Бойові "зайці"У Львові безбілетний пасажир побив контролера ЛКП "Львівелектротранс", повідомляє
КорреспонденТ.net. Подія ця трапилась 11 лютого. Хуліган вдарив контролера в обличчя і зник з місця події. Керівництво електротрансу вже звернулось в міліцію за фактом побиття свого співробітника. Також видання, посилаючись на директора підприємства Ореста Козака, зазначає, що постраждалий перебуває в лікарні. Особисто я не один раз ставав свідком суперечок між "зайцями" і контролерами, тому в загальному схвалюю ініціативу супроводу працівників контролю охоронними службами, але останні кілка перевірок на які довелось натрапити мені проводилися без охоронців - контролери сам на сам були із знахабнілими безбілетниками. Можливо не зовсім етичним є застосування епітету "знахабнілий" стосовно цієї категорії пасажирів, але судіть самі: повна вартість разового проїзду в львівському електротранспорті становить 1, 50 грн; пільгова - 0,60 грн. Економлячи ці суми "жертви контролю" як правило привселюдно і голосно сперечаються з контролерами відмовляючись платити штраф (якщо не помиляюсь, його розмір - 25 грн.) Але суперечки це справа дрібна. Куди серйозніша - нанесення тілесних пошкоджень під час виконання службових обов'язків. Такі дії, як на мене, повинні бути не лише покарані, їм потрібно надати розголос, аби служили хоч якимось застереженням для тієї категорії громадян, які ніяк не можуть зрозуміти, що за надані послуги потрібно платити. Мені кілька раз доводилось чути звинувачення на адресу контролерів у протиправному вимаганні оплати штрафу. Не заперечую, що такі дії мали місце, але чомусь я ще жодного разу з моменту запровадження безкондукторної схеми оплати за проїзд у 2008 (можливо 2009 р.) не став жертвою жодних протиправних дії з боку контролерів, а постійна потреба пересування по місту робить необхідним часте користування послугами електротранспорту. Для мене 1,50 грн., це встановлена ціна за послуги перевезення яка мене влаштовує і яку я постійно сплачую зовсім не через страх бути оштрафованим.