Цитата: krasaffcheg від Серпень 24, 2022, 19:34:34
Минуло півроку. Буду відвертим. Краю не видно. Хоча сьогодні великий день, не можу поділитися оптимізмом.
У нас, у Херсонській області, на жаль, поки що теж немає радісних новин. Інколи прилітає від ЗСУ по мостах (сьогодні знову прилітало по мосту на Каховській ГЕС) або по складах боєприпасів окупантів, але складається таке враження, що окупантів все це не дуже й лякає. Вони почувають себе тут цілком впевнено, заявляють, що вони тут назавжди, оголошують свої плани. Коли 24 лютого це все почалося, у багатьох була надія, що це максимум на два-три місяці, що до літа нас деоккупують. Особисто я до останнього сподівався, що відсвяткуємо на Херсонщині День Незалежності... Але нажаль!
Людей у нашому регіоні залишається дедалі менше. Більше половини населення давно звідси виїхало. Дехто, ризикуючи життям, зміг якось прорватися на Запоріжжя і зараз на підконтрольній території. Дехто скористався послугами перевізників, які вивозять через Крим і росію на Латвію (безпечніше, але дорожче), а з Латвії за бажанням їдуть або в інші країни ЄС, або повертаються в Україну. Залишаються люди, які з різних причин (передусім фінансових) не мають змоги нікуди виїхати. І оптимізму серед цих людей з кожним днем дедалі менше - деякі мої знайомі вже не вірять у звільнення нас від окупантів, не вірять, що захід дасть нам достатню кількість озброєння. На привеликий жаль, є у нас і невеликий відсоток ватників (переважно пенсіонерів), які радіють росії, ну то таке - ватники є у будь-якому регіоні, на щастя вони у меншості!
Я поки що чекаю, може станеться якесь диво. Дуже не хочеться залишати рідний дім і все нажите тут. Та якщо найближчими тижнями нічого суттєво не зміниться, можливо і я шукатиму якусь можливість звідси виїхати. Жити з окупантами і їх беззаконням стає дедалі важче.