я в себе на городі не можу посадити огірки або картоплю,даю землю сусідам,а що залишиться-собі,а потім вони з урожаєм,а я ні.
  •  

admin

1. Переоформити додаток 3 (дата видачі додатка 01.01.2016) до ліцензії на мовлення НР № 00677-м від 06.11.2014 НАЦІОНАЛЬНОЇ ТЕЛЕКОМПАНІЇ УКРАЇНИ, м. Київ, у зв'язку зі збільшенням потужності передавача у м. Луцьку на частоті 88,3 МГц з 0,5 кВт до 1,0 кВт та зміною території розповсюдження програм, відповідно до зазначеної ліцензіатом у заявних документах, згідно з додатком до рішення.
  •  

admin

Наразі у нашій БД залишилось 8 частот ФМ УР-1 які ще не працюють:
88.4 Бердянськ
90.4 Кривий Ріг
97.3 Мукачеве
102.9 Копань
103 Загребелля (Сосницького району)
105.4 Жашків
106 Нікополь
107.2 Корець
І цілком можливо що 5-6 з них можуть працювати а ми цього не знаємо.
http://ukrtvr.org/telekanali-ta-radiostantsiji/834
  •