Роботи словацького митця Радо Явора, присвячені подіям в Україні.8 січня на своїй сторінці Facebook він опублікував картину, на якій зображені захисники Донецького аеропорту. "Кіборги" сидять у напівзруйнованій будівлі біля маленької ялинки, над їх головами крупиці снігу.
"Я бажаю щасливого Різдва всім людям в Україні, особливо на Східному фронті в аеропорту Донецька. Я не можу собі уявити, як має бути важко сидіти в холоді і чекати ворога", — зазначив художник.
"Winter in Ukraine"
На іншій картині художник зобразив, як буде виглядати Донецьк, звільнений від бойовиків ДНР. На центральній площі міста стоять українські танки, на задньому плані ще йде дим від пожеж, а на фоні пошкоджених будинків жінка простягає українському солдату квіти.
"Це має статися в кінці серпня - завершення звільнення сходу та Донецька. Сподіваюсь, одного разу Ленін то його хворий послідовник Путін назавжди зникнуть, і люди зможуть насолодитися мирним літнім днем," - пише Радо Явор.
"Spring in Ukraine"
"Summer in Ukraine"
Словацький художник при створенні картин використовує тільки фотошоп. Він давно вивчає військову історію, ретельно відтворюючи відомі батальні сцени, вигадує власні і комбінує їх.
http://en.censor.net.ua/photo_news/319887/european_artist_painted_donetsk_freed_from_the_terrorists_i_hope_that_lenin_and_his_sick_follower_putin