На початку листопада, був вирішував скаргу на непрацюючий інтернет. Ситуація трохи схожа з описаною: Windows 7 в парі з Авастом. За словами "жертви", вона оновила антивірусні бази, після чого Аваст попросив перезавантажити систему. Після перезавантаження інтернет вже не працював, а Вінда показувала, що мережевий кабель не підключено, хоч мережева карта вмикалась при під'єднанні кабелю. Ситуацію вирішив наступним чином: В "Диспетчері пристроїв" видалив всі фаєрволи з міткою Avast, їх там було штук 10. Далі видалив і перевстановив драйвери мережевої карти (при спробі просто оновити буде видаватись інформація, що драйвер не потребує оновлення". Сам антивірус був знищений переляканою хазяйкою ноутбука ще до мого приходу.
Не знаю, що це було, але на Аваст іноді "находить" радикальний настрій. Сам колись користувався цим антивірусом і проблем майже не було, головне відразу обмежити його можливості моніторингу системи. Єдина "падлянка", яку цей антивірус зробив мені відразу після встановлення - це самовільно видалив кілька цілком здорових програм, навіть не спитав, гад.