Цитата: "admin" post=48000Не знаю, как у Вас, но в западной и центральной Беларуси транспортный коллапс.
В нас мабуть не так страшно. Висновки роблю з того, що бачив і чув я. Перекинулася маршрутка №151 "Львів-Жовква", за не підтвердженою інформацією жертв не має, але є серйозно постраждалі. В самому Львові цікава ситуація. Майже не ходив громадський транспорт, в центрі міста було дуже мало машин, але багато пішоходів. Комунальні служби щось пробували розчищати, але з негодою впоратися було не в їхніх силах, дороги та тротуари все одно продовжувало замітати. З міста я виїхав з колегою по роботі на його автомобілі. Наш маршрут почався з вулиці Замкненої (бічна Городоцької недалеко від церкви Анни), там де консульство Казахстану. Проїхати далеко нам не вдалось і ми майже відразу застрягли в заторі на Клепарівській, біля львівської пивоварні. Об'їхати затор вдалось завдяки охоронцям Краківського ринку, що відкрили для автомобілів проїзд через уже не працюючий ринок. Подальших проблем з рухом містом не було аж до Галицького перехрестя, де заблокованими виявилися обидва напрямки виїзду зі Львова: на Київ і на Рава-Руську. Власне цю ділянку ми долали понад дві години, принаймні я двічі чув про що пише Медведчук в своєму блозі на Кореспонденті від служби новин Європа Плас (ця щоденна невміло прихована реклама вже починає набридати). Не скажу, що дорога на Раву зовсім не проїзна, але як і вчора рух був заблокований вантажівками, котрі не змогли виїхати на слизький підйом і перекривали собою дорогу. Пришвидчили процес розсмоктування затору найрозумніші водії, котрих статус та авто змушували лізти поперед всіх, підрізаючи інших водіїв та як наслідок ще більше блокуючих дорогу. Окреме спасибі автівкам з літніми шинами, саме ці Жигулі і Газелі довелось постійно штовхати вгору по слизькій дорозі, бо інакше вони б ніколи не виїхали самостійно (в будь-якому випадку сьогодні). За містом дорога вже була вільна (само собою, всі ж на Галицькому перехресті стояли). Слизька, погано розчищена, але цілком придатна для руху, якщо здійснювати цей рух обережно. В цій ситуації вину за проблему покладаю на тих, хто вчасно не перекрив виїзди з міста для великих вантажних авто, котрі і так його покинути не змогли та ще й серйозно затримали інших, а також на безсовісних водіїв цих ванажівок, які поводилися так, наче вперше сіли за кермо в складних погодних умовах і не знали що з того вийде.
Про київський напрямок знаю лише те, що маршрутки в на Броди та Буськ сьогодні в другій половині дня вже не відправлялись наче. Декому з моїх колег доводиться ночувати на роботі.