Цитата: Ігор від Жовтень 16, 2014, 10:15:09
Так нехай справжні радіолюбителі і організовують мовлення за свій рахунок
Вони так і роблять, за що їх звуть піратами і часто достається від органів. На коротких хвилях у вихідні багато таких музичних піратів працює з Голандії, Німеччини... переважно з потужністю не більше кіловата. Але чутно буває досить задовільно під час сприятливого проходження радіохвиль. В Росії є студентська радіостанція, яка по п"ятницях мабуть ще працює в діапазоні СХ і на КХ 11м. А в нас ви знаєте, як на індивідуальне мовлення дивляться. Лише одна радіостанція "Дніпровська хвиля" в Запоріжжі працює легально по вихідних вранці на 11980 кГц. Загалом транслює УР1. Потужність передавача десь 250 Вт в полуSSB. Отримує багато рапортів від радіослухачів. Це зараз єдина радіостанція, що транслює УР1 на КХ. А на пресловутих 7050 кГц можна почути і гімн Россії в циклі, і шансон... Використовуються більше як глушилки.
Лікбез не лікбез, а обмін інформацією з однодумцями підтримую. Доречі, на природі-огороді я слухаю і КХ, і СХ 549 кГц чи Р.Весті ФМ з Росії, і УКХ/ФМ, якби воно ще було більш менш стабільно чутно на карманник. А то мені краще слухать на СХ слабенько, але стабільно, ніж на ФМ, що тільки здвинешся з місця - вже не чутно і шум по вушах б"є.
Також і в інтернеті слухаю, якщо радіо не допомагає і гроші на рахунку є. Навіть з інтернета транслюю на УКХ, щоб вільно слухать в огороді на карманник. Доречі і сусідам теж попадає, тож я в декому розумінні теж індивідуальний мовник.