Ух ти ! Цікава стаття про радіохуліганів! Для мене нового небагато, але згадав ті часи. У мене, і це саме так, також був магнітофон "Гінтарас", і мені також виточити на Ремзаводі насадку, щоб швидкість з 19-ї стала 9-ю. Якість запису не сильно погіршилась, і запис вівся на нову, лавсанову плівку "тип 9", а стара, ацетатна, "тип 6", безжалісно рвалась.
А що ж я записував на своєну магнітофоні ? Довгі хвилі відпадають, на першій програмі Українського радіо не було того, що хотілось мені записувати. Чути було радіо Букурешт (Бухарест тобто), Вони багато гнали музики, а час від часу йши сигнали точного часу, потім диктор говорив "Айчт Букурешт Румунія. Ора ікзакта. Музику шпаре радіо Букурешт, уно, дой, трей, патру" і далі знову йшла музика.
На середніх хвилях дещо було для запису, і неякісно, а найкраща якість була в тих рідкісних музичних передачах, що траплялись на УКВ.
Ніколи не чув про радіохуліганів на радіоточці, але в ефірі іноді на середніх хвилях хтось іноді крутив дуже "західну" музику, і час від часу говорив, що тут, мовляв, "радіостанція Князь", а ви слухайте справжню музику.
А хтось з сусідів вечорами регулярно слухав "Голос Америки", і в його радіоприймачі, мабуть, було якесь збудження на частоті 465 кГц, бо ввечері, що б не слухав, на звук накладувалась трансляція "Голосу Америки".
Сам я по молодості тих літ не дуже врубався в "Beattles", а от "Led Zeppelin" дуже подобалась.