Цитата: "fediv" post=35330Це я пробував зробити деякий лікбез по антенах для цифрового телебачення для звичайних користувачів, ось тут:
http://tv-remont.info/publ/6-1-0-195
Стаття цікава, але хіба у нас читають? У нас спочатку купують і те і це і роблять з цим всілякі експерименти, а потім шукають вихід з глухого кута...
Цитата: "fediv" post=35330Уточнення: ситуація 3 є дуже характерною в умовах міста, сигнал начебто сильний, але відбивається від багатьох висотних будинків, і ви, крім основного сигналу, приймаєте багато-багато відбитого. Для даного випадку такі рекомендації:
- забудьте про "польську" або якусь кімнатну, з двома рогами, антену.
- використовуйте пасивну вузьконаправлену антену, типу "хвильовий канал" або логоперіодичну.
- уважно перевірте всі варіанти розміщення антени. Іноді антена, схована десь у куточку балкона, може дати кращий результат, ніж антена, винесена за межі балкона.
- пробуйте ВСІ напрямки антени, іноді сигнал, відбитий від сусіднього будинку, може бути хорошим. В найбільш неприємних випадках (таке буває рідко) антену прийдеться розмістити на даху вашого багатоповерхового будинку.
- не припиняйте експеримент, одержавши якесь більш-менш нормальне зображення. Добийтесь на всіх мультиплексах якості сигнала 70-80%, тоді зображення на телевізорі завжди буде стійким.
У мене така ситуація як ви описуєте, ви це все написали з особистого досвіду? У мене приймає навіть на кімнатну з рівнем 60-70% і якістю 40-65%, а з зовнішньою хвильовий канал, рівень сигналу 84-86% а якість завжди 100%, а от картинка незважаючи на це часто сиплеться, і навіть з'являється напис пошук сигналу ...
А як почитаєш у вікіпедії про DVB-Т2 та його модуляцію COFDM: Головною перевагою методу передачі COFDM є використання багаторазових відбиттів випромінюваних сигналів від будівель, стін та тп. з корекцією виникають при прийомі спотворень та помилок. Європейський проект DVB прийняв цей метод передачі в якості базового стандарту для безпосереднього ефірного мовлення ТБ та мультимедійної продукціі. Тож, зовсім незрозуміло чи в нас DVB-Т2 криве, чи брехню пишуть у вікіпедії ...?
Яка ваша думка з цього приводу?