Українське радіо, Промінь та Культура

Автор admin, Січень 01, 2008, 22:24:54

Попередня тема - Наступна тема

Влад

Слухав. Промінь звертався щодо обох... Дали одну.
  •  

admin

•  

pavlo_r

«Правда тут», «Промінь», «ФМ Галичина» та «Армія ФМ» отримали дозволи на тимчасове мовлення в АТО
http://detector.media/rinok/article/124631/2017-03-30-pravda-tut-promin-fm-galichina-ta-armiya-fm-otrimali-dozvoli-na-timchasove-movlennya-v-ato/
  •  

Влад

Пояснили,  що у Волновасі антена низько і потужність менша..
  •  

vetal-rock

Цитата: RomHol від Березень 27, 2017, 20:38:22
Дякую. Трохи ознайомився. Виходить, що  за ліцензією майже скрізь на УКХ мережах три програми Українського радіо мають мовити на одну годину довше вночі - з 00:00 до 01:00. Мабуть, все ж на таке продовження не знайдеться фінансування поки що. Ще цікаво, якщо немає помилки, то у Ізюмі, на відміну навіть від столиці, за ліцензією на УКХ "Культура" має мовити цілодобово. І про деякі УКХ частоти у Харківській області нічого не вказано, зокрема, 66,35 МГц, на яких вже більше десяти років немає мовлення Українського радіо. Чи вони вже в резерві, і не відносяться до Українського радіо?

І все ж таки саме тим, чим я цікавився, у додатках не вказано. Тобто перелік працюючих FM та УКХ передавачів УР-1, на яких зараз здійснюються чи не здійснюються ввімкнення регіональних філій, зокрема, обласних радіо. Я хотів знати стан з цим питанням по областях та взагалі по країні.

Рівно опівночі припиняється мовлення усіх трьох програм на УКХ. УР-1, в залежності від обсягів мовлення, мовить від 20 до 24 годин на добу в FM-діапазоні та 18 годин в УКХ-діапазоні. Промінь, на відміну від Культури, мовить 16 годин на добу, де окрім нічної присутня денна перерва з 14 до 16 години.
  •  

RomHol

Цитата: vetal-rock від Березень 30, 2017, 15:18:30
Рівно опівночі припиняється мовлення усіх трьох програм на УКХ. УР-1, в залежності від обсягів мовлення, мовить від 20 до 24 годин на добу в FM-діапазоні та 18 годин в УКХ-діапазоні. Промінь, на відміну від Культури, мовить 16 годин на добу, де окрім нічної присутня денна перерва з 14 до 16 години.
Дуже дякую за таке компактне узагальнення. Взагалі я вважав, що і "Промінь", і "Культуру" на УКХ вимикають вдень. Про "Культуру" таке начебто хтось писав раніше на цьому форумі або десь-інде. Можливо, що не вимикають "Культуру" саме на тому передавачі, сигнал з якого Ви приймаєте.
  •  

RomHol

Михайло Шматов – про неучасть «Променя» в конкурсі на частоти
Сайт «Суспільне мовлення», 22 березня 2017 року
Це посилання не таке нове, проте, здається , на форумі його ще ніхто не подавав.
  •  

RomHol

Нацрада повністю переоформила всі ліцензії НТКУ на НСТУ – Михайло Шматов
Сайт «Суспільне мовлення», 30 березня 2017 року

«Ми минулого тижня об'єднали всі радіоліцензії в три відповідно до закону: не менше трьох каналів радіо (три канали – три ліцензії). Таким чином Перший канал, "Промінь" і "Культура" мають тепер по одній ліцензії. В результаті цього об'єднання ми впорядкували мовлення, створили рівні можливості для всіх філій. Більше того, за рахунок оптимізації мережі, ми додали ФМ-частот "Променю" і "Культурі", які раніше були в ОДТРК. З приводу хвилі обурення, що ми нібито погіршили ситуацію з мовленням в регіонах, то це неправда. Раніше було всього кілька компаній, які мали власну мережу ФМ-мовлення (Волинь, Рівне та ін.). А тепер ми всім філіям дали можливість мовити на одному, або й трьох каналах всеукраїнського радіо. Більша частина філій мовила в несинхронному часі: на проводове радіо робили окремий контент (2год. 10 хв.), на ФМ – окремий (4 год.). Тепер на Першому каналі (інформаційному) є 3 год. 20 хв. (чотири відрізки по 50 хв.) для філій. Будь ласка, можете робити, робіть! Хочете і можете робити молодіжне або культурне мовлення, будь ласка, для цього на радіо "Промінь" та "Культурі" виділено філіям по 4 години. Ми навпаки дали можливість структурувати свої програми, тепер стало все прозоро і зрозуміло», – сказав Михайло Шматов.
  •  

Влад

Знищили Цілісні місцеві україномовні і Україномузичні канали, які відбивали місцеву специфіку,  мали аудиторію і популярність, та ще й пишаються цим..
  •  

kotenko.

та ти шо Влад, я он слухаю десь з 13-го року Вашу хвилю з Полтави, і знаєте, чи то в них така аура, чи то я виріс на перегляді програм Чернігівської й Черкаської ОДТРК, але краще я би слухав Країну ФМ або Джем ФМ, ніж Вашу хвилю, од якої іноді мене нудило.
#наташанемішай
  •  

admin

Повністю не згоден. ОДТРК не тягнули 24 години на добу повноцінні ФМ мереживними а НРКУ не мало частот. Це чудове рішення яке вже давно просилось.
  •  

RomHol

Треба швидше запускати цифрове радіомовлення, тоді цілком можливим буде повернути обласні канали суспільного мовника в цифровому стандарті як окремі. Нехай там мовлять стільки годин, скільки зможуть. Я в Інтернеті бачив вже декілька пропозицій від приватних українських продавців, що пропонували відносно дешеві радіоприймачі (не автомобільні), на кожному з яких є як діапазон FM, так і DAB+.
  •  

admin

А скільки там слухачів буде у цифровому радіо?
це вам не цифрове тб
  •  

RomHol

Якщо провести необхідне роз'яснення на зразок того, що робили та роблять для DVB-T2, то, на мою думку, знайдеться чимало. Той же місцевий мовник, що мовить у свої відрізки на УР-1, може по декілька раз на день це робити, та ще і анонси своїх програм, що йдуть на DAB+, робити. Треба почати цю справу, а потім, думаю, процес зрушить з місця.
  •  

RomHol

"Українське радіо" посилює свої позиції на сході України
Сайт Українського радіо, 30.03.2017

Незабаром у місті Костянтинівка на Донеччини місцеве населення зможе почути програми і новини "Променя" - другого каналу "Українського радіо". Суспільний мовник мовитиме на частоті 103,1 Мегагерців в ФМ-діапазоні. Дозвіл на тимчасове мовлення на території проведення АТО видала Національна рада.
Уперше позивні "Променя" пролунали влітку 1965-го. Станом на 1990-й рік мережа мала 55 ультракороткохвильових передавачів.

Це повідомлення було у вечірніх інформаційних програмах УР-1. Вперше до такого виду повідомлень додали другий абзац - про історію та передавачі. Проте інформацію, на мою думку, представлено неповно, оскільки не вказали, скільки було СХ-передавачів «Променя»,  або скільки було таких радіоточок, на яких була можливість прийому «Променя» через трьохпрограмні приймачі. Або вони хотіли вказати лише подібний діапазон - FM-діапазон. Та ще і не зробили у повідомлення порівняння кількості УКХ+FM частот «Променя» зараз з кількістю тих, що були раніше.
  •